Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Πειράματα φυσικής με απλά υλικά για το νηπιαγωγείο

Ένα μέρος του προγράμματος του Νηπιαγωγείου αποτελούν οι φυσιογνωστικές εμπειρίες με τις οποίες το παιδί αποκτά την ικανότητα να παρατηρεί, να περιγράφει και αποκτά βιώματα για τον αέρα, το νερό, τα φυσικά φαινόμενα, τα φυτά κλπ.

Συγκεντρώνουν μεταχειρισμένους υπολογιστές για τα σχολεία στο Σταυροδρόμι

Για τρίτη φορά οι «Πολίτες Εν Δράσει» οργανώνουν καμπάνια για συγκέντρωση ηλεκτρονικού εξοπλισμού για τη βελτίωση της υποδομής δύο σχολείων, του Δημοτικού και του Γυμνασίου Σταυροδρομίου του Δήμου Τριταίας Αχαΐας τα οποία συστεγάζονται.

Αυτοκίνητα που γονατίζουν μια προσπελάσιμη επιλογή ανεξαρτησίας



Έλληνες αθλητές με IPC License

Οι Έλληνες αθλητές που έχουν ενεργοποιήσει την IPC Licence στα αθλήματα στίβου, κολύμβησης, άρσης βαρών σε πάγκο και σκοποβολής βρίσκονται στα αρχεία που ακολουθούν. Υπενθυμίζουμε οτι ένας αθλητής που έχει license τα αποτελέσματα και οι επιδόσεις του αναγνωρίζονται απο την IPC.

Π.Ο.Υ.: Αυξάνεται ο αριθμός των παράνομων αμβλώσεων παγκοσμίως

Ο αριθμός των παράνομων αμβλώσεων ανά τον κόσμο αυξάνεται, σύμφωνα με μελέτη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) και του Ινστιτούτου Γκουτμάχερ, στην οποία επισημαίνεται η αποτελεσματικότητα των «αυστηρών νομοθεσιών» στις αναπτυσσόμενες χώρες. 

Νίκος Σαραντάκος: Η Μόνα Οζούφ και η δολοφονηθείς βουλευτής

Στα νέα ελληνικά βάζουμε πάντοτε άρθρο μπροστά από τα κύρια ονόματα, αλλά αυτό είναι μάλλον δική μας ιδιαιτερότητα· στις περισσότερες ευρωπαϊκές γλώσσες, τα κύρια ονόματα εκφέρονται άναρθρα: ο Παύλος και η Μαρία, αλλά Jack and Jill, Philippe et Catherine, Hänsel und Grethel. Ακόμα και στα αρχαία ελληνικά, η χρήση των άρθρων, όχι μόνο μπροστά από κύρια ονόματα αλλά και γενικότερα, γινόταν με μεγάλη φειδώ· ρίξτε μια ματιά σε ένα αρχαίο κείμενο και θα βεβαιωθείτε.

Παιδικές χειροτεχνίες: Η τέχνη της… φαντασίας

Η τέχνη για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας αποτελεί συνώνυμο της κατασκευής και είναι εντυπωσιακός ο τρόπος με τον οποίον μπορούν τα παιδιά να αποδώσουν οποιαδήποτε εικόνα της καθημερινότητάς τους με τα πιο ευφάνταστα σχέδια και μέσα από τα πιο ταπεινά υλικά.

Βιβλία σε μορφή Braille στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

Mια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αγορά βιβλίων έκανε πρόσφατα η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας, συμπεριλαμβάνοντας στη συλλογή της εξήντα 60 βιβλία σε μορφή Braille για άτομα με προβλήματα όρασης.

Μη βάζετε ταμπέλες στα παιδιά!

Διαβάστε το άρθρο της νηπιαγωγού Βαλασίας Βαρδέλλη σχετικά με τις ταμπέλες που πολλές φορές βάζουμε οι ίδιοι στα παιδιά μας.

Βραβείο καθηγητή Γερμανικών 2012

Η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα ανακοίνωσε την προκήρυξη διαγωνισμού για την απονομή «Βραβείου Καθηγητή Γερμανικών 2012» Για το 2012, έτος εορτασμού των διακοσιοστών γενεθλίων των αδελφών Γκριμ, θέμα του διαγωνισμού είναι τα παραμύθια των αδελφών Γκριμ. Οι πιο ενδιαφέρουσες και δημιουργικές εργασίες θα βραβευθούν. Για το 2012, θα δοθούν συνολικά έξι (06) βραβεία.

Βέροια: Δωρεάν μαθήματα σε οικονομικά αδύναμους μαθητές

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Βεροίας σας ενημερώνει ότι διοργανώνει μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας για τους μαθητές της Β΄ & Γ΄ Λυκείου του Δήμου Βέροιας που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Ενημερωτική ημερίδα για την παιδική κακοποίηση


Ημερίδα με στόχο την ενημέρωση γονέων και εκπαιδευτικών για την παιδική κακοποίηση και πως μπορούν να προστατεύσουν τα παιδιά τους, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου στο Πνευματικό Κέντρο Μαργαριτών του δήμου Μυλοποτάμου.

Συνάντηση της υπουργού παιδείας με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ για το διαγωνισμό ειδικής αγωγής

Η Υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου και η Υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου συναντήθηκαν, σήμερα με τον Πρόεδρο του ΑΣΕΠ, Γιώργο Βέη, για το διαγωνισμό ΑΣΕΠ Ειδικής Αγωγής. Στην συνάντηση παρευρέθηκε και ο Ειδικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Μιχάλης Κοντογιάννης.

Δωρεάν εισαγωγικά μαθήματα Linux και γνωριμία με την γραμμή εντολών

Το hackerspace συνεχίζει τις δράσεις μάθησεις με δύο νέους κύκλους μαθημάτων. O 1ος κύκλος "Εισαγωγή στο Linux" ξεκινάει με την εγκατάσταση μια διανομής Linux και σε βασικά θέματα χρήσης και εφαρμογών. Ο 2ος κύκλος "Γνωριμία με την γραμμή εντολών" αναλύει πιο προχωρημένα θέματα. Περισσότερα για το πρόγραμμα στη σχετική σελίδα.