Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

"Η Φάκα"



Όταν ανυποψίαστος πιαστείς στη Φάκα είναι σχεδόν βέβαιο ότι έφτασε το τέλος. Η Φάκα αποτελεί μία ταινία τεκμηρίωσης για την αποκατάσταση των αναπήρων παιδιών και όχι μόνο. Ψυχιατρεία-αποθήκες ανθρώπων και ξενώνες που βρίσκονται σε κίνδυνο στην χριστουγεννιάτικη Αθήνα του 2009.

Έκπτωση στα δίδακτρα για τους μαθητές που θα υιοθετήσουν αδέσποτο σκυλάκι!

Μια πρωτοβουλία με στόχο να βρουν «οικογένεια» σκυλάκια που αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται σε φιλοζωικά σωματεία προωθούν τα κέντρα ξένων γλωσσών Χατζηδάκη.

Η τηλεόραση μειώνει τις επιδόσεις των παιδιών

Δεν τα πηγαίνουν καλά στα μαθηματικά, καταναλώνουν φαγητό κακής ποιότητας και πέφτουν θύματα των «νταήδων». Αυτά που προαναφέρθηκαν οφείλονται και είναι οι αρνητικές επιπτώσεις της τηλεόρασης. Η τηλεόραση υποβιβάζει συνολικά την προσωπικότητα αλλά και την υγεία των νηπίων, γεγονός που απέδειξε έρευνα, η οποία έγινε σε παιδιά προσχολικής ηλικίας στον Καναδά.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΕΩΝ, ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ 2010 - Οι διακρίσεις της ελληνικής αποστολής.

Στους Πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων που διεξήχθησαν στην Σιγκαπούρη η Ελλάδα κατέκτησε πέντε μετάλλια, δύο ασημένια και τρία χάλκινα, σε σύνολο 28 αθλητών και αθλητριών που έλαβαν μέρος. Τα δύο πρώτα μετάλλια για την Ελλάδα ήρθαν από την κωπηλασία, με τους Μιχάλη Ναστόπουλο και Απόστολο Λαμπρίδη να κατακτούν το ασημένιο μετάλλιο στην δίκωπο άνευ πηδαλιούχου και τις Ελένη Διαμαντή και Λυδία Νταλαμάγκα το χάλκινο.

Χάρτινη πόλη

Μία μικρή και διασκεδαστική χάρτινη πόλη για τα παιδιά. Κατεβάστε δωρεάν και τυπώστε τα σκίτσα του Joel Henriques και αφήστε τα παιδιά να στήσουν με τη φαντασία τους μια πολη. Τα σκίτσα περιλαμβάνουν ανθρώπινες φιγούρες, κτίρια, οχήματα και ελικόπτερα!
Επίσης, μπορείτε να πείτε στα παιδιά να χρωματίσουν την πόλη τους.
Καλή ανοικοδόμηση!

Γλώσσα και σκέψη

Μήπως η γλώσσα σας καθορίζει τον τρόπο που σκέφτεστε; Διαβάστε το πολύ ενδιαφέρον άρθρο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα New York Times.

Signmark!

Παρουσίαση της "ΔΡΩ"



Πίσω από τον τίτλο

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πού βρίσκουν την έμπνευση οι συγγραφείς; Θέλετε να γνωρίσετε καλύτερα κάποιον συγγραφέα; Να μάθετε τι σκέφτεται; Να ανταλλάξετε απόψεις; Ορισμένες φορές αυτό είναι εφικτό. Πάρτε για παράδειγμα την κα Βούλα Μάστορη, αγαπημένη συγγραφέα παιδιών, εφήβων και όχι μόνο. Μπορείτε να επισκεφτείτε το ιστολόγιό της, όπου -όπως η ίδια γραφει- έχει "απόψεις της συγγραφέως για την παιδική λογοτεχνία, βιβλία, κριτικές/παρουσιάσεις/αποσπάσματα βιβλίων της, σχολικές επισκέψεις της, προτάσεις προώθησης φιλαναγνωσίας, φωτογραφίες..."