Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

8 συμβουλές μαγειρικής για άτομα με προβλήματα όρασης.

Υπέροχα αρώματα, μοναδικές γεύσεις – σε ποιον δεν αρέσει να τρώει; Ωστόσο, για να μπορεί κάποιος να φάει, προηγουμένως θα πρέπει να μαγειρέψει και επομένως να οργανωθεί και να προγραμματίσει. Δείτε μερικές ιδέες για το πώς μπορείτε να οργανώσετε την κουζίνα σας έτσι ώστε το μαγείρεμα να γίνει πιο εύκολο και ασφαλές και να φτάνετε πιο γρήγορα στην απόλαυση του φαγητού. Οι συμβουλές αυτές είναι ιδιαίτερα βοηθητικές αν είστε τυφλός και ετοιμάζεστε να αντιμετωπίσετε μια μαγειρική πρόκληση ή αν βοηθάτε κάποιο άτομο με προβλήματα όρασης να προσαρμοστεί σε περιβάλλον μαγειρικής.

Πότε κλείνουν τα σχολεία και ξεκινούν οι διακοπές των μαθητών για τα Χριστούγεννα

Κατά τη φετινή χρονιά, οι διακοπές των Χριστουγέννων ορίζονται από την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019 μέχρι και τη Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020, συνεπώς τα σχολεία θα κλείσουν τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019 και θα ανοίξουν την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020.

«Τα σχολεία εκπέμπουν στην ΕΡΤ»- Βράβευση μαθητών

Στο κατάμεστο από μαθητές και μαθήτριες στούντιο Β του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ, πραγματοποιήθηκε σήμερα (Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019) η Τελετή Απονομής των Βραβείων του 1ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού Οπτικοακουστικής Δημιουργίας με τίτλο «Τα σχολεία εκπέμπουν στην ΕΡΤ», που συνδιοργάνωσαν το Αρχείο της ΕΡΤ και η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Πάτωσαν οι Έλληνες μαθητές στη διεθνή αξιολόγηση PISA (πίνακας)

Σταθερά χαμηλές παραμένουν οι επιδόσεις των ελλήνων μαθητών στη διεθνή εκπαιδευτική αξιολόγηση του προγράμματος PISA, το οποίο πραγματοποιείται κάθε τρία χρόνια από τον ΟΟΣΑ. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι οι επιδόσεις των ελλήνων μαθητών βαίνουν συνεχώς μειούμενες από το 2009.

Γρεβενά : 45χρονος ζητά γάμο με τη 12χρονη που αποπλάνησε εν γνώσει της μητέρας της

Απίστευτη τροπή παίρνει η υπόθεση της αποπλάνησης του 12χρονου κοριτσιού από έναν 45χρονο πατέρα, δύο παιδιών στα Γρεβενά.
Ο άνδρας, ο οποίος συνελήφθη και κατηγορείται για ασέλγεια, μέσω της δικηγόρου του, ζήτησε να παντρευτεί το ανήλικο κορίτσι.

Επίδομα Παιδιού: Πότε πληρώνεται -Τι πρέπει να κάνουν οι νέοι γονείς

Στις 24/12, ημέρα Τρίτη θα καταβληθεί η τελευταία δόση για το Επίδομα Παιδιού (Α21), σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ, που αφορά την πληρωμή των επιδομάτων πριν τις γιορτές.

Για τα τέκνα που γεννήθηκαν Νοέμβριο, τα χρήματα θα πιστωθούν στη δόση του Δεκεμβρίου.

Αυτά είναι τα «ανοικτά σχολεία» σε όλες τις γειτονιές της Πάτρας

Τα σχολικά κτίρια της Πάτρας, μετατρέπονται και αυτή τη σχολική χρονιά, σε ζωντανά κύτταρα της γειτονιάς, φιλοξενώντας δράσεις δραστήριων συλλόγων γονέων και μαζικών φορέων, που είναι προσιτές σε όλους και πραγματοποιούνται εντός σχολικών εγκαταστάσεων μετά το πέρας της πρωινής λειτουργίας και τα Σαββατοκύριακα.

Η Google θα διαβάζει παραμύθια στα παιδιά μας!

Οι πολυάσχολοι γονείς που έχουν μικρά παιδιά αλλά γυρίζουν σπίτι τόσο αργά που τα παιδιά έχουν πλέον κοιμηθεί έχουν στην διάθεση τους μια hi-tech επιλογή που μειώνει σε κάποιο βαθμό τις τύψεις τους. 

Όπως αναφέρουν σε δημοσίευμα τους οι Times η Google ανέπτυξε μια τεχνολογία με την οποία τα μικρά παιδιά να νιώθουν την παρουσία των γονιών τους πριν κοιμηθούν όταν αυτοί δεν βρίσκονται στο σπίτι. Ο γίγαντας των διαδικτυακών υπηρεσιών δημιούργησε μια εφαρμογή που λειτουργεί μέσω των ψηφιακών οικιακών βοηθών, των ηλεκτρονικών συστημάτων που προσφέρουν μια σειρά από υπηρεσίες στους κατοίκους ενός σπιτιού. 

Γιατί τα παιδιά στην Εσθονία πηγαίνουν σχολείο όταν γίνονται 7 ετών (και τι κάνουν μέχρι τότε)

Τι θα συνέβαινε εάν τα παιδιά δεν χρειαζόταν να πάνε σχολείο πριν συμπληρώσουν την ηλικία των 7 ετών; 

Η απάντηση έρχεται από την Εσθονία αφού η εγγραφή στο σχολείο και παρακολούθηση μαθημάτων δεν είναι υποχρεωτική μέχρι αυτή την ηλικία.

Οι μαθητές προβάρουν ευρωπαϊκά αξιώματα

Ο «υπουργός Εξωτερικών» της Πολωνίας παρουσιάζει τις θέσεις της χώρας του για το μεταναστευτικό, ενώ στη σειρά ακολουθούν η «υπουργός Εξωτερικών» της Ιρλανδίας, ο «ομόλογός» του της Γερμανίας. Οι «επίτροποι», φυσικά, θα τοποθετηθούν μεταφέροντας την πολιτική της Ε.Ε., ενώ σε σημείο οπτικής επαφής από το τραπέζι των εργασιών οι «δημοσιογράφοι» κρατούν σημειώσεις.

Πώς να ηρεμήσετε το νήπιο όταν θυμώνει

Όταν τα νήπια θυμώνουν είναι ιδιαίτερα συχνό να ξεκινήσουν σχεδόν άνευ λόγου να φωνάζουν, να κλαίνε και σε γενικές γραμμές να προκαλέσουν πανικό. Βέβαια αυτή η συμπεριφορά, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα της νηπιακής ηλικίας και οφείλεται σε ενοχλήσεις ή ακόμα και στο γεγονός ότι το παιδί δεν μπορεί ακόμα να διαχειριστεί όλα όσα αισθάνεται.

Βάσει επιδόσεων θα κατανέμονται τα κονδύλια στα πανεπιστήμια

Χρηματοδότηση βάσει αριστείας εισάγεται για πρώτη φορά στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας!

Οπως έχουν ήδη γράψει «ΤΑ ΝΕΑ», με το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας ένα 20% της χρηματοδότησης των ανώτατων ιδρυμάτων θα δίνεται με κριτήριο τους δείκτες διεθνούς παρουσίας των ίδιων και των επιστημόνων τους.

Κρήτη: Το απόγευμα σε κτίρια γυμνασίων θα λειτουργούν τα λύκεια της Κισσάμου

Σε απογευματινή βάρδια σε κτίρια των γυμνασίων της περιοχής θα λειτουργήσουν προσωρινά -και τουλάχιστον έως και την περίοδο των Χριστουγέννων- το Γενικό Λύκειο και το Επαγγελματικό Λύκειο Κισσάμου, τα κτίρια των οποίων «επιβαρύνθηκαν από τη σεισμική δόνηση 6.1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ στις 27 Νοεμβρίου.