Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Κατασκευές: Κοσμήματα από πευκοβελόνες

Βοηθήστε το παιδί σας να φτιάξει βραχιόλια, αλυσίδες για το λαιμό και κοσμήματα από πευκοβελόνες και να διασκεδάσει, εξασκώντας τη λεπτή κινητικότητα και τον οπτικο-κινητικό συντονισμό του. Αναλυτικές οδηγίες θα βρείτε στην παραπάνω παρουσίαση. Επίσης, αν το παιδί σας αδιαφορεί για τα "κοσμήματα", μπορείτε να ακολουθήσετε την ίδια διαδικασία και να  φτάξετε "αλυσίδες" για να βγάλει βόλτα ένα σκυλάκι, "χειροπέδες" για να πιάνει τους κακούς, "άγκυρα" για να δένει το πλοίο του κλπ.

Πρόσκληση ΔΡΩ για τη 10η Γιορτή Εθελοντισμού


Μάγνητες Τυφλοί: Ανακοίνωση για ενισχυτική διδασκαλία

Ανακοίνωση τού Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Όρασης Νομού Μαγνησίας «Μάγνητες Τυφλοί» τής 5ης Σεπτεμβρίου 2011, σχετικά με την δημιουργία τμημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας μελέτης και ανάγνωσης για όλα τα μέλη με αναπηρία όρασης καθώς και για τα παιδιά των ατόμων με αναπηρία όρασης.

1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών και Οικολογίας

Στο Χορτιάτη θα πραγματοποιηθεί το 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών και Οικολογίας, από την Πέμπτη 8 έως και την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσική, χορό, θέατρο, ποίηση, δρώμενα για παιδιά, κουκλοθέατρο ...και κινηματογράφο από νέους καλλιτέχνες.
Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα υπάρχει έκθεση βιολογικών προϊόντων και χειροτεχνημάτων με οικολογικά υλικά καθώς επίσης και έκθεση ζωγραφικής και χαρακτικής.

Εργαστήριο: Μαθαίνω πολιτισμούς του κόσμου

Το Eργαστήρι του Πολιτισμού του culture 8 δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να γνωρίσουν την παγκόσμια ιστορία μέσα από τους μύθους και την τέχνη των αρχαίων πολιτισμών.
 

Οδηγίες διδασκαλίας Πληροφορικής Γυμνασίου

Μετά από εισήγηση του Τμήματος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου ανακοινώθηκαν οι οδηγίες για τη διδασκαλία του μαθήματος της Πληροφορικής στα ημερήσια και εσπερινά Γυμνάσια για το νέο σχολικό έτος 2011 – 2012.

Άποψη: Τάκης Μίχας "Λιγότερα βασανιστήρια για τους μαθητές"

Aρχίζουν τα σχολεία και ξανά λοιπόν θα αρχίσουμε να βιώνουμε τις παράφρονες εικόνες που συνθέτουν την ζωή στο ελληνικό λύκειο: Το παιδί να τρέχει από το σχολείο στο σπίτι, από το σπίτι στο φροντιστήριο και από το φροντιστήριο στις ξένες γλώσσες για να καταφθάσει αργά το βράδυ στο σπίτι όπου η μοναδική του έννοια είναι να «ξεραθεί» στο κρεβάτι μέχρι την επόμενη ημέρα. Όσο δε για «αφομοίωση» και «κριτική επεξεργασία» όλων όσων διδάχθηκε… καλά αυτά ανήκουν στον χώρο της διεπιστημονικής φαντασίας. Με αποτέλεσμα το παιδί να μην μαθαίνει τίποτα, οι βάσεις να καταρρέουν, τα διεθνή τεστ (PIZA) να βγάζουν «πάτο» την Ελλάδα και φυσικά και κατ’ επέκταση η οικονομική κατάσταση της χώρας να βρίσκεται εκεί που είναι. Κι όμως είναι τόσο εύκολο να φτιάξουν ορισμένα τουλάχιστον πράγματα…

Μέγαρο Μουσικής: Μουσική παιδεία για όλους

Με σκοπό να προσφέρει στο ευρύ κοινό τη δυνατότητα επιμόρφωσης στον χώρο της Μουσικής μέσα από τη δωρεάν παρακολούθηση σεμιναρίων, ο Σύλλογος «Οι Φίλοι της Μουσικής» εγκαινιάζει τον προσεχή Οκτώβριο το «Ελεύθερο Εργαστήρι Μουσικής Παιδείας».

Δημητριακά πρωινού: ποια να προτιμούμε για τα παιδιά μας;

Τι είδους πρωινό είναι καλό να τρώνε τα παιδιά μας; Ποια δημητριακά πρωινού χρειάζεται να αγοράζουμε; Μήπως να επιλέγουμε δημητριακά με σοκολάτα ή άλλα υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη, ώστε να τα καταναλώνουν πιο εύκολα;

Το δίλημμα των γονέων: Να κατασκοπεύω ή όχι, τα παιδιά μου;

Τον 21ο αιώνα, οι ανησυχίες των γονέων για τα παιδιά τους έχουν ενταθεί, λόγω της καταρράκωσης των κοινωνικών αξιών και των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης.

Η σύγχρονη τεχνολογία, όμως, προσφέρει στους γονείς νέα όπλα στον ιδιότυπο αυτό αγώνα, με τη μορφή προηγμένων συστημάτων ηλεκτρονικής παρακολούθησης, που μπορούν να καταγράψουν την αναπνοή του μωρού και να μεταδώσουν -για παράδειγμα- ζωντανές εικόνες από το παιδικό δωμάτιο.

Ζωγραφίζουν και χαρίζουν ελπίδα στα παιδιά στη ΔΕΘ

«Η Θεσσαλονίκη ζωγραφίζει τη Θεσσαλονίκη και χαρίζει ελπίδα στα παιδιά»... Τα μέλη του Συλλόγου Αποφοίτων της Σχολής Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης, θα παρευρεθούν στο 1ο «Squart», που θα διοργανωθεί εντός της HELEXPO στα πλαίσια της 76ης Διεθνoύς Έκθεσης Θεσσαλονίκηςαπό 10 έως 18 Σεπτεμβρίου 2011.

Εκρηκτική η κατάσταση στα σχολεία με τα βιβλία

Εκρηκτική αναμένεται ότι θα είναι η κατάσταση που θα δημιουργηθεί στα σχολεία της χώρας τις πρώτες ημέρες του νέου σχολικού έτους, με τα βιβλία να λείπουν από τις τάξεις.

Βρετανία: 15χρονη απέκτησε βιονικά δάχτυλα



Αιτήσεις φοίτησης στο Χλόη - δωρεάν - έως 20/9/2011

Το Κέντρο Διημέρευσης - Ημερήσιας φροντίδας ΧΛΟΗ στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013» με την συμμετοχή του Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Ταμείου, προσφέρει την δυνατότητα παροχής των υπηρεσιών του σε 30 παιδιά και νέους με νοητική υστέρηση και αναπτυξιακές ανεπάρκειες.