Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Δαχτυλιές στους τοίχους;

Την επόμενη φορά που τα καμάρια σας αποφασίσουν να αναπτύξουν το ταλέντο τους στους τοίχους του σπιτιού σας, μη βιαστείτε να τα κατσαδιάσετε. Μπορεί να εξελιχθούν κάπως έτσι! Δείτε και άλλα έργα της καλλιτεχνιδος Judith Braun και... όπως είπαμε: Υπομονή...

2ος πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός σκίτσου με θέμα την οδική ασφάλεια

«Η χρήση του δρόμου…είναι στο χέρι σου – Αύριο εγώ θα οδηγώ»

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές δημοτικών σχολείων (Δ΄- Ε΄- Στ΄ δημοτικού), Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας, δημόσιων και ιδιωτικών. Σκοπός του διαγωνισμού είναι να δοθεί στους μαθητές η ευκαιρία να εκφραστούν καλλιτεχνικά, να γίνουν δημιουργοί και να εξοικειωθούν με τη «γλώσσα» του σκίτσου.

Βιβλιοκριτική παρουσίαση: Ο πόλεμος των φθόγγων

«Μέχρι η αλήθεια να φορέσει τα παπούτσια της, το ψέμα έχει κάνει τον γύρο τού κόσμου». Αυτή η ρεαλιστική διαπίστωση, που αποδίδεται στον Μαρκ Τουέιν, επαληθεύτηκε με τρόπο σωρευτικό το καλοκαίρι τού 2012, όταν μια δασκάλα διατύπωσε την ασύστατη κατηγορία ότι η νέα Γραμματική τής Ε΄-Στ΄ δημοτικού (υπό Ε. Φιλιππάκη-Warburton, Μ. Γεωργιαφέντη, Γ. Κοτζόγλου, Μ. Λουκά) καταργεί γράμματα του αλφαβήτου. Η σαγήνη αυτού του ψέματος ήταν τόσου βαθμού και τέτοιας φύσεως, ώστε να σταθεί αφορμή για την αλυσίδα δημοσιευμάτων που αποτέλεσαν τη φωνηεντιάδα, όπως έξυπνα αποκλήθηκε, ή τον πόλεμο των φθόγγων, όπως εύστοχα τον προσδιόρισε ο συγγραφέας στον τίτλο τού βιβλίου του...  

Παιδικό θέατρο: Περπατώ εις το δάσος της Στέλλας Μιχαηλίδου

Η Θεατρική Ομάδα Ναυτίλος που δημιουργήθηκε από τον ηθοποιό Γεράσιμο Γεννατά και τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Θανάση Χαλκιά παρουσιάζει την παιδική παράσταση “Περπατώ εις το δάσος” της Στέλλας Μιχαηλίδου.

Ιστολόγιο: Οδός Παραμυθιών

Σας αρέσουν τα παραμύθια; Εμάς πολύ! Ένα ωραίο ιστολόγιο που υπάρχει σχετικά  είναι και το Οδός Παραμυθιών. Κάντε μία βόλτα από εκεί και περιηγηθείτε στον παραμυθόκοσμο και αφουγκαστείτε τους μαγικούς του ήχους, καθώς, όπως σημειώνουν οι δημιουργοί του «αν σου μιλώ με παραμύθια είναι γιατί τ’ ακούς γλυκύτερα» (Γ. Σεφέρης)

Η διατροφή & οι μερίδες που πρέπει να καταναλώνονται απο τα παιδιά ανάλογα την ηλικία τους!

Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή αποτελεί προϋπόθεση για την υγεία, αλλά και για τη σωστή πνευματική και σωματική ανάπτυξη των παιδιών Σχετικές πληροφορίες δίνει στο www.Life2day.gr ο Δημήτρης Γρηγοράκης-Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, ΜSc-Επιστημονικός Διευθυντής Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης και Μεταβολικού Ελέγχου ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ- ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ-Πρόεδρος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας.

Ενίσχυση επιχειρηματικών σχεδίων για γυναίκες με αναπηρία

Δράσεις συνολικού προϋπολογισμού 600 εκατ. ευρώ, από τις οποίες αναμένεται να ωφεληθούν 350.000 άτομα, προβλέπει το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Απασχόληση των Νέων, που παρουσίασαν οι υπουργοί Εργασίας, Ανάπτυξης και Παιδείας.