Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023

Ενδυναμώνοντας τους γονείς στην ψηφιακή εποχή: ένα εγχειρίδιο με στρατηγικές κι εργαλεία για τη διαδικτυακή πλοήγηση με τα παιδιά

Τα παιδιά αντιπροσωπεύουν περίπου το ένα πέμπτο του πληθυσμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το ένα τρίτο των χρηστών του Διαδικτύου, ενώ το 90% αυτών είναι συνδεδεμένα στο διαδίκτυο. Τα περισσότερα παιδιά σχολικής ηλικίας περνούν τον μισό ελεύθερο χρόνο τους μπροστά σε μια οθόνη, ενώ οι ψηφιακές συσκευές είναι διαθέσιμες από πολύ μικρή ηλικία. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα βίντεο, τα παιχνίδια και οι εφαρμογές είναι προσβάσιμα τόσο στο σπίτι όσο και στις μετακινήσεις.

7 έξυπνες τεχνολογικές εξελίξεις για άτομα τυφλά ή με χαμηλή όραση

Υπολογίζεται ότι περίπου 36 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο είναι τυφλοί και άλλα 216 εκατομμύρια ζουν με μέτρια έως σοβαρή οπτική αναπηρία.

Αν και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επισημαίνει ότι έως και το 80% των διαταραχών της όρασης σε όλο τον κόσμο μπορεί να αποφευχθεί με καλύτερη πρόσβαση στη θεραπεία, ο αριθμός των ανθρώπων αυξάνεται, καθώς και ο πληθυσμός γερνάει.

ΗΠΑ: Mαθητής δημιούργησε σαπούνι για τη θεραπεία του καρκίνου του δέρματος

Ένας 14χρονος μαθητής στην Αμερική ανακηρύχθηκε ως «ο κορυφαίος νεαρός επιστήμονας της Αμερικής» αφού κατάφερε να δημιουργήσει ένα σαπούνι για τη θεραπεία του μελανώματος. Ο Χέμαν Μπέκελε από τη Βιρτζίνια, κέρδισε το βραβείο επικρατώντας εννέα άλλων φιναλίστ.

«Θεραπεύοντας τον καρκίνο, με ένα σαπούνι τη φορά», δήλωσε κατά την απονομή. «Πάντα με ενδιέφερε η βιολογία και η τεχνολογία και αυτή η πρόκληση μου έδωσε την τέλεια πλατφόρμα για να παρουσιάσω τις ιδέες μου», πρόσθεσε.

H Underground Kids Orchestra “γεννιέται” και κάνει ακρόαση!

Ο λόγος για την Underground Kids Orchestra, μία παιδική ορχήστρα με μουσικούς παιδιά έως 14 ετών. Σκοπό της αποτελεί αφενός μεν η επαφή με την ορχηστρική μουσική παιδιών που δεν έχουν ακόμα υψηλό τεχνικό επίπεδο στο όργανο τους, αφετέρου δε η προετοιμασία τους για την ένταξη τους στην Underground Youth Orchestra.

Επεκτείνεται το επίδομα μητρότητας της ΔΥΠΑ σε αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες

Την επέκταση του επιδόματος μητρότητας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) στις αυτοαπασχολούμενες και στις αγρότισσες προωθεί το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με ρύθμιση που περιλαμβάνει το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Διατροφολόγος συστήνει τα τοπ σνακ για τα παιδιά στο σχολείο

Η νέα σχολική χρονιά έχει ήδη ξεκινήσει και οι μαθητές κάθε ηλικίας έχουν εφοδιαστεί με όλα τα απαραίτητα για το σχολείο. Πώς μπορούν όμως να πετύχουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους; Μπορεί η διατροφή να συνεισφέρει στην αύξηση της σχολικής επίδοσης;

REFUGE-ED – «Συναντώντας Διαφορετικούς Διαλόγους για τη Συμπερίληψη»

Το ΚΜΟΠ-Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας σας προσκαλεί στην εκδήλωση REFUGE-ED – «Συναντώντας Διαφορετικούς Διαλόγους για τη Συμπερίληψη», που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Πέμπτη 02 Νοεμβρίου 2023, 10:00-12:00, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος REFUGE-ED – Effective practices in education, mental health and psychological support for the integration of refugee children (HORIZON 2020).

2η Ολυμπιάδα Αστρονομίας – Αστροφυσικής για νέους: Άνοιξαν οι ουρανοί και έβρεξε … μετάλλια

Τρία Ασημένια και επτά χάλκινα

To 2022 ξεκίνησε ένας νέος διεθνής μαθητικός διαγωνισμός για μαθητές Γυμνασίου, που προάγει την αριστεία στην επιστήμη της Αστρονομίας-Αστροφυσικής. Αν πριν ένα χρόνο, που δεχτήκαμε να διοργανώσουμε την 2η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας – Αστροφυσικής Νέων, μας έλεγαν ότι μετά από 365 ημέρες θα άνοιγαν οι ουρανοί και θα έριχνε μέσα σε διάστημα 20 ημερών τόσο νερό όσο σε ένα ολόκληρο χρόνο, και θα γινόντουσαν πάρα πολλές καταστροφές στο Βόλο, σίγουρα δεν θα δεχόμασταν να διοργανώσουμε μια τόσο σημαντική Ολυμπιάδα.

Μια σκηνή όπου όλοι οι μαθητές είναι ίσοι

Λίγο πριν από τις 10 το πρωί της Τετάρτης, 17 παιδιά της Β΄ Δημοτικού του 70ού Σχολείου Αθηνών και 9 παιδιά του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αθηνών (ΕΛΕΠΑΠ) συναντήθηκαν στην είσοδο της Ταινιοθήκης της Ελλάδος. Στην αίθουσα προβολών κάθισαν ξεχωριστά: Xώρος για τα αμαξίδια υπήρχε περίπου στη μέση της πλατείας ενώ οι υπόλοιποι μαθητές βολεύτηκαν στις μπροστινές σειρές.

Ο Ντάνιελ Ράντκλιφ έκανε ντοκιμαντέρ για τον κασκαντέρ που έμεινε παράλυτος ενώ τον ντούμπλαρε

Ο Ντέιβιντ Χολμς ήταν ο άνθρωπος που ντούμπλαρε τον Ντάνιελ Ράντκλιφ στις ταινίες Χάρι Πότερ, μέχρι στιγμή που έμεινε παράλυτος έπειτα από ένα ατύχημα στα γυρίσματα. Τώρα, οι δύο τους ένωσαν τις δυνάμεις τους. 

Ο Ντάνιελ Ράντκλιφ είναι ο παραγωγός ντοκιμαντέρ του ΗΒΟ για τον κασκαντέρ με τίτλο «Ντέιβιντ Χολμς: Το αγόρι που έζησε». Ο τίτλος είναι εμπνευσμένος από τον Χάρι Πότερ, καθώς εκείνος ήταν στα βιβλία το «αγόρι που έζησε». 

ΗΠΑ: Εστιατόριο χρεώνει έξτρα τους γονείς αν τα παιδιά τους κάνουν φασαρία!

Μια επιπλέον χρέωση αντιμετωπίζουν όσοι γονείς επισκέπτονται το εστιατόριο Toccoa Riverside στις ΗΠΑ καθώς αν τα παιδιά τους κρίνονται άτακτα τότε καλούνται να πληρώσουν ένα επιπλέον ποσό.

Παγκόσμιο ρεκόρ από την 11χρονη Sawyer Nicholson στα 5χλμ με 17:28.10!

Μία εντυπωσιακή επίδοση σημείωσε η νεαρή 11χρονη Sawyer Nicholson, αφού έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ στα 5 χιλιόμετρα στην ηλικιακή της κατηγορία με τερματίζοντας σε 17:28.10 στον αγώνα Niagara Falls International Marathon’