Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Φιλοδοξίες γονέων...



Άποψη: Stella Young "I'm not here for your inspiration"

Η Stella Young είναι ακτιβίστρια σε θέματα σχετικά με την αναπηρία, κωμικός και αρχισυντάκτρια του Ramp Up, του διαδικτυακού χώρου του ABC που ασχολείται με συναφή θέματα. Με αφορμή τις φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο που απεικονίζουν άτομα με αναπηρία (συνήθως παιδιά) "να κάνουν κάτι τελείως συνηθισμένο" (να παίζουν, να μιλούν, να γράφουν κλπ), δηλώνει ότι η καθημερινότητά της δεν είναι κάτι ιδιαίτερο για να αποτελέσει έμπνευση, απλά και μόνο επειδή είναι άτομο με αναπηρία. Διαβάστε το σχετικό δημοσίευμα εδώ.

Τουρισμός για όλους και για ΑμεΑ

Ενεργοποιήθηκε το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» με απόφαση της υπουργού Τουρισμού, Ολγας Κεφαλογιάννη. Η σχετική απόφαση που είχε προαναγγείλει η υπουργός κατά τη διάρκεια των προγραμματικών της δηλώσεων αποσκοπεί στην αναθέρμανση της εσωτερικής αγοράς, που σύμφωνα με στοιχεία επίσημων τουριστικών φορέων έχει πληγεί σοβαρά από την κρίση.

Ο θηλασμός χαρίζει λεπτή σιλουέτα για πάντα

Ένα ακόμη όφελος του θηλασμού – και μάλιστα για τη μητέρα- ανακάλυψαν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Όπως αναφέρουν με δημοσίευσή τους στην επιθεώρηση «International Journal of Obesity» οι γυναίκες που θηλάζουν έστω και για λίγους μήνες βάζουν πλώρη για μια λεπτή σιλουέτα επί δεκαετίες.

Το σπίτι της Ευρώπης βοηθά τα παιδιά με ειδικές δεξιότητες

Το Σπίτι της Ευρώπης, από την ίδρυσή του το 2000, έδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία στα παιδιά με ειδικές δεξιότητες, στα ΑΜΕΑ. Πρόσφατα, η Πρόεδρος του Σπιτιού της Ευρώπης Μαριλένα Σωκιανού, η Γραμματέας Άννα Χαρίτου, η ταμίας Πέτρα Ζήφου και το μέλος του Δ.Σ. Μαρία Νισυρίου επισκέφθηκαν το ΕΕΕΕΚ Ρόδου, το Ειδικό Εργαστήρι Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης ΑΜΕΑ, όπου συναντήθηκαν με την δ/τρια κ. Αρτεμη Κωνσταντίνου και τα περισσότερα μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού και συζήτησαν μαζί τους τις ανάγκες και τις προσδοκίες του ΕΕΕΕΚ.

Αιτήσεις για προσωρινή πλήρωση των κενών θέσεων διευθυντών σχολικών μονάδων στο Ν. Χανίων

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων ανακοίνωσε την προκήρυξη για προσωρινή πλήρωση των κενών θέσεων Διευθυντών Σχολικών Μονάδων μέχρι την λήξη του Σχολικού Έτους 2012-2013

Αρσάκεια Σχολεία: Πρόσληψη εκπαιδευτικών στα απογευματινά μαθήματα ξένων γλωσσών

Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία (Αρσάκεια - Τοσίτσεια Σχολεία), προκειμένου να προσλάβει καθηγητές ξένων γλωσσών (Αγγλικών, Γαλλικών και Γερμανικών) στα Αρσάκεια Σχολεία Αθηνών, Πατρών, Θεσσαλονίκης και Ιωαννίνων για τα απογευματινά μαθήματα που θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο 2012 με σκοπό την προετοιμασία μαθητών για τα αναγνωρισμένα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας, καλεί τους ενδιαφερομένους να αποστείλουν σχετική αίτηση και βιογραφικό σημείωμα μέχρι και την 20ή Ιουλίου 2012.

Βιβλιάριο υγείας για όλα τα νεογέννητα

Μπλε βιβλιάριο υγείας θα παίρνουν μαζί με το… νεογέννητό τους εφεξής όλοι οι γονείς από τα δημόσια και τα ιδιωτικά μαιευτήρια της χώρας. Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι την ευθύνη για την εκτύπωση των βιβλιαρίων υγείας των παιδιών θα την έχει το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το Εθνικό Τυπογραφείο.

Γάντια χαρίζουν «φωνή»

Ένα ζευγάρι «έξυπνων» γαντιών ικανών να μεταφράζουν τη νοηματική γλώσσα σε λόγο ανέπτυξε μια ομάδα φοιτητών από την Ουκρανία.

Φωνή στα… χέρια

Καλοκαιρινές Εξερευνήσεις στο ΑΜΘ!

Το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης σας προσκαλεί στο καλοκαιρινό εργαστήριο για παιδιά με τίτλο "Φύση και Φαντασία".