Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Ένας πάγκος με κρύα λεμονάδα …

Συχνά στις αμερικάνικες ταινίες υπάρχει η εικόνα μικρών παιδιών (συνήθως ηλικίας δημοτικού) να στήνουν έναν πάγκο στην αυλή τους και να πουλάνε στους περαστικούς παγωμένη λεμονάδα. Έχετε σκεφτεί ποτέ πόσα οφέλη μπορεί να έχει μια τέτοια δραστηριότητα για τα παιδιά;

Πώς θα περάσετε ξεχωριστές διακοπές με τα παιδιά σας

Αν σκεφτείτε πόσες φορές στη ζωή σας έχετε αναπολήσει τις οικογενειακές διακοπές που βιώσατε όντας παιδί, ανεξάρτητα από τον προορισμό, θα καταλάβετε πόσο σημαντικό είναι τώρα που είστε στη θέση των γονιών ή και των θείων, να προσφέρετε τις καλύτερες δυνατές διακοπές στα παιδιά σας. Παρά την κρίση, που ταλαιπωρεί άπαντες, υπάρχουν τρόποι να κάνετε τις μικρότερες ή μεγαλύτερες αποδράσεις της οικογένειας, μια περίοδο ξεχωριστή, που θα σφραγίσει το άλμπουμ της μνήμης μικρών και μεγαλύτερων και θα σας προσφέρει τη δυνατότητα να χαλαρώσετε, να διασκεδάσετε και να γεμίσετε μπαταρίες. 

Τι είναι τα soft skills και πώς σχετίζονται με τα παιδιά μας;

Είναι γεγονός ότι ο ορισμός των hard και soft skills μας παραπέμπει στην επαγγελματική σταδιοδρομία ενός ενήλικα. Στην πραγματικότητα όμως η καλλιέργεια τους αφορά όλες τις ηλικίες και είναι βασικός συντελεστής για την επιτυχία στη ζωή ενός παιδιού.

«Ημουν χαμένος σε εικονικό κόσμο»

Για να έρθει στη συνάντησή μας, χρειάστηκε να μπει στο μετρό. Μέσα στο βαγόνι έσκυψε το κεφάλι. Προσπάθησε να εστιάσει στο πάτωμα, σε κάποιο χρώμα, σε οτιδήποτε θα του αποσπούσε την προσοχή, γιατί δεν άντεχε τόσο κόσμο ολόγυρα. Βγαίνει από το σπίτι του δύο φορές την εβδομάδα. Δεν μπορεί παραπάνω. Λέει ότι αλλιώς νιώθει πίεση, ότι έχει ταχυπαλμίες. Επί χρόνια, του ήταν αφόρητο να απομακρυνθεί ακόμη και από το δωμάτιό του. Παρέμενε εκεί, άυπνος μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή, βυθισμένος σε κάποιο διαδικτυακό παιχνίδι.

HOMBAT Στρατηγικός σχεδιασμός για την αντιμετώπιση της Ομοφοβίας στο Σχολείο

Το Εργαστήριο Κοινής Στρατη γικής για την αντιμετώπιση του ομοφοβικού και τρανσφοβικού εκφοβισμού στα σχολεία πραγματοποιήθηκε από το ΚΜΟΠ ( www.kmop.gr ), σε συνεργασία με το Πολύχρωμο Σχολείο ( http://rainbowschool.gr/ ), την Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018 στον χώρο του Europe Direct του Δήμου Αθηναίων στο Σεράφειο κέντρο Αθλητισμού, Πολιτισμού και Καινοτομίας. 

Βάσεις 2018: Έξι συν μία συμβουλές για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού

Μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων των Πανελληνίων, το ενδιαφέρον των υποψηφίων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έχει στραφεί στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού.

Έως τις 16 Ιουλίου, που είναι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής και οριστικοποίησης του μηχανογραφικού, ο κάθε υποψήφιος θα πρέπει να μελετήσει τις επιλογές του και να πάρει πληροφορίες για τις σχολές που τον ενδιαφέρουν, το πανεπιστήμιο που ανήκουν και τα προγράμματα σπουδών της κάθε μίας.

Εντυπωσιάζει 8χρονος στο Βέλγιο: Τελείωσε το σχολείο και μπήκε στο πανεπιστήμιο

Έκανες κάτι πολύ θετικό και νιώθεις επιτυχημένος και έξυπνος; Τέλεια!
Μάθε τώρα, ότι υπάρχει 8χρονος, ο οποίος έχει IQ 145!
Αν το νούμερο δεν σου λέει κάτι να σε ενημερώσουμε πως σύμφωνα με το BBC, ολοκλήρωσε έξι χρόνια σπουδών μέσα σε ενάμισι χρόνο και αποφοίτησε από το σχολείο παρέα με… φίλους του 18χρονους.

ΑΠΘ: «Εξερευνώντας» τον χώρο του πανεπιστημίου, σε μια διαφορετική επίσκεψη

Τον άγνωστο γι’ αυτούς χώρο του Πανεπιστημίου θα κληθούν να «ανακαλύψουν» χιλιάδες νέοι από κάθε γωνιά της χώρας, οι οποίοι μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών κρατούν στα χέρια τους ένα από τα πολυπόθητα «εισιτήρια» εισόδου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Μαθητές Λυκείου οι νικητές του 2ου Μαραθωνίου Καινοτομίας της ΚΕΔΕ

Είναι μόνο 17 ετών. Μαθητές Λυκείου – 2 αγόρια και 1 κορίτσι. Είναι οι μεγάλοι νικητές του 2ου μαραθώνιου καινοτομίας των Δήμων (ΚΕΔΕ). Το όνομα της ομάδας No Code Schedule, τα μέλη της οποίας μαζί με το πρώτο βραβείο έλαβαν και την επιταγή των 10 χιλιάδων ευρώ. Στον μαραθώνιο παρουσίασαν την λύση μιας «ψηφιακής ταυτότητας» βασισμένης σε Blockchain.

Το κρίσιμο λάθος

Μια νέα έρευνα για την ημιμάθεια των γονέων σε σχέση με την τοποθέτηση παιδικών καθισμάτων επαναφέρει στο προσκήνιο ένα διαρκές πρόβλημα και τις λύσεις του

Ηταν η πρώτη φορά στη ζωή µου που συνάντησα τέτοιο τροχονομικό έλεγχο για παιδικά καθίσματα. Ανοιξη του 2015, στο Σόμερσετ της Νοτιοδυτικής Αγγλίας, αστυνομικοί σταματούσαν αυτοκίνητα που μετέφεραν παιδιά για να ελέγξουν αν τα καθίσματα ήταν σωστά στερεωμένα στις προβλεπόμενες θέσεις αλλά και αν τα παιδιά κάθονταν με ασφάλεια σε αυτά. Προσέξτε, δεν συζητούμε για παιδιά εκτός παιδικών καθισμάτων – σε χώρες με την οδηγική παιδεία των Αγγλων το φαινόμενο είναι τόσο σπάνιο όσο η κατάκτηση του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου από τη Λέστερ – αλλά για τον ασφαλή τρόπο μεταφοράς τους.