Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

Πώς μπορούν οι δουλειές στο σπίτι να βελτιώσουν τη συμπεριφορά των παιδιών με ΔΕΠΥ.

 


Οι δουλειές στο σπίτι δεν είναι ένα αναπόφευκτο κακό, αλλά μια ευκαιρία για το παιδί σας με ΔΕΠΥ να μάθει να είναι υπεύθυνο, να αναπτύξει δεξιότητες που είναι απαραίτητες για την ανεξαρτησία του και να εξασκηθεί στην αυτο- πειθαρχία. Δείτε πώς μπορείτε να αναθέτετε στο παιδί εργασίες με συγκεκριμένο χρόνο εκτέλεσης. 

Πρεμιέρα την Τρίτη για το ψηφιακό φροντιστήριο

Στο digitalschool.gov.gr, οι περίπου 120.000 μαθητές της Γ' Λυκείου μπορούν να εγγραφούν και να έχουν πρόσβαση δωρεάν σε ζωντανές παραδόσεις μαθημάτων τα απογεύματα

Επίσημη πρεμιέρα για τους μαθητές της Γ' Λυκείου θα κάνει την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου το Ψηφιακό Φροντιστήριο, το οποίο έχει χαρακτηριστεί από το υπουργείο Παιδείας ως «η μεγάλη καινοτομία» της φετινής σχολικής χρονιάς.

Προειδοποίηση για την ψυχική υγεία των γονέων στις ΗΠΑ- Ο υπερβολικός ζήλος γίνεται επικίνδυνος

Σε μια σπάνια προειδοποίηση για θέματα δημόσιας υγείας, ο Γενικός Χειρουργός των Ηνωμένων Πολιτειών, Dr. Vivek M. Murthy, τόνισε πρόσφατα ότι το γονεϊκό καθήκον σήμερα είναι υπερβολικά δύσκολο και αγχωτικό. Παρά το γεγονός ότι οι ανησυχίες για την ευημερία των οικογενειών δεν είναι κάτι νέο, οι σημερινοί γονείς βρίσκονται αντιμέτωποι με πρωτοφανείς προκλήσεις και πιέσεις.

Αυτισμός: Υπάρχει τρόπος να τον αναγνωρίσουν οι γονείς από νωρίς; H πρώιμη ένδειξη που αλλάζει τα δεδομένα

Για πολλά χρόνια, οι ειδικοί αναζητούν τρόπους να εντοπίσουν πρώιμα σημάδια αυτισμού στα παιδιά, αφού η έγκαιρη διάγνωση και παρέμβαση μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στην ανάπτυξή τους. Παρόλο που οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί παρατηρούν συχνά διάφορες συμπεριφορές που τους ανησυχούν, όπως η έλλειψη βλεμματικής επαφής ή η έμφαση σε λεπτομέρειες αντί για το γενικό νόημα, η αναγνώριση των πρώιμων ενδείξεων του αυτισμού παραμένει δύσκολη και περίπλοκη. Ωστόσο, μια νέα έρευνα φέρνει ένα νέο «εργαλείο» που θα μπορούσε να διευκολύνει αυτήν τη διαδικασία, αναλύοντας τον τρόπο με τον οποίο τα παιδιά μιμούνται τη γλώσσα των γονιών τους.

Το success story των Ελλήνων μαθητών στη Διεθνή Οικονομική Ολυμπιάδα

Λίγο πριν μεταβούν στην Αρχαία Ολυμπία προκειμένου να λάβουν μέρος στον διεθνή τελικό της Οικονομικής Ολυμπιάδας, πέντε αγόρια –που μόλις έχουν τελειώσει το λύκειο– πήγαν για ένα διήμερο προετοιμασίας στην Κέρκυρα. Πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου, ο καιρός παρέμενε ζεστός, το τοπίο ανείπωτης ομορφιάς κι όμως δεν ήταν ώρα για διακοπές.

Σχολεία 2024: Ποιες απουσίες μαθητών δεν προσμετρώνται στο τέλος της χρονιάς

Στο ΦΕΚ 5130/10-9-2024 "Ρύθμιση θεμάτων που αφορούν στην έναρξη και λήξη του σχολικού και διδακτικού έτους, στις αργίες, στις διακοπές, στις εγγραφές, στις μετεγγραφές, στη φοίτηση, στις απουσίες, στα παιδαγωγικά μέτρα, στον χαρακτηρισμό της διαγωγής και στην οργάνωση των σχολικών μονάδων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης" περιλαμβάνεται ανάμεσα σε άλλα και το νέο πλαίσιο για τις απουσίες των μαθητών.

Σχολεία: Δεν θα γίνουν μαθήματα στις 27 Σεπτεμβρίου

Τα σχολεία της χώρας, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, άνοιξαν στις 11 Σεπτεμβρίου.

Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου δεν θα γίνουν μαθήματα στις σχολικές μονάδες ανά την Ελλάδα, όπως έγινε γνωστό, λόγω της «Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού».

Θεσσαλονίκη: Συνάντηση ανθρώπων, πολιτισμών, γλωσσών και ιστοριών στο Διαπολιτισμικό Φεστιβάλ Αφήγησης

Παραμύθια, θρύλοι και μύθοι που ταξίδεψαν από τα βάθη των αιώνων μέχρι το σήμερα, μέσω δύσης, ανατολής, βορρά και νότου, φτάνουν για μία ακόμη χρονιά στη Θεσσαλονίκη, που γίνεται τόπος συνάντησης ανθρώπων, πολιτισμών, γλωσσών και ιστοριών.

Εμφυτεύματα όσφρησης- Ευοίωνες οι προοπτικές για τους ασθενείς βάσει διεθνούς έρευνας

Ένα σημαντικό ιατρικό σεμινάριο λαμβάνει χώρα αυτές τις ημέρες στη Θεσσαλονίκη, με επιστήμονες από πέντε κορυφαία πανεπιστήμια της Ευρώπης. Πρόκειται για την 4η συνάντησή τους, καθώς συμμετέχουν σε ένα πρότζεκτ για την κατασκευή μιας συσκευής που θα δώσει όσφρηση σε αυτούς που δεν έχουν.

Jοbslink – Mια πλατφόρμα εύρεσης εργασίας για άτομα με αυτισμό