Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Διαδικτυακά ακαδημαϊκά μαθήματα για όλους

Ανοικτά ακαδημαϊκά μαθήματα μέσω Διαδικτύου προσφέρει στους πολίτες το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι του Πανεπιστημίου, μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου ηλεκτρονικών «διαλέξεων» από την διαδικτυακή πύλη του Πανεπιστημίου Αθηνών, οι καθηγητές του ανοίγουν τώρα «στην ευρύτερη δημόσια σφαίρα τον πλούτο της γνώσης που διδάσκεται στους κόλπους του Ιδρύματος, προσφέροντας ελεύθερα σημαντικό μέρος των διδασκόμενων μαθημάτων στα προγράμματά του».

Προβολή: Ομάδα "Βρες το" (ΕΝΓ)




Το βίντεο προέρχεται από την εκπομπή ''Freefall'' του TV100. Δείτε  τη συνέντευξη της κα  Χριστοφορίδου Μαρίας, συντονίστριας της Επιτροπής Νεολαίας της Ε.Κ.Β.Ε.

Πιο αγαπητά στους συμμαθητές τους τα ευγενικά παιδιά με καλούς τρόπους

Η ευγένεια και οι καλοί τρόποι κάνουν τα παιδιά του δημοτικού πιο δημοφιλή στους συμμαθητές τους, αναφέρουν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας.
Οι ειδικοί έκαναν ένα πείραμα επί τέσσερις εβδομάδες, κατά το οποίο ζήτησαν από 400 παιδιά δημοτικών σχολείων να κάνουν τρεις καλές πράξεις την εβδομάδα.

Παιδιά φτιάχνουν και προγραμματίζουν Ρομπότ στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών

Ρομπότ θα μάθουν να κατασκευάζουν και να προγραμματίζουν μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου στον δεύτερο κύκλο των εργαστηρίων ρομποτικής για παιδιά που διοργάνωνει το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών ΝΟΗΣΙΣ στην Θεσσαλονίκη, με κόστος συμμετοχής 60 ευρώ.