Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Έρευνα: 1 στα 4 παιδιά με εγκεφαλική παράλυση πονάει.

Πολλά παιδιά και έφηβοι με εγκεφαλική παράλυση υποφέρουν από χρόνιο πόνο, αναφέρει μια έρευνα, αλλά συνήθως αυτό δεν αναγνωρίζεται και δεν αντιμετωπίζεται. 

Η κακοποίηση «υπονομεύει για πάντα την υγεία»

Οι επιπτώσεις της κακοποίησης κατά την παιδική ηλικία και της έλλειψης της γονεϊκής αγάπης μπορεί να διαρκέσουν μία ζωή, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

H προσβασιμότητα των ΑμεΑ με άλλη «ματιά»

Μπορεί κάποιο άτομο με αναπηρία (ΑμεΑ) να ανέβει στον Λευκό Πύργο ή στο Παλαμήδι του Ναυπλίου; Αυτό το ερώτημα απαντά το Human Access, μια εφαρμογή made in Greece με επίκεντρο την προσβασιμότητα! Επιστρατεύοντας ταυτόχρονα την τεχνολογία και την κοινωνική ευαισθησία οι δημιουργοί του application καλούν τους χρήστες να συμμετέχουν ενεργά στη δημιουργία ενός χάρτη, ο οποίος θα αξιολογεί/πληροφορεί για τη δυνατότητα πρόσβασης σε χώρους ποικίλου ενδιαφέροντος.

«Πρόγραμμα για τη Σχολική Καινοτομία»


Το «Πρόγραμμα για τη Σχολική Καινοτομία» προσφέρει μέσω του διαδικτύου (internet), αλλά και μέσω ενδοσχολικών σεμιναρίων, προτάσεις καινοτόμων δραστηριοτήτων, μεθοδολογίες, εργαλεία ψηφιακής επικοινωνίας, καθώς και επιμορφωτική στήριξη στις σχολικές μονάδες και τους εκπαιδευτικούς, ώστε να αξιοποιούν αποτελεσματικά τις καινοτομίες στο εκπαιδευτικό τους έργο ή και να εμπλουτίζουν τις ιδέες τους κατά την υλοποίηση προγραμμάτων που έχουν ήδη αναλάβει στις σχολικές μονάδες.

Διαγωνισμός Γαλλοφωνίας 2014

Ο Διαγωνισμός διοργανώνεται από την Πρεσβεία της Γαλλίας και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος σε συνεργασία με τις γαλλόφωνες πρεσβείες στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της Εβδομάδας για τη Γαλλική Γλώσσα και τη Γαλλοφωνία που θα πραγματοποιηθεί από 10 έως 18 Μαρτίου 2013.

Προβολή: Μία ημερα στη δουλειά (σχολικός εκφοβισμός)



Ανταλλακτική βιβλιοθήκη στα Χανιά

Εγκαινιάστηκε η πρώτη «Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη» στα Χανιά.

Πρόκειται για μια καινοτόμο πρωτοβουλία τουΔήμου Χανίων και της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α., που έρχεται να «ανατρέψει» την παραδοσιακή αντίληψη της βιβλιοθήκης, φέρνοντας το βιβλίο πιο κοντά στους δημότες.

Το καλό γούστο διδάσκεται

Η σωστή αισθητική δεν συνδέεται μόνο με το καλό γούστο, ούτε με δήθεν συμπεριφορές. Ένα καλαίσθητο παιδί ενδιαφέρεται για τα συναισθήματα των άλλων, είναι δημιουργικό και βαθιά ευαίσθητο.

Τα κοινωνικά δίκτυα δεν «γεννούν» φίλους

Μπορεί να ζούμε στην εποχή του Διαδικτύου στην οποία ο βομβαρδισμός κοινωνικών επαφών είναι καταιγιστικός, ωστόσο σύμφωνα με νέα μελέτη βρετανών επιστημόνων η αλήθεια είναι ότι ο στενός μας κοινωνικός κύκλος παραμένει σταθερός.