Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Θεσσαλονικείς μαθητές δημιούργησαν το δικό τους επιτραπέζιο παιχνίδι

Το δικό τους επιτραπέζιο παιχνίδι, που τιτλοφορείται «Β oard Game » εμπνεύστηκαν και σχεδίασαν μαθητές του Αριστοτελείου Κολλεγίου, στο πλαίσιο του προγράμματος e-twinning. 

Όλα ξεκίνησαν από ένα project με θέμα «Active Book Club» ( ή Α.Β.C.), στο οποίο συμμετέχουν μαθητές/τριες και καθηγητές/τριες 10 σχολείων από την Ελλάδα, το Βέλγιο, την Τουρκία, την Αρμενία, τη Σουηδία, τη Βουλγαρία και τη Σερβία. Τα συνεργαζόμενα σχολεία αποφάσισαν να δημιουργήσουν μία Λογοτεχνική Λέσχη, όπου οι μαθητές και οι υπεύθυνοι καθηγητές θα διάβαζαν ένα βιβλίο.

3 λάθη που κάνουν οι γονείς με τα παιδιά και την τεχνολογία

Ποτέ ξανά στην ιστορία τα παιδία δεν είχαν πρόσβαση σε τόσο πολλές πληροφορίες

Tα μικρά παιδιά γνωρίζουν να χειρίζονται άψογα υπολογιστές, κινητά και ταμπλέτες καλύτερα και από εμάς τους ενήλικες. 

Το ερώτημα που τίθεται είναι: Η τεχνολογία έχει βελτιώσει τη ζωή των παιδιών μας ή έχει συμβάλλει στην εσωστρέφεια και απομόνωση τους;

Πρόσωπο: Κέλι Νοξ

Γεννημένη χωρίς τον αριστερό της βραχίονα, το μοντέλο Κέλι Νοξ ποτέ δεν ένιωσε ότι κάτι της έλειπε. "Ποτέ δεν θεώρησα τον εαυτό μου ανάπηρο" λέει η 31χρονη. "Ποτέ δεν χρησιμοποίησε αυτή τη λέξη η οικογένειά μου. Το χέρι μου είναι μέρος του σώματός μου, όπως όλα μου τα μέλη".

Ανεμοβλογιά: Τι πρέπει να γνωρίζετε γι’ αυτή την συνηθισμένη παιδική ασθένεια

Η ανεμοβλογιά είναι συνηθισμένη και πολύ μεταδοτική παιδική ασθένεια που εμφανίζεται κυρίως στα τέλη του χειμώνα και στις αρχές της άνοιξης. Τα συμπτώματα αργούν να εμφανιστούν. Το παιδί μπορεί να μην εκδηλώσει την ασθένεια μέχρι και είκοσι μέρες μετά την έκθεσή του σε αυτή. Τα άτομα που μολύνθηκαν μπορούν να τη μεταδώσουν 1-2 μέρες προτού εκδηλώσουν το εξάνθημα και να παραμένουν μεταδοτικοί για όσο υπάρχουν φλύκταινες που δεν έχουν εφελκιδοποιηθεί.

Πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε τη νέα γενιά φιλάθλων;

Πώς θα καταφέρουν η πολιτεία και οι ομάδες να δημιουργήσουν μια νέα φιλοσοφία στη σχέση φιλάθλων και αθλημάτων η οποία θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του αθλητικού προϊόντος;

Ανήλικη μητέρα Ρομά έβγαλε ταυτότητα μέτα από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη

Σε Γολγοθά μετατράπηκε για ανήλικη μητέρα Ρομά η έκδοση αστυνομικής ταυτότητας, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη για να αρθούν εμπόδια που στερούσαν το παιδί της από ιατροφαρμακευτική κάλυψη.