Σε ένα νέο διαδικτυακό περιβάλλον, στη διεύθυνση http://eskep.ekt.gr/eskep, λειτουργεί ο online Εθνικός Συλλογικός Κατάλογος Επιστημονικών Περιοδικών, που αναπτύσσει και διαθέτει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ).
Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012
Bιβλίο εργασιών για τους Διαδραστικούς Πίνακες
Μεταφορτώστε δωρεάν το ψηφιακό βιβλίο εργασιών "Interactive whiteboards - workbook", το οποίο περιλαμβάνει θέματα που αφορούν την αξιοποίηση των Διαδραστικών Πινάκων στη σχολική τάξη.
Το βρήκαμε στο ιστολόγιο Εκπαιδευτική Τεχνολογία & Πληροφορική
Το βρήκαμε στο ιστολόγιο Εκπαιδευτική Τεχνολογία & Πληροφορική
Κοράκια και παιδάκια έως επτά ετών έχουν περίπου τις ίδιες ικανότητες στην...επίλυση προβλημάτων
Ο Αίσωπος κάτι ήξερε που, στους διάσημους μύθους του, απέδιδε στα διψασμένα κοράκια μοναδική εξυπνάδα, κάτι που έρχεται να επιβεβαιώσει μία νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, η οποία για πρώτη φορά έκανε συγκρίσεις με τα παιδιά.
Τα παιδιά «συναντούν» τους σχεδιαστές παιχνιδιών σε μια έκθεση
Με παιχνίδια, αθύρματα, μικρά έπιπλα και ενσωματωμένους παιδότοπους, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης (ΜΟΜΑ) υποδέχεται τους επισκέπτες του στην έκθεση αφιερωμένη στα παιδιά κα τους σχεδιαστές παιχνιδιών και ιδιαίτερα στη «σχέση» που αναπτύχθηκε μεταξύ τους κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα. «Century of the Child: Growing by Design, 1900-2000», («Ο Αιώνας του παιδιού:
Εναλλακτική παιδική κατασκήνωση στην καρδιά της πόλης
Tο τέταρτο δεκαήμερο της εναλλακτικής «κατασκήνωσης» «Καλοκαίρι στην πόλη» ξεκινά στον «Ελληνικό Κόσμο» τη Δευτέρα 30 Ιουλίου. Στο τέταρτο δεκαήμερο, με τίτλο «Παίζω, παίζεις, παίζουμε; Παιχνίδια που μας ενώνουν», παιχνίδια γνωστά και μη, παιχνίδια φαντασίας, έκφρασης και ανεμελιάς καλούνται να γεμίσουν το χρόνο των παιδιών.
Διδακτορική διατριβή: Ανάπτυξη νέων διαγνωστικών μεθόδων για τη βαριά μυασθένεια
Η βαριά μυασθένεια (Myasthenia Gravis, MG) είναι μια αυτοάνοση νόσος η οποία χαρακτηρίζεται από διαταραχή στη νευροδιαβίβαση στο επίπεδο της νευρομυϊκής σύναψης. Η διάγνωση της MG βασίζεται στην κλινική συμπτωματολογία η οποία συνεπικουρείται από φαρμακολογικές, ηλεκτροφυσιολογικές και απεικονιστικές δοκιμασίες και επιβεβαιώνεται συνήθως από την ορολογική ανίχνευση αυτοαντισωμάτων έναντι συστατικών της νευρομυϊκής σύναψης.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)