Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024

Ντοκιμαντέρ: Being Michelle

Το "Being Michelle" είναι ένα βραβευμένο ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους για μια κωφή αυτιστική γυναίκα  που, αφού βίωσε τον εγκλεισμό στη φυλακή και την κακοποίηση,  χρησιμοποιεί την τέχνη για να απεικονίσει το τραύμα από το οποίο επέζησε και να θεραπευτεί από το παρελθόν της.

Ποιος ο ρόλος των εκπαιδευτικών στην καταπολέμηση της βίας μεταξύ ανηλίκων

Οι επιστήμονες αναφέρονται ακόμα στο πώς μπορούν οι εκπαιδευτικοί να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο στην πρόληψη αλλά και στη διαχείριση του σχολικού εκφοβισμού αλλά και στο αν υπάρχουν χρήσιμα εργαλεία για εκπαιδευτικούς και γονείς

SID 2024 – Persuasive Design – Σχεδιασμός που πείθει

Η χρήση διαδικτυακών πλατφορμών, υπηρεσιών, παιχνιδιών και εργαλείων είναι μέρος της καθημερινής ζωής μας, όπως και των νέων ανθρώπων. Η αλματώδης εξέλιξη της τεχνολογίας την τελευταία δεκαετία έχει διευκολύνει όσο ποτέ μικρούς και μεγάλους να έχουν πρόσβαση και να επωφελούνται από τις διαδικτυακές υπηρεσίες.

Τα δημοφιλή ποτά που απειλούν την υγεία των εφήβων – Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο – Ο χειρότερος συνδυασμός

Πλέον σχεδόν κάθε έφηβος κρατάει κι από ένα κουτάκι ενεργειακού ποτού πριν ξεκινήσει το μάθημα ή κατά τη διάρκεια του διαλείμματος. Ωστόσο, η κατανάλωσή τους θέλει προσοχή, όπως έχουν επισημάνει και παλαιότερα παιδίατροι και γονείς στις ΗΠΑ.

Πατρίδα είναι οι άνθρωποι...3ο Βραβείο στον διαγωνισμό ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΡΤ


Οι υποψήφιοι για τα Hans Christian Andersen Awards

Η IBBY (International Board on Books for Young People), η Διεθνής Οργάνωση βΒιβλίων για Νέους, ανακοίνωσε τη βραχεία λίστα με τους υποψήφιους για το φετινό βραβείο Hans Christian Andersen. Στην κατηγορία των συγγραφέων έχουν προταθεί η Marina Colasanti από τη Βραζιλία, ο Heinz Janisch από την Αυστρία, η Lee Geum-yi από την Κορέα, ο Bart Moeyaert από το Βέλγιο, ο Timo Parvela από τη Φινλανδία και ο Edward van de Vendel από την Ολλανδία, ενώ στην κατηγορία των εικονογράφων υποψήφιοι είναι η Cai Gao από την Κίνα, η Iwona Chmielewska από την Πολωνία, ο Nelson Cruz από τη Βραζλία, η Elena Odriozola από την Ισπανία, ο Sydney Smith από τον Καναδά και η Paloma Valdivia από τη Χιλή.

Εφηβεία: Σεξουαλικώς μεταδιδόμενες λοιμώξεις & αντισύλληψη

Σεξουαλικώς μεταδιδόμενες λοιμώξεις. Ως σεξουαλικώς μεταδιδόμενη ορίζεται η λοίμωξη από ιούς, βακτήρια, μύκητες ή παράσιτα ανθρώπων μέσω της σεξουαλικής επαφής. Οι περισσότερες σεξουαλικώς μεταδιδόμενες λοιμώξεις δεν έχουν συμπτώματα, οπότε οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι νοσούν. Ο στόχος της πρωτοβάθμιας υγείας είναι να προλαμβάνει και να θεραπεύει σεξουαλικώς μεταδιδόμενες λοιμώξεις πριν εξελιχθούν σε σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Η πρωτοβουλία της ΕΠΕ μεγαλώνει το Παραολυμπιακό κίνημα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

Η πρωτοβουλία του Γιώργου Καπελλάκη και της ΕΠΕ για τη συνεργασία των Παραολυμπιακών Επιτροπών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης προς όφελος των αθλητριών και αθλητών, οδήγησε στην υπογραφή συμφώνου μεταξύ 11 χωρών το οποίο ενισχύει το Παραολυμπιακό κίνημα και δίνει περισσότερες ευκαιρίες και κίνητρα για την επίτευξη του ονείρου της συμμετοχής στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Βελτιώνουν την υγεία και τον ψυχικό κόσμο ιδιαίτερων ανθρώπων οι σκύλοι θεραπείας

Οι σκύλοι θεραπείας βρίσκονται δίπλα στους ανθρώπους που ανήκουν στις ευάλωτες/ευπαθείς ομάδες. Τους προσφέρουν συναισθηματική στήριξη και είναι ισχυρό κίνητρο για την σωματική, αλλά και την ψυχική τους διέγερση.

36th THINC 2024: Ο Δημήτρης Αντωνίου (Hellas Direct) επισημαίνει την αξία της προσβασιμότητας στο περιβάλλον εργασίας

Η Innovation Media έχει την τιμή να καλωσορίζει τον κ. Δημήτρη Αντωνίου, Συγγραφέα, Ακτιβιστή & εργαζόμενο στο τμήμα Μάρκετινγκ της Hellas Direct ως έναν εκ των ομιλητών του 36th Thessaloniki Insurance Conference!

Ο κ. Αντωνίου μέσω της βιωματικής και άκρως ενδιαφέρουσας ομιλίας του με τίτλο «Τροχαία ατυχήματα: Η μάστιγα των τελευταίων ετών και οι δυσκολίες προσβασιμότητας των ΑΜΕΑ στην εργασία», επισημαίνει την κριτική σημασία που έχει η προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία στο περιβάλλον εργασίας τους, τονίζοντας την ανάγκη οικοδόμησης ειδικών εγκαταστάσεων σε όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις.

H Selma Blair για τη ζωή της με το σύνδρομο Έλερς-Ντάνλον

Η Selma Blair στη νέα της ανάρτηση, ένα βίντεο στο Instagram, αυτή τη φορά μιλάει για τη ζωή της όχι με τη σκλήρυνση κατά πλάκας, με την οποία έχει διαγνωστεί τα τελευταία χρόνια, αλλά για ένα σύνδρομο που δυσκολεύει ακόμα και θεωρητικά απλές δραστηριότητες όπως οι διατάσεις στη γυμναστική: το Έλερς-Ντάνλον. Όπως εξηγεί συγκεκριμένα η ηθοποιός: