Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Πρόσωπο: Χρήστος Κάπελλας

Τι κι αν έχουν περάσει χρόνια. Κάθε πρωί ο Χρήστος Κάπελλας νιώθει την ίδια κρυάδα. Κάθεται στο κρεβάτι του, ξετυλίγει μια θήκη από σιλικόνη και τη βάζει στο αριστερό του γόνατο. Η σκέψη του ταξιδεύει σε εκείνη τη βόλτα. Τοποθετεί στη θήκη μια μικρή ασημένια βίδα και τη θηλυκώνει σε ένα καλούπι. Θυμάται την ταχύτητα, τη στροφή, το δέντρο. Στιγμιαία αναλαμπή. Κρατάει λιγότερο από μισό λεπτό - όσο χρειάζεται για να φορέσει το τεχνητό του πόδι.

1η Οικογιορτή Γαλλικού Ποταμού

Στις 8 και 9 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η 1η Οικογιορτή Γαλλικού Ποταμού με έκθεση χειροτεχνίας, βιολογικών και τοπικών προϊόντων, με εργαστήρια, ξεναγήσεις στο Πάρκο, ποδηλατοβόλτες και βόλτες με άλογα. Η Οικογιορτή διοργανώνεται από το Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, με τη συνεργασία και την υποστήριξη του Δήμου Δέλτα. 

Διδακτορική Διατριβή: Η ανάγνωση στην προσχολική και πρωτοσχολική εκπαίδευση κωφών παιδιών.

Διαβάστε τη διδακτορική διατριβή της κ. Ντεροπούλου- Ντέρου Ευδοξίας, με τίτλο "Η ανάγνωση στην προσχολική και πρωτοσχολική εκπαίδευση κωφών παιδιών: Μια συνδυαστική μεθοδολογική προσέγγιση: μελέτη περίπτωσης - έρευνα επισκόπησης" [2005, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Τ.Ε.Α.Π.Η.)]

Ο Αστροναύτης της NASA Dr. James Newman στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Mια μοναδική συνάντηση-συζήτηση του Αστροναύτη της NASA Dr. James Newman με το ελληνικό κοινό διοργανώνει το Ίδρυμα Ευγενίδου τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 19.30. 

Δ. Μαραθώνος: Πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας για μαθητές λυκείου

Πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας μαθητών λυκείου απόρων οικογενειών που αδυνατούν να εγγραφούν και να φοιτήσουν σε ιδιωτικά φροντιστήρια καθιερώνει ο Δήμος Μαραθώνος. Η ενισχυτική διδασκαλία θα πραγματοποιείται αρχικά σε χώρο του Λαογραφικού Μουσείου της δημοτικής κοινότητας Νέας Μάκρης και σύντομα πρόκειται να επεκταθεί και στις άλλες Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Μαραθώνα, ανάλογα με τον αριθμό των μαθητών που επιθυμούν να φοιτήσουν και πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις.

Νέες αλλαγές στις Πανελλαδικές του 2012

Τα πρώτα τους βήματα κάνουν ήδη, στην πορεία για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2012, οι 75.000 φετινοί υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων και των ΕΠΑΛ της χώρας. Ηδη γνωστοποιήθηκε από το υπουργείο Παιδείας η εξεταστέα ύλη και όλα προχωρούν για τις προτελευταίες Πανελλαδικές Εξετάσεις, καθώς από τη σχολική χρονιά 2013-14 οι μαθητές θα δοκιμάσουν την είσοδό τους στα ΑΕΙ-ΤΕΙ μέσα από ένα νέο σύστημα πρόσβασης.

Ανήλικοι βάνδαλοι κατέστρεψαν σχολείο στην Κω!

Πρωτοφανείς βανδαλισμούς έκανε μια συμμορία πέντε ανήλικων παιδιών που εισέβαλαν στο κτίριο του 4ου δημοτικού σχολείου της Κω. Όμως, συνελήφθησαν μαζί με τους γονείς τους που παραπέμφθηκαν σε τακτική δικάσιμο στις 15 Δεκεμβρίου, με την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου και αφέθηκαν ελεύθεροι!

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για παιδιά σχολικής ηλικίας με τη χρήση comics και αφήγησης

Η τέχνη των comics αποτελεί ένα αφηγηματικό μέσο που συνδυάζει την εικόνα και το λόγο με τρόπο μοναδικό. Και σαν ξεχωριστή τέχνη έχει και αυτή τους μυστικούς «κώδικές» της και τις τεχνικές της. Αυτούς τους κώδικες και τις τεχνικές θα αναλύσουμε και θα μεταδώσουμε στους μαθητές που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα. 

Άποψη: Εύα Στάμου "Λουκέτο στα μυαλά"

Για άλλη μία φορά τα Πανεπιστήμια είναι κλειστά -όχι μεταφορικά αλλά κυριολεκτικά: Καταληψίες φοιτητές έχουν τοποθετήσει λουκέτα σε εισόδους γραφείων, αιθουσών και βιβλιοθηκών, έτσι ώστε πέραν της ‘Συντονιστικής Επιτροπής Καταλήψεων’ να μην μπορεί να εισέλθει κανείς.