Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Κατασκευή: Στολή ελέφαντα

Φτιάξτε τη στολή για ένα χαριτωμένο ελεφαντάκι! Θα χρειαστείτε ένα παλιο γκρι φούτερ με κουκούλα, ροζ (πλεκτό) ύφασμα, λευκό φελτ, μαλακό λάστιχο, κρεμάστρα, γκρι και λευκή κλωστή, υλικό για γέμισμα, ψαλίδι και τις δεξιότητές σας στο ράψιμο. Αναλυτικές οδηγίες (με φωτογραφίες) θα βρείτε στο The Train to Crazy, από όπου προέρχεται και η φωτογραφία. Στο ίδιο μέρος θα βρείτε και πολλές άλλες ιδέες για χειροποίητα κουστούμια. Στρωθείτε στη δουλειά, γιατί εκτός από τις Αποκριές, υπάρχουν και οι ... "απαιτητικές" σχολικές γιορτές. Καλή διασκέδαση!!!


Πρόσληψη νηπιαγωγών και δασκάλων στην ειδική αγωγή

Προτεραιότητας 1», «Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες – Άξονας Προτεραιότητας 2» και «Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες – Άξονας Προτεραιότητας 3» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση»

ΗΠΑ: Τα δίγλωσσα μωρά ξεχωρίζουν τις γραμματικές διαφορές από την ηλικία των επτά μηνών

Ακόμα και προτού μιλήσουν τα παιδιά δίγλωσσων γονέων μπορούν να ξεχωρίσουν τις γραμματικές διαφορές των δύο γλωσσών από την ηλικία των επτά μηνών, προκύπτει από έρευνα που δημοσιεύτηκε χθες Πέμπτη στη βρετανική επιθεώρηση Nature και προσφέρει νέα στοιχεία για τη σχέση διγλωσσίας και εκμάθησης.

Βρεφονηπιοκόμοι και Παιδοκόμοι στο Δήμο Ηρακλείου

Πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δεκαοκτώ (18) ατόμων για την υλοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» του Δημοτικού Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής-Φροντίδας και Μαζικής Άθλησης Ηρακλείου.

Άρθρο για το ρόλο των Μέσων στην ενθάρρυνση προβληματικής συμπεριφοράς παιδιών με ΔΕΠΥ

Διαβάστε και μεταφορτώστε το άρθρο των Anjum Bano Kazimi, Munir Moosa Sadruddin και Amtul Zehra "Role of Media in promoting behavior problems among children with ADHD", που δημοσιεύτηκε στο SAVAP - Academic Research International (Vol. 4 No. 1 January 2013)


Εγκρίθηκε η εμπορική διάθεση του «βιονικού ματιού»

Το πράσινο φως για να διατεθεί στο εμπόριο το πρώτο «βιονικό μάτι» έδωσε στις 14 Φεβρουαρίου ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) δίνοντας έτσι ελπίδες σε εκατομμύρια ανθρώπους, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα όρασης. 

Mε εξετάσεις στα Πειραματικά

Με εξετάσεις θα εισαχθούν το 2013 - 14 στην Α΄ τάξη των Πρότυπων Πειραματικών Γυμνασίων και Λυκείων οι μαθητές που το επιθυμούν. Αυτό τόνισαν, μιλώντας χθες στην «Κ», υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Παιδείας κάνοντας λόγο για πλήρη εφαρμογή του νόμου 3966 του 2011.

Η Ξεχασιάρα Μελίσσα στο θέατρο Επί Κολωνώ

Η ομάδα 2+2 και Το Φρέον υποστηρίζοντας το κοινό τους όραμα, που αφορά στο ζωτικό διάλογο τηςΘεατρικής Τέχνης με την Εκπαίδευση, παρουσιάζουν την παιδική παράσταση «Η ξεχασιάρα Μελίσσα» της Άννας Γαρεφαλάκη στο θέατρο Επί Κολωνώ κάθε Κυριακή από τις 24 Φεβρουαρίου 2013.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2013: Δηλώσεις συμμετοχής των μαθητών από 18 Φεβρουαρίου ως 5 Μαρτίου – Η εγκύκλιος και οι αιτήσεις

Δελτίο Τύπου
Υποβολή Αίτησης – Δήλωσης συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2013 των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ ή Αίτησης για ενδοσχολικό απολυτήριο