Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

Ali Stroker: η πρώτη ηθοποιός σε αμαξίδιο που κέρδισε Tony (ρολλάροντας στη σκηνή)

"Το βραβείο αυτό είναι για κάθε παιδί που μας βλέπει σήμερα και έχει κάποια αναπηρία, που αντιμετωπίζει κάποιον περιορισμό, κάποια πρόκληση και περιμένει να δει τον εαυτό του να αντιπροσωπεύεται σε αυτόν το χώρο" Ali Stroker

Η σιέστα «χτίζει» χαρακτήρα

Παιδιά χαρούμενα, άριστοι μαθητές και χωρίς να εμφανίζουν προβλήματα συμπεριφοράς. Αυτά ήταν τα θετικά αποτελέσματα του μεσημεριανού ύπνου σε παιδιά σχολικής ηλικίας σύμφωνα με μελέτη ερευνητών των Πανεπιστημίων της Πενσιλβάνια και της Καλιφόρνιας, η οποία δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Sleep.

Το «μυστικό» για να τρώνε τα παιδιά σας πιο υγιεινά

Μια νέα μελέτη στο Journal of Nutrition Education and Behavior ανακάλυψε μία εύκολη στρατηγική που θα μπορούσε να πείσει τα παιδιά να κάνουν καλύτερες διατροφικές επιλογές.

Στην προσπάθειά τους να ανακαλύψουν τον καλύτερο τρόπο για να καταναλώνουν πιο υγιεινά τρόφιμα τα παιδιά ηλικίας 3 έως 6 ετών, οι ερευνητές στο Washington State University Vancouver εξέτασαν 98 οικογένειες και σέρβιραν στα παιδιά τους ντομάτες, πιπεριές, φακές και κινόα.

«Έφυγε» ο «Μικρός Σερίφης», Πότης Στρατίκης

Έφυγε από τη ζωή, στα 93 χρόνια του, ο Πότης Στρατίκης, ο αντιστασιακός, ο εκδότης, ο συγγραφέας, ο δημοσιογράφος, που υπέγραφε ως «Κώστας Φωτεινός, στο θρυλικό περιοδικό «τέκνο» του, «Μικρός Σερίφης».

Το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας και Εκπαίδευσης στη Λαμία

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕΚΕΣ) Στερεάς Ελλάδας, διοργανώνουν το 1ο τριήμερο Πανελλήνιο Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας και Εκπαίδευσης, με θέμα: “Τοπική Ιστορία και Εκπαίδευση: αναπτύσσοντας μια οργανική και αποτελεσματική σχέση μεταξύ τους”.

Με ρεκόρ συμμετοχών ολοκληρώθηκε ο πανελλήνιος σχολικός διαγωνισμός Bravo Schools 2019

Με το ρεκόρ των 738 συμμετοχών, 45.000 μαθητές της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κατέγραψαν τις δικές τους προτάσεις για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου, και με περισσότερους από 32.000 ενεργούς πολίτες που «άκουσαν» τα μηνύματα των παιδιών, ολοκληρώθηκε οπανελλήνιος σχολικός διαγωνισμός για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, Bravo Schools 2019.

Δεν έδωσαν πανελλαδικές γιατί δεν τους έδωσαν άδεια οι εργοδότες τους

Σε μια απίστευτη καταγγελία προχώρησε η λυκειάρχης του εσπερινού ΓΕΛ Χανίων Ευαγγελία Σαρρή, καθώς οι εργοδότες και οι συνάδελφοι δύο μαθητών της δεν τους επέτρεψαν ουσιαστικά να δώσουν πανελλαδικές.

Ποιος τελικά αποφασίζει τι είδους εκπαίδευση θα ακολουθήσουν οι μαθητές; Επαγγελματική ή Γενική;

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, στην Ελλάδα το 20% των μαθητών/τριών ακολουθεί Τεχνική Εκπαίδευση και το 80% περίπου Γενική ενώ σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες τα ποσοστά είναι αντίστροφα.

Η γραφειοκρατία του ΕΟΠΥΥ οδηγεί σε «Γολγοθά» την 11χρονη Ρεβέκκα

Σε οικονομικό αδιέξοδο βρίσκεται η οικογένεια της Ρεβέκκας από την Κατερίνη.

Το κορίτσι υπέστη βαριές κακώσεις ύστερα από ατύχημα και νοσηλεύεται σε κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα.

Ο ΕΟΠΥΥ, όμως, πριν από λίγες ημέρες ενημέρωσε τους γονείς ότι θα σταματήσει να καλύπτει τα έξοδα για τη νοσηλεία του παιδιού, αφού συμπλήρωσε τον μέγιστο χρόνο παραμονής ο οποίος είναι 360 ημέρες.

Φόρος τιμής για τα παιδιά του πολέμου στο Κόσοβο

Πριν από 20 χρόνια τελείωσε ο πόλεμος στο Κοσσυφοπέδιο. Μια έκθεση στην Πρίστινα τιμά τη μνήμη των πάνω από 1.000 παιδιών που σκοτώθηκαν στις εχθροπραξίες στην πρώην σερβική επαρχία.

«Ήταν μια φορά κι έναν καιρό... και ποτέ ξανά» είναι ο τίτλος έκθεσης στην Πρίστινα,αφιερωμένης στα εκατοντάδες παιδιά που έχασαν τη ζωή τους στον πόλεμο στο Κοσσυφοπέδιο, που τελείωσε στις 9 Ιουνίου του 1999. Οι τοίχοι στον εκθεσιακό χώρο της βιβλιοθήκης Συλεϊμανί είναι γεμάτοι από φωτογραφίες, ιστορίες και προσωπικά αντικείμενα.

Κοινωνικό Φροντιστήριο Αλίμου: Θερινά τμήματα προετοιμασίας για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου

Ο Δήμος Αλίμου συνεχίζοντας τη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, πρόκειται να υλοποιήσει θερινά τμήματα προετοιμασίας μαθητών της Γ’ Λυκείου και αποφοίτων για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2020.

Προσκαλούνται εκπαιδευτικοί με ειδικότητα στα εξεταζόμενα μαθήματα των εισαγωγικών εξετάσεων, να πλαισιώσουν με την εθελοντική προσφορά τους το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αλίμου, ώστε να στελεχωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.