Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023

Παιχνίδι δράσης: Harmonium the Musical


Η Melody Macato είναι μια κωφή μουσικός που λαχταρά να δημιουργήσει ένα νέο είδος μουσικής, το οποίο θα αισθάνεται ο κόσμος και έτσι θα είναι διαθέσιμο και προσβάσιμο σε όλους τους φίλους της. Αυτό το εγχείρημα την οδηγεί σε έναν κόσμο φαντασίας που ονομάζεται Harmonium, και πρόσωπο με πρόσωπο με ένα κακό ον που ονομάζεται Cacophony.

Γιορτές – Γονείς: Γιατί οι συσκευές (δεν) είναι λύση για το παιδί που κάνει φασαρία

Η ξεγνοιασιά και χαρά των Χριστουγέννων δεν είναι μάλλον αποκλειστικό προνόμιο των παιδιών. Τις ημέρες των γιορτών, ιδίως όταν όλα έχουν τεθεί υπό έλεγχο και ακόμα και οι έγνοιες για τα οικογενειακά τραπέζια έχουν τακτοποιηθεί, οι γονείς μπορούν να πάρουν μια ανάσα και να βρουν διαφυγή από τις σκοτούρες της καθημερινότητας. Ή μήπως όχι;

«Θρανία στο Αιγαίο» 2ο τεύχος

Το 2ο τεύχος της διανησιωτικής σχολικής εφημερίδας «Θρανία στο Αιγαίο» είναι αφιερωμένο στα Χριστούγεννα! Μαθητές από τον Άγιο Ευστράτιο, την Αστυπάλαια, το Καστελόριζο, την Κάσο, τους Λειψούς, τη Νίσυρο και τους Φούρνους γράφουν για τα παραδοσιακά κάλαντα, τους τρόπους που γιορτάζονταν τα Χριστούγεννα στο παρελθόν, αλλά και για τα πιο ξακουστά σχολεία των νησιών τους. 

Πότε σταματούν τα παιδιά να πιστεύουν στον Άγιο Βασίλη;

Οι ψυχολόγοι αποκάλυψαν τη μέση ηλικία που τα παιδιά σταματούν να πιστεύουν στον Άγιο Βασίλη και έδωσαν συμβουλές σε γονείς που δεν είναι σίγουροι πότε πρέπει να τους αποκαλύψουν την αλήθεια.

Η δρ. Candice Mills, ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, ηγήθηκε μιας μελέτης στην οποία 48 παιδιά ηλικίας 6 και 15 απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με το πώς ανακάλυψαν ότι ο Άγιος Βασίλης δεν είναι πραγματικός και πώς αισθάνθηκαν γι' αυτό. Οι γονείς τους ανέφεραν επίσης τις λεπτομέρειες του τρόπου με τον οποίο είπαν στα παιδιά τους ότι ο Άγιος Βασίλης δεν υπάρχει.

Σαρηγιάννης στο Dnews: «Προσοχή στα επικίνδυνα προϊόντα και παιχνίδια, περιέχουν τοξικές ουσίες»

Μεγάλη προσοχή πρέπει να δείχνουν οι καταναλωτές και ειδικά οι γονείς, στα προϊόντα που αγοράζουν, αφού σύμφωνα με μελέτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πολλά από αυτά, περιέχουν χημικές ουσίες, που είναι τοξικές για τον άνθρωπο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών κ. Δημοσθένη Σαρηγιάννη, που μίλησε στο Dnews, τα προϊόντα αυτά είναι ηλεκτρονικά είδη, ρούχα, υφάσματα, αθλητικά, αλλά και παιχνίδια.

Κως: Δημοτικό Σχολείο συνδέθηκε με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Το παγκόσμιο πρόγραμμα ARISS δίνει την ευκαιρία σε μαθητές από όλο τον κόσμο να συνομιλήσουν με τα μέλη του πληρώματος του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού

Το Δημοτικό Σχολείο Ζηπαρίου της Κω στις 14 Δεκεμβρίου 2023, έγραψε ιστορία καθώς έγινε το πρώτο σχολείο στα Δωδεκάνησα που κατάφερε να συνδεθεί με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό την ώρα που εκείνος περνούσε από τον αστρονομικό ορίζοντα του νησιού. Η σύνδεση έγινε μέσω ασυρμάτου, τύπου VHF, με την βοήθεια της Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών Δωδεκανήσου.

Δήμος Παύλου Μελά: «Χριστουγεννιάτικα καλάθια» στις 27, 28, 29 Δεκεμβρίου στο ΔΑΚ Λάζαρος Παπαδόπουλος

Το Τμήμα Αθλητισμού του δήμου Παύλου Μελά διοργανώνει το 8ο εορταστικό τουρνουά μπάσκετ «Χριστουγεννιάτικα Καλάθια» τις ημέρες Τετάρτη 27, Πέμπτη 28, Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023 και ώρες 15.30 -22.00 στο Δ.Α.Κ. Σταυρούπολης Λάζαρος Παπαδόπουλος.

Το τουρνουά θα πραγματοποιηθεί για τις ηλικιακές ομάδες αγοριών – κοριτσιών Γαλανόλευκα Αστέρια U 13 και το Fun Basket για αγόρια και κορίτσια που γεννήθηκαν τα έτη 2015, 2016, 2017, 2018.

Εκδήλωση παράδοσης ειδικής συσκευής εκμάθησης μουσικής και τραγουδιών για άτομα με προβλήματα όρασης


Διογκώσεις του τραχήλου στα παιδιά

Οι τραχηλικές διογκώσεις στα παιδιά είναι ιδιαίτερα συχνές μέχρι την ηλικία των 7 ετών περίπου. Κατά κανόνα εμφανίζονται μετά τον 6ο μήνα της ζωής, πλην σπανίων περιπτώσεων που εμφανίζονται με την γέννηση. 

Έρχεται ψηφιακή πλατφόρμα ενάντια στον σχολικό εκφοβισμό - Πώς θα λειτουργεί

Μια νέα πλατφόρμα έρχεται να βοηθήσει στη μάχη κατά του μπούλινγκ στα σχολεία, που τείνει να πάρει τη μορφή μάστιγας. Μαθητές και γονείς θα μπορούν να αναφέρουν περιστατικά ενδοσχολικού εκφοβισμού και να καθοδηγούνται στα επόμενα βήματα τους.