Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Προβολή: The Mask You Live In



Ένα εργαστήριο για ακούοντα και βαρήκοα/κωφά παιδιά

Με αφορμή το παραμύθι του Χρήστου Μπουλώτη, «Το κορίτσι που ζήτησε μια βελόνα, μια απλή βελόνα»,ακούοντα και βαρήκοα/κωφά παιδιά συναντιούνται σε ένα πρωτότυπο εργαστήριο, με μοναδικό στόχο να διασκεδάσουν και να δημιουργήσουν από κοινού.
Υπό την καθοδήγηση της ομάδας «Πλεύσις», η κίνηση, οι εικόνες, οι ήχοι και οι αυτοσχεδιασμοί γίνονται πεδίο έκφρασης, αλλά και γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ τους. Τι είναι αυτό που συνδέει τα παιδιά; Η γλώσσα του σώματος· η λαχτάρα για παιχνίδι· η αγάπη για δημιουργία.

«Παιδί μου, πας σχολείο;» «Μαμά, πας Στοίχημα;»

Δεκέμβριος 2013: στην αναμέτρηση σχολείο - Στοίχημα σημειώσατε 0-1. Σε Γυμνάσιο κεντρικής συνοικίας της Αθήνας, μια σχολική αίθουσα αδειάζει και το κοντινό στο σχολείο πρακτορείο του ΟΠΑΠ γεμίζει. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι μαθητές κάνουν κοπάνα για να παίξουν Kino και Στοίχημα, παιχνίδια προσβάσιμα μέσω του πρακτορείου.

Γιαγιάδες στο Skype

Μαθήματα σε συνταξιούχους για να μάθουν, αρχικά, τα πιο στοιχειώδη στο Ίντερνετ, όπως το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, να επικοινωνούν μέσω Skype (εικόνα-φωνή), ξεκίνησαν πρόσφατα στη Μόσχα. Αναμφισβήτητα, μπορεί να είναι δύσκολο να μάθουν κομπιούτερ πολλοί συνταξιούχοι, αλλά είναι πλέον ανάγκη.

Πώς πρέπει να αντιμετωπίζουν οι γονείς τα μοναχοπαίδια

Παιδί προνομιούχο το μοναχοπαίδι; Πολλοί πιστεύουν πως ναι. Eίναι, όμως, έτσι; Λόγω της απουσίας αδελφών, ένα μοναχοπαίδι μπορεί να αντιμετωπίσει ειδικά προβλήματα που να έχουν επιπτώσεις και στο μέλλον του.

Σοκολάτα ή …καλικαντζαρόσουπα;

Πράγματα που μπορείτε να κάνετε στην πόλη, μαζί με τα παιδιά σας! 
Από την Κορίνα Φαρμακόρη 

Να τα πούμε; Σίγουρα το έχετε ακούσει ήδη πολλές φορές, εμείς όμως δε θα σας πούμε τα κάλαντα. Θα σας πούμε τα μέρη που μπορούμε να πάμε με τα παιδιά μας για να περάσουμε όμορφα, να διασκεδάσουμε και να απολαύσουμε το χρόνο μαζί τους, τώρα που είμαστε λίγο πιο χαλαροί.