Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Παιδιά που δεν κλαίνε: η ανακάλυψη μιας νέας γενετικής διαταραχής.

http://www.ngly1.org/
Τι κάνεις όταν το παιδί σου μένει ακίνητο, χωρίς να αντιδρά στα χέρια σου, κοιτάζει με άδειο βλέμμα και δεν κλαίει ποτέ; Τι κάνεις όταν οι εξετάσεις δείχνουν ηπατική βλάβη και οι κρίσεις του δεν σταματούν, αλλά οι γιατροί σου λένε ότι δεν ξέρουν τι ακριβώς συμβαίνει και πώς μπορούν να το διορθώσουν;

Πρωινά Δρομολόγια στα νοσοκομειακά σχολεία

Η Μαριάνθη Παπαδημητρίου, η μοναδική Ελληνίδα εκπρόσωπος στον οργανισμό HOPE, μιλά στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης και την Ειρήνη Τσαρούχα για το έργο των νοσοκομειακών παιδαγωγών και το πρωτοποριακό πρόγραμμα της βιωματικής έκφρασης συναισθημάτων.
Ακούστε την εκπομπή ΠΡΩΙΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ σχετικά με τα νοσοκομειακά σχολεία εδώ.

Το Laptop ωφελεί την ανάρρωση των μικρών ασθενών

Το νοσοκομείο μπορεί να είναι μοναχικό και στρεσογόνο μέρος για την ανάρρωση ενός παιδιού από σοβαρή νόσο, αλλά οι ερευνητές δήλωσαν ότι η ανακούφιση από την πλήξη και τη μοναξιά είναι ένα κλικ στο ποντίκι μακριά.

Κριτήρια, μόρια και προθεσμίες για τους παιδικούς σταθμούς

Εκδόθηκε η προκήρυξη για δωρεάν παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς - Αφορά χρηματοδότηση 160 εκατ. ευρώ και θα φιλοξενηθούν 68.000 παιδιά – Τα κριτήρια των δικαιούχων και οι ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων. 

Ποια είναι η οδηγία για την βαθμολόγηση των μαθητών της Α' Λυκείου

Αλλάζει η βαθμολόγηση των γραπτών των μαθητών της εφετινής Α' Λυκείου που έδωσαν για πρώτη φορά εξετάσεις με βάση τον νέο θεσμό της Τράπεζας θεμάτων. 

Με ειδική βαθμολογική οδηγία του, το υπουργείο Παιδείας επιχειρεί να άρει τις αδικίες ενός θεσμού που καταγγέλθηκε για πρόχειρη εφαρμογή και επιλογή των θεμάτων, λίγες ημέρες πριν από τις εξετάσεις.