Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Τα παιδια ζωγραφίζουν στον τοίχο...


Καλημέρα και καλή εβδομάδα!

YΦΑΙ-Θ: Μαθητές από τα Άνω Λιόσια στήνουν επιχείρηση παραδοσιακής υφαντικής

Η εποχή που κάθε σπίτι είχε μόνιμα στημένο έναν αργαλειό κάτω στο κατώι, έχει περάσει στις σελίδες των σκονισμένων λαογραφικών βιβλίων. Η τέχνη της παραδοσιακής υφαντικής τείνει να εκλείψει και μαζί της να χαθεί ένα κομμάτι του πολιτισμού μας. Εμείς οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Άνω Λιοσίων,μετά την εμπειρία της επίσκεψης στο ίδρυμα «Το εργαστήρι» της Λίλιαν Βουδούρη πήραμε μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα μαθητική Εικονική Επιχείρηση του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece και δημοιυργήσαμε τη μαθητική επιχείρηση ΥΦΑΙ-Θ, ΥΦΑΙνοντας Θέσεις εργασίας, συνδυάζοντας το λαογραφικό παρελθόν με την δύσκολη σημερινή κατάσταση στον εργασιακό τομέα. Πρώτος στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε θέσεις απασχόλησης για ανέργους της πόλης μας και αδύναμες κοινωνικά ομάδες.

Επιθυμία για γνώση στις φυλακές αλλά και ελευθερία

Ο Βασίλης πανηγύριζε χθες. Ηταν διπλή η επιτυχία του, δεν είναι εύκολο ούτε να ονειρευτείς στη φυλακή ούτε να εκπληρώσεις τα όνειρά σου. Με την ανακοίνωση των βάσεων, αμέσως μεταφέρθηκε νοερά σε ένα αμφιθέατρο, απέναντί του ο καθηγητής, δίπλα του οι συμφοιτητές, εργασίες, μελέτη. Δεν ήταν άγχος, αλλά μια ανακουφιστική σκέψη κανονικότητας, αυτό που 18 χρόνια «μέσα» τού έχει λείψει περισσότερο.

Πείτε κάτι και για εκείνους που απέτυχαν!

Ξέρετε κάτι; Ενδιαφέρουσες ιστορίες κρύβονται και πίσω από την αποτυχία. Ίσως και καλύτερες, και πιο συγκινητικές και πιο διδακτικές στην ουσία τους, από τις λαμπερές των «πρώτων των πρώτων». Γιατί τις σνομπάρουμε τόσο; Γιατί να μην μάθουμε για το παιδί που δεν πέρασε πουθενά;

Γάλλοι γονείς κάνουν χρήση λογισμικού για να μάθουν αν ο γιος τους είναι gay

Μια γαλλική εταιρεία spyware έχει πληγεί με την εκτεταμένη κριτική που έχει δεχτεί, αφού παρότρυνε τους γονείς να χρησιμοποιούν το λογισμικό επιτήρησης ηλεκτρονικών υπολογιστών για να μάθουν αν τα παιδιά τους είναι gay, διαφημιστικά εργαλεία απομακρυσμένης παρακολούθησης που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη συλλογή ιδιωτικών κωδικών πρόσβασης.

Σ΄ αυτήν την κατασκήνωση τα παιδιά κατασκευάζουν και προγραμματίζουν τα δικά τους ρομπότ

Το σωματείο eduACT – Δράση για την εκπαίδευση διοργανώνει κάθε χρόνο την ρομποτική κατασκήνωση «Sea Sun+Fun S.T.E.A.M.& Robotics Camp» για παιδιά ηλικίας 6 -16 ετών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες της eduACΤ, αλλά και παραθαλάσσιες και αθλητικές δραστηριότητες. Αυτό που κάνει την κατασκήνωση μοναδική είναι τα εργαστήρια ρομποτικής στα οποία τα παιδιά κατασκευάζουν και προγραμματίζουν τα δικά τους ρομπότ, έτσι ώστε να εξασκήσουν τις ικανότητες τους στον προγραμματισμό και την μηχανική και μέσα από δοκιμές που πραγματοποιούν να τελειοποιούν το ρομπότ τους σε όλους τους τομείς. 

Λάρισα: Παιδιά μαθαίνουν να ανακυκλώνουν

Συνεχίζεται με επιτυχία και ανταπόκριση το πρόγραμμα «Κατασκήνωση στην Πόλη» του Δήμου Λαρισαίων. Πλούσιο σε δράσεις, εμπειρίες και ερεθίσματα, με αξιόλογες συνεργασίες με όλες τις υπηρεσίες του Δήμου στη διάθεση των παιδιών.

Σειρά έχει το πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης «Ανακυκλώνω σωστά» με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος - Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης και την καθοδήγηση της κ. Ελένης Χαυτίκη.

Η αφαίρεση των αμυγδαλών στα παιδιά βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου τους

Νέα μελέτη που έγινε από τους επιστήμονες του Vanderbilt University Medical Center των Ηνωμένων Πολιτειών και η οποία δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο PEDIATRICS της American Academy of Pediatrics έδειξε ότι η αφαίρεση των αμυγδαλών στα παιδιά αυξάνει την ποιότητα του ύπνου τους και μειώνει την πιθανότητα λοίμωξης του ανώτερου αναπνευστικού.