Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Δελτίο Τύπου: Υποβολή ηλεκτρονικού μηχανογραφικού δελτίου υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι οι υποψήφιοι που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά, μέσω Διαδικτύου, μηχανογραφικό δελτίο με τις προτιμήσεις τμημάτων και σχολών που επιθυμούν να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδ. έτος 2013-2014, σε ποσοστό 5% επιπλέον των θέσεων εισακτέων, από 9 μέχρι και 16 Σεπτεμβρίου 2013. 

Προσωπικό στην Εταιρεία Σπαστικών Βορείου Ελλάδος

Η Εταιρεία Σπαστικών Βορείου Ελλάδος για την υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων ευρωπαϊκών προγραμμάτων και γενικότερα για τις ανάγκες της, ζητά να προσλάβει με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου τις ειδικότητες ως κατωτέρω:

Γονικός έλεγχος στα tablets

Οι οθόνες αφής αποτελούν αναμφίβολα από τα σημαντικά πλεονεκτήματα των tablets, αφού κάνουν εντυπωσιακά πιο εύκολη την πρόσβαση στις λειτουργίες τους. Για τον ίδιο λόγο είναι εξαιρετικά δημοφιλείς και στα παιδιά, ακόμη και προσχολικής ηλικίας. Ετσι, συχνά οι ταμπλέτες των γονιών γίνονται ουσιαστικά οι «έξυπνες» συσκευές που χρησιμοποιούνται από ολόκληρη την οικογένεια.

Σκάι & Εθνική Τράπεζα: Συγκεντρώνουμε σχολικά είδη για τα παιδιά άπορων πολύτεκνων οικογενειών

Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ και ο ΣΚΑΪ, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Όλοι Mαζί για το Παιδί», τα πρώτα τρία Σάββατα του Σεπτεμβρίου οργανώνουν σειρά δράσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με τίτλο «ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΑΣ ΓΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΣΑΝΤΑ ΤΟΥΣ ΧΑΜΟΓΕΛΑ».

Άποψη: Στρ. Στρατηγάκης "Σχολείο ανάλογο με την κοινωνία που χτίζεις"

Μια συζήτηση που δεν έγινε ποτέ οδηγεί τις κυβερνήσεις σε διαρκείς αλλαγές-πειραματισμούς στο εκπαιδευτικό σύστημα και κάνει τις φωνές διαμαρτυρίας να πολλαπλασιάζονται. Αποτέλεσμα: όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν

Η Συρία χάνει τα παιδιά της

Ο αριθμός των παιδιών που έχουν γίνει πρόσφυγες στο εξωτερικό εξαιτίας του εμφυλίου πολέμου στη Συρία έφθασε το ένα εκατομμύριο, ενώ άλλα δύο εκατομμύρια είναι εκτοπισμένα στο εσωτερικό της χώρας τους, ανακοίνωσε ο ΟΗΕ.

Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης: Zoom στην Μουσική + Ζωγραφική, Σεπτέμβριος

Zoom στην Μουσική + Ζωγραφική, Σεπτέμβριος 
Κυριακάτικα εικαστικά εργαστήρια
Ανεξάρτητα δίωρα ή ένας μήνας; Η επιλογή είναι δική σας
Συνεργασία του Μουσείου με το Κέντρο Βιωματικής Μουσικής Κίνησης και Λόγου Μαρίζα Κωχ