Τετάρτη 24 Μαΐου 2023

10 Κινητικά παιχνίδια με μπαλόνι

 

Προσχολική εκπαίδευση – Υπηρεσίες Δημιουργικής Απασχόλησης: Πώς θα έχουν πρόσβαση παιδιά και ΑμεΑ

Εκδόθηκε το ΦΕΚ για το σύστημα Διαχείρισης, Αξιολόγησης, Παρακολούθησης και Ελέγχου - Διαδικασία Εφαρμογής της Δράσης «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για τη πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης» της χρονικής περιόδου 2023-2024, συγχρηματοδοτούμενης από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο + στο πλαίσιο του Εταιρικού Συμφώνου για την Περιφερειακή Ανάπτυξη (ΕΣΠΑ) για την Προγραμματική Περίοδο 2021-2027 και από εθνικούς πόρους.

«Θέλω να ψηφίζω όπως όλος ο κόσμος» – Στην κάλπη παρέα με ένα άτομο με οπτική βλάβη

Είναι λίγο μετά τις 12 το πρωί και η Χρυσέλλα Λαγαρία, συνιδρύτρια της ΚΟΙΝΣΕΠ «Black Light», απαντά στις φωνητικές εντολές της εφαρμογής gov.gr wallet προκειμένου να έχει ανά χείρας την ψηφιακή ταυτότητά της και να μπορέσει σε λίγο να ψηφίσει στο 100ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών. Οι εκλογές για άτομα με οπτική βλάβη απαιτούν μια σχετική προετοιμασία και μια ακόμα καλύτερη γνώση των δικαιωμάτων τους, όπως αναφέρει η ίδια καθώς πηγαίνουμε μαζί στο εκλογικό τμήμα. Ηδη για να προσεγγίσει το κτίριο, η 42χρονη γυναίκα χρειάζεται να επιστρατεύσει μεγαλύτερη μαεστρία απ’ ότι συνήθως: λόγω μεγάλης προσέλευσης στη σχολική μονάδα, τα διπλοπαρκαρισμένα είναι πολλά, οι οδηγοί είναι βιαστικοί και απρόσεκτοι, οι ράμπες έχουν καταληφθεί από ΙΧ και μηχανάκια.

Το σχολείο αλλάζει για πάντα και μεταφέρεται στο «metaverse»

Όταν μπορείτε να συρρικνωθείτε και να εξερευνήσετε τις εσωτερικές λειτουργίες της ανθρώπινης καρδιάς σε μια ζωντανή εικονική πραγματικότητα, το μάθημα της βιολογίας ίσως να μην είναι ποτέ ξανά το ίδιο.

151 μαθητές της Κέρκυρας γιόρτασαν τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με μια πρωτότυπη δράση

Στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2023 συμμετείχε το Μουσείο Χαρτονομισμάτων Ιονικής Τραπέζης της Alpha Bank στην Κέρκυρα με την εκπαιδευτική δράση «Νόμισμα και Βιοποικιλότητα – Μουσείο και Περιβάλλον», που υλοποιήθηκε στις 17 και 18 Μαΐου 2023.

Διαδικτυακή ενημερωτική συνάντηση για τις Πανελλήνιες από την ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας

Πρόσκληση απευθύνει στους γονείς/κηδεμόνες, στους/τις ενδιαφερόμενους/νες μαθητές/μαθήτριες της Γ ́τάξης και στους/τις απόφοιτους Ημερήσιων και Εσπερινών Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, καθώς και το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό που εμπλέκονται στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και τα στελέχη εκπαίδευσης να παρακολουθήσουν τη διαδικτυακή ενημερωτική συνάντηση η οποία θα πραγματοποιηθεί από την Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας την Πέμπτη 25 Μαΐου και ώρα 17:00 σε συνεργασία με τους Συμβούλους Εκπαίδευσης, και τους Προϊστάμενους και το προσωπικό των ΚΕΔΑΣΥ Κεντρικής Μακεδονίας.

EYE2023 διαδικτυακά: λάβετε μέρος και διαμορφώστε το μέλλον της ΕΕ

Στις 9 και 10 Ιουνίου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα ανοίξει τις πόρτες του σε χιλιάδες νέους από όλη την Ευρώπη στο Στρασβούργο, προσκαλώντας τους να συμμετάσχουν στην εμβληματική Ευρωπαϊκή Εκδήλωση για τη Νεολαία και να συζητήσουν για το μέλλον της Ευρώπης.

Γουιάνα: Έφηβη θύμωσε επειδή κατασχέθηκε το κινητό της και έβαλε φωτιά στο σχολείο της - 19 νεκροί

Την πυρκαγιά η οποία στοίχισε τη ζωή 19 παιδιών –δεκαοκτώ μαθητριών και μικρού αγοριού– την Κυριακή σε κοιτώνα σχολείου στη Γουιάνα προκάλεσε έφηβη, εξοργισμένη επειδή της πήραν το κινητό τηλέφωνό της, δήλωσε χθες Τρίτη στο Γαλλικό Πρακτορείο κυβερνητική πηγή, η οποία μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Εξαφανισμένα παιδιά στην Κολομβία: Ρίψεις κιτ επιβίωσης και φυλλαδίων στη ζούγκλα

Κιτ επιβίωσης και χιλιάδες φυλλάδια ρίχτηκαν το σαββατοκύριακο στη ζούγκλα της Κολομβίας στο πλαίσιο της επιχείρισης με σκοπό να βρεθούν τα τέσσερα παιδιά που αγνοούνται αφότου συνετρίβη την 1η Μαΐου το μικρό αεροσκάφος με το οποίο ταξίδευαν, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Αποτροπιασμός στις Σέρρες: Επτά κουτάβια κακοποίησαν οι μαθητές Α’ Δημοτικού

Εφτά ήταν συνολικά τα κουτάβια μόλις 6 - 7 εβδομάδων τα οποία κακοποιήθηκαν βάναυσα από μαθητές της Α’ Δημοτικού σε μικρό χωριό του Δήμου Βισαλτίας Σερρών, με την πρόεδρο του «Φιλοζωικού Συλλόγου Εμμανουήλ Παπά», Ελένη Τζιφέτα να σημειώνει στο ethnos.gr ότι μόλις τρία από τα κακοποιημένα ζώα έχουν πιθανότητες να επιβιώσουν. Ο Φιλοζωικός Σύλλογος του οποίου προεδρεύει η κυρία Τζιφέτα έφερε στην επιφάνεια το άγριο περιστατικό κακοποίησης των ζώων, δημοσιεύοντας και σχετικό βίντεο το οποίο περιέχει πολύ σκληρές εικόνες.