Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Δράση Ελληνίδων Blogger - Φτιάχνουμε ρολόγια για το Χριστοδούλειο Ίδρυμα

Μόλις το σήμα έφθασε απ΄τη Θεσσαλονίκη, 
της Ρένας νέα πρόκληση που σʼόλες μας ανήκει,
και μας προτρέπει άμεσα, να ανασκουμπωθούμε
σε νέες προκλήσεις με χαρά και κέφι να ριχτούμε,

Άρθρο: "Investigating the Use of Circles in Social Networks to Support Independence of Individuals with Autism"

Διαβάστε και μεταφορτώστε το άρθρο "Investigating the Use of Circles in Social Networks to Support Independence of Individuals with Autism"  των Hwajung Hong, Svetlana Yarosh, Jennifer G. Kim, Gregory D. Abowd και Rosa I. Arriaga σχετικά με το ρόλο των κοινωνικών δικτύων αναφορικά με την υποστήριξη της αυτονομίας των αυτιστικών ατόμων.

Σεμινάρια καριέρας από το Δήμο Θεσσαλονίκης

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας, διοργανώνει μία σειρά δωρεάν συμβουλευτικών σεμιναρίων, που απευθύνονται σε φοιτητές ΑΕΙ και ΤΕΙ και σε ενηλίκους από 20 έως 40 ετών. Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Εθνικής Αμύνης 27 & Αλεξάνδρου Σβώλου, 2ος Όροφος)

Υπεύθυνοι εκπαίδευσης και εκπαιδευτές σε Σχολές Γονέων

Συμβάσεις μίσθωσης έργου με το Ίδρυµα Νεολαίας και ∆ιά Βίου Μάθησης πρόκειται να συνάψουν υπεύθυνοι εκπαίδευσης και εκπαιδευτές, στο πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων «Σχολές Γονέων» ΑΠ7, ΑΠ8 και ΑΠ9. Οι θέσεις αφορούν στους παρακάτω νοµούς:

Δημοσιοποιήθηκε το σχέδιο «Αθηνά»

Το σχέδιο «Αθηνά» για την αναδιάρθρωση του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας, έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Παιδείας.

Τα παιδιά μεταναστών και το δικαίωμα στην ελληνική ιθαγένεια


Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου παρουσίασε σήμερα την ενημερωτική της καμπάνια για το δικαίωμα των παιδιών μεταναστών που ζουν στην Ελλάδα στην ελληνική ιθαγένεια, σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη.

Νομοθετική ρύθμιση για επανεγγραφή των πολυτέκνων-επιτυχόντων στις πανελλαδικές εξετάσεις

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοίνωσε ότι στο Νόμο 4115/2013 (ΦΕΚ 24 Α΄) που ψηφίστηκε, συμπεριλαμβάνεται διάταξη που αφορά τους πολυτέκνους – επιτυχόντες στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2011, οι οποίοι αν και επέτυχαν την εισαγωγή τους σε τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, διαγράφηκαν από αυτό, επειδή δεν πληρούσαν τα κριτήρια του τότε ισχύοντος νόμου.

Ηλεκτρονικές εκδόσεις του ΕΚΤ

To διαδικτυακό περιβάλλον των ηλεκτρονικών εκδόσεων του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης ePublishing (www.ekt.gr/epublishing) παρέχει Ανοικτή Πρόσβαση σε ηλεκτρονικά περιοδικά, βιβλία και πρακτικά συνεδρίων, εκδοτικές υπηρεσίες στην ακαδημαϊκή κοινότητα και μία δυναμική πλατφόρμα που συγκεντρώνει έγκριτες δημοσιεύσεις από ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών περιοχών.

Ιστολόγιο: Ταξίδι στη Χώρα...των Παιδιών!

Επισκεφτείτε το ιστολόγιο "Ταξίδι στη Χώρα...των Παιδιών!" και απολαύστε το έργο της  Μαρίας Δραγασιά. Η ίδια σημειώνει: "Είμαι Νηπιαγωγός και μαζί θα ταξιδέψουμε "Στη Χώρα των Παιδιών!", μια χώρα γεμάτη από προτάσεις δραστηριοτήτων, κατασκευές και εποπτικό υλικό για το Νηπιαγωγείο! Είστε έτοιμοι;;; Ξεκινάμε!!!"

Πετρόσουπα

Μια όπερα από παιδιά και εφήβους, μια μουσική «Πετρόσουπα», με γεύση από αγάπη και αλληλοϋποστήριξη, μαγειρεύει η καλλιτεχνική ομάδα «Τέττιξ», στο Αμφιθέατρο του 9,84, στο ισόγειο του κτιρίου του σταθμού, στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι.

Hμερομηνίες:
Σάββατα 9 & 16 Φεβρουαρίου και 2 & 9 Μαρτίου, στις 12:30 το μεσημέρι.

Βιβλίο: Τάξη Δημιουργική με Φαντασία αρκετή

Τεχνικές, ιδέες, σκέψεις και δραστηριότητες οι οποίες δεν ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας αλλά είναι εύκολα και άμεσα υλοποιήσιμες στο πλαίσιο της σχολικής αίθουσας και του σπιτιού, της τάξης έξω από την τάξη.