Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Εκδήλωση αφιερωμένη στην Ημέρα της Ευρώπης

Το Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα διοργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη στην Ημέρα της Ευρώπης (9 Μαΐου 2011), με την προβολή της ταινίας "Die Fremde" (Η ξένη), η οποία έλαβε το Βραβείο LUX 2010, Βραβείο Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Παιδικό Θέατρο: "Έλα Έλα"

ΜΙΚΡΗ ΠΟΡΤΑ
Ξένιας Καλογεροπούλου « Έλα Έλα »
Για βρέφη και παιδιά προσχολικής ηλικίας
Συμπαραγωγή με το Ελληνικό Φεστιβάλ 2010

Για ένα περίπου μήνα και συγκεκριμένα από τις 7 Μαίου έως και 5 Ιουνίου 2011, η Ξένια Καλογεροπούλου θα παρουσιάσει και πάλι το Έλα Έλα στο Μικρό Θεατράκι του θεάτρου ΠΟΡΤΑ. Πρόκειται για ένα "μονόλογο χωρίς λόγια" που έγραψε και ερμηνεύει, η ίδια η Ξένια Καλογεροπούλου και απευθύνεται, κυρίως, σε βρέφη και παιδιά προσχολικής ηλικίας. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2010 στα πλαίσια του Ελληνικού Φεστιβάλ.

Σοκολατοδιαδρομές και παιχνίδι Choca Monkey

Γεια σας! Είμαι ο Παρασκευάς ο Δίκαιος και ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τη μεγάλη μου αγάπη. Τη σοκολάτα! Έχετε ποτέ σκεφτεί το δρόμο αυτής της γλυκιάς απόλαυσης μέχρι να φτάσει στα χέρια μας, ή καλύτερα, στο στόμα μας; 

Ευθύνη και Ελευθερία ή διδασκοντας τους εφηβους

Πότε είναι ο κατάλληλος χρόνος να αυξήσετε τις ευθύνες και την ελευθερία στα παιδιά σας; Πολλοί γονείς ακούνε από τα παιδιά τους πράγματα όπως: «Δεν με εμπιστεύεσαι», «Αφού όλοι το κάνουν», «Δεν είμαι πια μικρό παιδί» κ.α.

Εκθεση φωτογραφίας για την ελληνίδα μάνα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας, την Κυριακή 8 Μαΐου, η μορφή της ελληνίδας μάνας θα «ζωντανέψει» στην έκθεση «Ασπρόμαυρες φωτογραφίες χρωματισμένες με το συναίσθημα της μάνας» που διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Ομιλο Λιτόχωρου Πιερίας. 

Δωρεάν κατάδυση στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών

Το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Μαΐου 2011, ο Σύλλογος ΑΡΧΕΛΩΝ μαζί με το Καταδυτικό Κέντρο Aqua Divers Club διοργανώνουν καταδύσεις αναψυχής στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών.

Ενίσχυση των προγραμμάτων Αγωγής Υγείας στα σχολεία

Την αύξηση και διεύρυνση των προγραμμάτων Αγωγής Υγείας στα σχολεία προωθεί το υπουργείο Παιδείας.  Όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Φώφη Γεννηματά κατά τη διάρκεια συζήτησης του Δικτύου για την Πρόληψη και της Καταπολέμηση της Σωματικής Τιμωρίας στα Παιδιά, στο ΥΠΠΑΙΔ βρίσκονται στο στάδιο σχεδιασμού νέων παρεμβάσεων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας και της παραβατικότητας στη σχολική κοινότητα. 
Η πρόληψη και καταπολέμηση της σωματικής τιμωρίας στα παιδιά, εντάσσεται στο πλαίσιο της Αγωγής Υγείας και στη βασική ενότητα Ψυχική Υγεία - Διαπροσωπικές Σχέσεις.
Πηγή: Σκάι

Γνωρίστε τον καθηγητή Colin Renfrew

O καθηγητής Colin Renfrew θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα:«Protecting Cultural Heritage: the challenge from the international market in illicit antiquities».

Παραγωγός του μήνα από το Fair Trade: Εργαστήρι Jacaranda


Το εργαστήρι Jacaranda συνεργάζεται με το Σχολείο για Διανοητικά Ανάπηρους στο Ναιρόμπι της Κένυας. Τα άτομα που συμμετέχουν φτιάχνουν κοσμήματα από ορείχαλκο και χειροποίητες χάντρες, περισσότερες από τις οποίες είναι κεραμικές. Κάθε σκουλαρίκι αποτελεί ένα μικρό γλυπτό. Το εργαστήρι προσφέρει δουλειά σε τριάντα άτομα με νοητικά προβλήματα.

Συνέδριο: "Εκπαίδευση ατόμων με ειδικές ανάγκες: μια πρόκληση για το σχολείο και την κοινωνία"

Η Παιδαγωγική Εταιρεία Ελλάδος, το Παράρτημα Μακεδονίας της Παιδαγωγικής Εταιρείας Ελλάδος, το Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του Α.Π.Θ., το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και το Παράρτημα της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. στη Θεσσαλονίκη συνδιοργανώνουν διεθνές συνέδριο, με θέμα: «Εκπαίδευση ατόμων με ειδικές ανάγκες: μια πρόκληση για το σχολείο και την κοινωνία». Το Συνέδριο πρόκειται να πραγματοποιηθεί κατά το διάστημα 1 έως 3 Δεκεμβρίου 2011 στη Θεσσαλονίκη, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Καινοτόμες εφαρμογές βελτιώνουν την εγκεφαλική λειτουργία

Καινοτόμες εφαρμογές της νευροεπιστήμης, όπως η τεχνική της νευρο-ανάδρασης συμβάλουν στην βελτιστοποίηση της αυτορρύθμισης της λειτουργίας του εγκεφάλου και στη θεραπεία διαφόρων παθολογικών καταστάσεων.

Δείτε αύριο στην Έκτη Αίσθηση

Από το δελτίο τύπου της εκπομπής:Η στοματική υγιεινή είναι για όλους μας πολύ σημαντική. Ειδικά όμως για τα άτομα με αναπηρία που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν, είναι ένας δύσκολος τομέας. Στο πρώτο θέμα για σήμερα θα σας παρουσιάσουμε το εργαστήριο παιδοδοντιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τις υπηρεσίες που προσφέρει στα παιδιά και τους νέους με αναπηρία.