Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

Χειλεανάγνωση

Η χειλεανάγνωση είναι η ικανότητα κατανόησης της ομιλίας με την προσεκτική παρακολούθηση των μορφών των χειλιών και των κινήσεων της γλώσσας και του προσώπου του ομιλητή.

Από πολύ μικρή ηλικία, τα παιδιά αρχίζουν να αναγνωρίζουν τα patterns σχέδια των χειλιών στις λέξεις με τις οποίες έρχονται συχνά σε επαφή. Τα περισσότερα κωφά παιδιά προσπαθούν να διαβάζουν τα χείλη όταν επικοινωνούν με άτομα που χρησιμοποιούν τον προφορικό λόγο.

Σχολεία: Πώς θα αξιολογηθούν οι μαθητές του Λυκείου στο α' τετράμηνο

Τρόπος αξιολόγησης και εξέτασης των μαθημάτων κατά τη διάρκεια των τετραμήνων

Ο νέος νόμος ορίζει ότι ο βαθμός τετραμήνου στα Γενικά Λύκεια προκύπτει από τη συνεκτίμηση της προφορικής βαθμολογίας και της γραπτής επίδοσης.

AI: Χρήσιμη - αλλά και επικίνδυνη για τα παιδιά;

Τα παιδιά έρχονται καθημερινά σε επαφή με την τεχνητή νοημοσύνη. Τους προτείνει βίντεο, τους λέει αστεία, δημιουργεί παραμύθια ή φωτογραφίες όταν της το ζητήσουν.Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος της ζωής πολλών παιδιών. Οι φωνητικοί βοηθοί παίζουν ραδιοφωνικά έργα για τα μικρά κατόπιν αιτήματος ή λένε αστεία.

Επιστήμη: Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής συστήνει στους γονείς να διαβάζουν βιβλία στα παιδιά τους

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής ενθαρρύνει τους γονείς και τους φροντιστές να διαβάζουν βιβλία στα παιδιά τους κατά τη βρεφική και νηπιακή ηλικία, προκειμένου να ενισχύσουν τις σχέσεις αγάπης και φροντίδας κατά τη διάρκεια μιας κρίσιμης περιόδου ανάπτυξης του εγκεφάλου.

Καλιφόρνια: Απαγορεύονται από τα σχολεία τρόφιμα που συνδέονται με προβλήματα συμπεριφοράς και μαθησιακές δυσκολίες

Ένα άνευ προηγουμένου νομοσχέδιο ψηφίστηκε στην Καλιφόρνια, το οποίο απαγορεύει σε σχολεία της αμερικανικής πολιτείας ένα πλήθος από τρόφιμα που είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στα παιδιά, όπως δημητριακά, παγωτά, ροφήματα, ζαχαρωτά, γαριδάκια και ζελεδάκια. Ο νέος νόμος (California School Food Safety Act) εκτιμάται ότι θα επηρεάσει πάνω από 6,3 εκ. μαθητές διαφορετικών ηλικιών από 10.000 σχολεία κάθε βαθμίδας.

Βία ανηλίκων: Μέχρι τέλος της εβδομάδας η ενεργοποίηση του Safe Youth – Τιμωρητικά τα υπόλοιπα μέτρα

Η βία ανηλίκων κυριαρχεί αυτές τις μέρες στην επικαιρότητα, με τα διάφορα περιστατικά που βλέπουν το φως να προκαλούν προβληματισμό και ερωτήματα με βασικότερο το πώς γεννιούνται τέτοιες συμπεριφορές οι οποίες δεν είναι άσχετες όπως πολλοί επισημαίνουν και από το γεγονός ότι το σχολείο γίνεται όλο και πιο εχθρικό για τα παιδιά.

Σχολεία: «Βροχή» οι αποβολές στους μαθητές για χρήση κινητού

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης μίλησε σε συνέντευξη του για τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων του υπουργείου Παιδείας για το μπούλινγκ. Έδωσε δε μία πρώτη εικόνα για τις αναφορές στην πλατφόρμα stop-bullying.gov.gr , καθώς επίσης και για την εφαρμογή του μέτρου απαγόρευσης χρήσης κινητών στις αίθουσες των σχολείων.

Ύπνος: Πόσες ώρες πρέπει να κοιμούνται μωρά, παιδιά και έφηβοι για να έχουν καλή ανάπτυξη και υγεία

Ο ποιοτικός ύπνος είναι από τα βασικά στοιχεία που χρειάζεται ο οργανισμός, το σώμα, το δέρμα και το πνεύμα για να λειτουργήσουν καλά. Δεν είναι τυχαίο που η έλλειψή του υποδηλώνει διάφορες διαταραχές ψυχικές και σωματικές. Όμως, πόσες ώρες πρέπει να κοιμάται κανείς;

Παράταση εγγραφών στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κορδελιού - Ευόσμου

Παράταση εγγραφών ισχύει στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κορδελιού-Ευόσμου για τη συμπλήρωση κενών θέσεων Α΄ κύκλου σπουδών, τον Οκτώβριο 2024, καθημερινά 17:00-20:00.

Τα «Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας» (Σ.Δ.Ε.) είναι δημόσια σχολεία ενηλίκων στο πεδίο της Διά Βίου Μάθησης. Απευθύνονται σε πολίτες 18 ετών και άνω, που δεν έχουν ολοκληρώσει την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση.

Σύλλογος Ηλιαχτίδα: Δραστηριότητες για τα παιδιά με Αναπηρία (Κοζάνη)

Ο Σύλλογος Ηλιαχτίδα ενημερώνει τα μέλη και τους φίλους του για τις δραστηριότητες για τα παιδιά με Αναπηρία :
  • στο Σπίτι της ηλιαχτίδας 6:00 με 9:00 κάθε ΤΕΤΑΡΤΗ και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ το απόγευμα με δημιουργική απασχόληση. ( εξόδους, κατασκευές, παιχνίδια, μαγειρέματα, κλπ)
  • Ομάδα στίβου. ( ΤΡΙΤΗ 18:00 με 19:30, ΠΕΜΠΤΗ 18:00 με 19:30 )