Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021

KIDOT meets the world: Τα παιδιά συναντούν έναν δάσκαλο νοηματικής γλώσσας


Άνοιγμα των σχολείων: Αυτές είναι οι νέες κατηγορίες μαθητών που δικαιούνται τηλεκπαίδευση

Η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή των μαθητών των Δημοτικών και των Νηπιαγωγείων στα θρανία έχει ξεκινήσει καθώς η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση θα επαναλειτουργήσει κανονικά από την προσεχή Δευτέρα 11 Ιανουαρίου.

Πριν λίγο καιρό δημοσιεύτηκαν οι νέες επικαιροποιημένες οδηγίες του ΕΟΔΥ για τα Δημοτικά Σχολεία που περιέχουν ορισμένες ουσιαστικές αλλαγές σε σχέση με ό,τι ίσχυε από την έναρξη της τρέχουσας σχολικής χρονιάς.

«Ψυχή»: Η νέα ταινία της Pixar για το νόημα της ζωής

Η τελευταία ταινία κινουμένων σχεδίων της Pixar/Walt Disney με τίτλο «Soul» καταπιάνεται με το νόημα της ζωής και το μετατρέπει σε περιπέτεια, αν και πολλοί θεωρούν ότι η ταινία είναι περισσότερο κατάλληλη για ενήλικες παρά για παιδιά. Στην ταινία, δύο ψυχές συγκρούονται λόγω των απόψεών τους για το τι είναι πιο σημαντικό στη ζωή. Ο ένας πρωταγωνιστής επιθυμεί να επιστρέψει στη ζωή που ζούσε πριν και ο άλλος δεν θέλει καν ν' αρχίσει να ζει.

Τεστ covid-19 σε όλους τους εργαζόμενους του δήμου Θέρμης στα σχολεία και στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς

Σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή και ασφαλής επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων καθώς και των δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, προχωρά ο δήμος Θέρμης. Συγκεκριμένα, αύριο Παρασκευή 8 Ιανουαρίου πρόκειται να γίνουν απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους των σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης τα οποία θα υποδεχθούν ξανά δασκάλους και μαθητές την προσεχή Δευτέρα 11 Ιανουαρίου.

Εκπαιδευτικό υλικό: Προσαρμογές Ζώων


Η έννοια της προσαρμογής είναι αρκετά σημαντική για τη διδασκαλία της Βιολογίας, ενίοτε και παρεξηγημένη καθώς η μη ορθή χρήσης της περισσότερο περιπλέκει τα ζητήματα παρά βοηθά τη διδασκαλία.

Κυκλοφόρησε η πιο συγκινητική ταινία για τα 25 χρόνια του «Χαμόγελου του Παιδιού»

Ο Βαγγέλης Νάκης και η ομάδα του (PSDM ATHENS) σε συνεργασία με τον Μη κερδοσκοπικό Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δημιούργησαν τη μικρού μήκους ταινία «Δύο ζωές», για να τιμήσουν την επέτειο των 25 ετών από την ίδρυση του Οργανισμού.

Στη μικρού μήκους ταινία περιγράφεται η ιστορία ενός εφήβου, ο οποίος διαγιγνώστηκε με κακοήθεια και δίνει σκληρή μάχη με τον καρκίνο και γίνεται άμεσος παραλληλισμός με τον αγώνα που έδωσε πριν 25 χρόνια ο Ανδρέας Γιαννόπουλος. Το παιδί που σε ηλικία 10 ετών νόσησε από καρκίνο και μετά από σκληρή και παλικαρίσια μάχη με την ασθένεια, απεβίωσε, αφήνοντας ως επιθυμία του την ίδρυση ενός οργανισμού, που θα δημιουργούσε το χαμόγελο στο πρόσωπο κάθε παιδιού που θα είχε ανάγκη.

Κορωνοϊός: Ανοικτά σχολεία και θνησιμότητα σε μαθητές και δασκάλους- H περίπτωση Σουηδία

Οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Ιωάννης Ντάνασης, Μαρία Γαβριατοπούλου και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ) συνοψίζουν τα δεδομένα από τη Σουηδία που δημοσίευσαν οι J.F. Ludvigsson και συνεργάτες

Ανοιγμα σχολείων : SOS ειδικών – Οι επιφυλάξεις

Προβληματισμό προκαλεί στους ειδικούς η αυξητική τάση των κρουσμάτων και οι συνέπειες της κινητικότητας των γιορτών, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο την άρση του lockdown αλλά και δημιουργεί δεύτερες σκέψεις για το επερχόμενο άνοιγμα των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου.

Ιταλία: Άνοιγμα σχολείων με σκύλους - θυρωρούς που μυρίζουν τον κορονοϊό

Μια πειραματική μέθοδος θα εφαρμοστεί σε ορισμένα λύκεια της Ιταλίας: σκύλοι θα βρίσκονται στην είσοδο με στόχο να... μυρίζουν τον κορονοϊό

Η ιταλική περιφέρεια Άνω Αδίγη, στη βορειοανατολική Ιταλία, αποφάσισε να εφαρμόσει ένα νέο, πειραματικό σχέδιο, για την πιο αποτελεσματική καταπολέμηση του κορονοϊού. Τα σχολεία θα ξανανοίξουν αύριο, αλλά εκτός από τα μοριακά τεστ και την ανάλυση του σιέλου, οι υπεύθυνοι του τοπικού, περιφερειακού συμβουλίου αποφάσισαν να δώσουν «πράσινο φως» και σε μια εντελώς διαφορετική, πειραματική μέθοδο: στην είσοδο ορισμένων λυκείων της περιοχής, στις οκτώ το πρωί, θα βρίσκονται, συνολικά, δεκαοκτώ εκπαιδευμένα σκύλοι. Έπειτα από ειδική εκπαίδευση, φέρονται ικανοί να εντοπίζουν, με την όσφρησή τους, τους ανθρώπους που έχουν μολυνθεί με κορονοϊό.