Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023

Συμβουλές για τις γιορτές όταν το παιδί σας έχει ευαισθησία σε τροφές

Για πολλές οικογένειες η περίοδος των γιορτών είναι μια περίοδος ατελείωτου φαγητού. Ωστόσο, αυτό μπορεί να προκαλεί δυσκολίες και προβλήματα στα παιδιά που είναι ευαίσθητα στη γεύση, τη μυρωδιά και την υφή φαγητών. 

Υποψήφιοι με σοβαρές Παθήσεις: Έναρξη διαδικασιών για την έκδοση Πιστοποιητικών Επταμελών Επιτροπών

Οι υποψήφιοι με σοβαρές παθήσεις που ενδιαφέρονται να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025, καλούνται να αποστείλουν Αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά από την 11 Δεκεμβρίου 2023 έως και την 31 Ιανουαρίου 2024 σε μια από τις Επταμελείς Επιτροπές οι οποίες έχουν συγκροτηθεί σε 14 Νοσοκομεία της χώρας, σύμφωνα με εγκύκλιο την οποία εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Παιδείας.

Podcast: Εκ γενετής ή επίκτητη τυφλότητα: Ποια συνθήκη είναι δυσκολότερη;


Μαθητές γίνονται μικροί μηχανικοί μέσα από το βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το μετρό στο Γαλάτσι»


Κοζάνη: «Έξυπνοι» σηματοδότες για άτομα με προβλήματα όρασης

«Έξυπνα» ηχητικά φανάρια διαθέτει πλέον η πόλη της Κοζάνης, βελτιώνοντας την προσβασιμότητα των ατόμων με οπτική αναπηρία και όχι μόνο στο κέντρο της πόλης.

Τα σύγχρονα ηχητικά συστήματα προειδοποίησης έχουν τοποθετηθεί σε οκτώ φωτεινούς σηματοδότες στο κέντρο της Κοζάνης με στόχο την ομαλή και ασφαλή διέλευση των ατόμων με αναπηρία όρασης.

«Ταξίδι στο Αρχαίο Θέατρο… από μηχανής» - Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΚΘΒΕ για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος πραγματοποιεί φέτος το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ταξίδι στο Αρχαίο Θέατρο… από μηχανής», ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και έχει ως στόχο την εξοικείωση με το αρχαίο δράμα, μέσα από διαδραστικές ασκήσεις με τη χρήση της τεχνολογίας.

Το πρόγραμμα υλοποιείται κάθε Δευτέρα στο θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

Ξάνθη:Η «συνομιλία» του Ομήρου με τον Βιργίλιο μέσα από γραφή μαθητών

Πόσο κοντά μπορούν να έρθουν ο Όμηρος και ο Βιργίλιος; Πώς θα ήταν μια συνάντηση ανάμεσα σε αυτούς τους δυο κορυφαίους ποιητές της αρχαιότητας; Τι κοινό έχουν τα δυο εμβληματικά έργα τους, η Οδύσσεια και η Αινειάδα; Μπορεί οι δυο αρχαίοι ποιητές να έζησαν με διαφορά επτά ολοκλήρων αιώνων (Όμηρος: αρχές-μέσα 8ου αι. π. Χ., Βιργίλιος: μέσα-τέλη 1ου αι. π. Χ.) και σε τελείως διαφορετικές κοινωνικοπολιτικές συνθήκες, ωστόσο, οι μαθητές της β' τάξης του 2ου ΓΕΛ Ξάνθης κατάφεραν να τους φέρουν κοντά και να «συνομιλήσουν», μέσα από ένα φανταστικό «διάλογο», ικανό να προσφέρει σημαντικά στοιχεία στην καλύτερη κατανόηση και εμβάθυνση του έργου τους.

Εκπαιδευτικός ΑμεΑ με υπηρεσία σε πέντε σχολεία χωρίς πρόσβαση

Ο δύσκολος δρόμος εκπαδευτικού ΑμεΑ με κινητικά προβλήματα. Η οδυνηρή υπηρεσία σε 5 σχολεία και η προσφυγή στο Συνήγορο του Πολίτη

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ την περασμένη Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, και τα όσα ειπώθηκαν την ημέρα αυτή από επίσημα χείλη για τις δράσεις της Πολιτείας υπέρ της συμπερίληψης των ατόμων με αναπηρία αλλά και την ισότητα στην πρόσβαση και κυρίως την εργασία, το tovima.gr επιδίωξε και συνάντησε μία εκπαιδευτικό με κινητικά προβλήματα.

«Πριν τα ξεχάσω: μισός αιώνας θέατρο για παιδιά» – Παρουσίαση βιβλίου της Ξένιας Καλογεροπούλου

Το νέο βιβλίο της Ξένιας Καλογεροπούλου «Πριν τα ξεχάσω: μισός αιώνας θέατρο για παιδιά», μια έκδοση του Εθνικού Θεάτρου, θα παρουσιαστεί την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου στις 19.00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων στο Κτήριο Τσίλλερ. Πρόκειται για μία καταγραφή των αναμνήσεων της σπουδαίας κυρίας του ελληνικού θεάτρου, όπως τις αφηγήθηκε στην Τζούλια Διαμαντοπούλου.