Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023

Παίζουμε με τα χρώματα!

Ψάχνετε έναν ευχάριστο τρόπο για να κάνετε εξάσκηση στα χρώματα; Οι μαρκαδόροι που αλλάζουν χρώμα είναι μια πολύ καλή και οικονομική λύση. Συνήθως οι μαρκαδόροι αυτοί έχουν ένα χρώμα στο στέλεχος τους και ένα διαφορετικό χρώμα στο καπάκι. 

Η τεχνητή νοημοσύνη καταργεί τη σχολική εργασία

Μπορεί πολύς κόσμος να μην είναι εξοικειωμένος με τα «πλεονεκτήματα» και τις επιπτώσεις της εφαρμογής ChatGPT, αλλά σύντομα όλοι μας θα ανακαλύψουμε τόσο τα ευεργετήματα όσο και την κατάρα της συγκεκριμένης εφαρμογής τεχνητής νοημοσύνης. Ενα σχολείο στο Λονδίνο έχει ήδη ανατρέψει τον τρόπο διδασκαλίας του, ώστε να αποφύγει τις ευκολίες που η εφαρμογή προσφέρει στους μαθητές του. 

Black Light - Αγορά ρούχων: εμπειρία ή περιπέτεια;

Στην Black Light ξεκινάμε με πολλή ανυπομονησία το project “Shopping Stories: καταναλωτικό κοινό με αναπηρία μοιράζεται ιστορίες εξυπηρέτησης”. Δε θα μπορούσαμε να μην είμαστε και οι ίδιοι μέρος αυτής της προσπάθειας, ως ανάπηρα άτομα προτιμούμε να εκπροσωπούμε εμείς τον εαυτό μας. Παρακάτω διαβάστε την ιστορία του Γιάννη Καπνιά, μέλος της ομάδας της Black Light, και όποτε νιώσετε έτοιμοι, πάρτε την σκυτάλη.

5ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο για τη Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής - Υπερκινητικότητας “Από το Παιδί στον Ενήλικα”

Με ιδιαίτερη χαρά η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης ΔΕΠΥ (ΕΕΜ ΔΕΠΥ) σας προσκαλεί στο 5ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο για τη Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής - Υπερκινητικότητας “Από το Παιδί στον Ενήλικα”, που πραγματοποιείται στις 29-30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου 2023, στο Ηράκλειο Κρήτης με δυνατότητα διαδικτυακής συμμετοχής.

«Shaping Us»: Καμπάνια για την ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σημασία της πρώιμης παιδικής ηλικίας

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας Κέιτ Μίντλεντον εγκαινίασε την καμπάνια «Shaping Us» που έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σημασία της πρώιμης παιδικής ηλικίας στη διαμόρφωση της μετέπειτα ζωής του και της κοινωνίας γενικότερα.

«Ο τρόπος με τον οποίο μεγαλώνουμε μέσω των εμπειριών, των σχέσεων και του περιβάλλοντός μας κατά την πρώιμη παιδική μας ηλικία, διαμορφώνει θεμελιωδώς ολόκληρη τη ζωή μας. Επηρεάζει τα πάντα, από την ικανότητά να δημιουργούμε σχέσεις και να ευδοκιμούμε στην εργασία, μέχρι την ψυχική και σωματική μας ευεξία ως ενήλικες και τον τρόπο με τον οποίο μεγαλώνουμε τα δικά μας παιδιά», είχε πει η Κέιτ Μίτλεντον στην ομιλία της στα εγκαίνια τού προγράμματος.

Δήμος Λαγκαδά: Βιωματική δράση για την ελευθερία της έκφρασης στο Γυμνάσιο Κορώνειας

Πώς μπορούν να πληγώσουν οι λέξεις; Ποια είναι τα όρια στην ελευθερία της έκφρασης και πόσο σημασία έχει πώς θα ειπωθεί μια λέξη ή μια φράση;

Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα απαντήθηκαν στους μαθητές του Γυμνασίου Κορώνειας στο πλαίσιο της Δράσης «Οι λέξεις που πληγώνουν».

Πότε αρχίζουν τα παιδιά να ενδιαφέρονται για την εμφάνισή τους;

Το παιδί σας δεν γεννήθηκε αναπτυξιακά ικανό να κοιτάζει στον καθρέφτη και να αναρωτιέται αν είναι εμφανίσιμο. Στην πραγματικότητα, τα παιδιά υποψιάζονται ότι το είδωλό τους είναι απλώς κάποιο άλλο παιδί που φοράει τα ρούχα τους.

Η αναπτυξιακή ψυχολόγος Oksana Hagerty αναφέρει ότι τα παιδιά αποκτούν επίγνωση της εμφάνισής τους γύρω στην ηλικία των 5 ετών.

«Μητέρες και παιδιά με περιμένουν σαν τον σωτήρα τους»

Δύο ιστορίες με κοινό άξονα την αγάπη για την προσφορά στον συνάνθρωπο. Δύο παραδείγματα γιατρών από διαφορετικές γενιές που, κάποια στιγμή στη ζωή τους, αποφάσισαν να προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους, ο ένας ως συνταξιούχος παιδίατρος στα νήπια των Γυναικείων Φυλακών Ελεώνα Θηβών και ο άλλος ως εν ενεργεία δερματολόγος-αφροδισιολόγος στις κρατούμενες μητέρες τους.

Μια βραδιά γεύσης για την ενίσχυση της εκπαίδευσης σε θέματα αναπηρίας

Μια γευστική βραδιά για την ενίσχυση της εκπαίδευσης σε θέματα αναπηρίας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου στη Νέα Ερυθραία.

Το… «Σπουδαίο γεύμα» θα φιλοξενηθεί στο εστιατόριο «Ε/Γ Ταξιδεύοντας στα Βόρεια» στη Νέα Ερυθραία και τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για την υποστήριξη της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Kinitro» και συγκεκριμένα για το εκπαιδευτικό βιωματικό πρόγραμμα για θέματα αναπηρίας «Labyrinth of senses».

Ο άνθρωπος που μεθούσε τρώγοντας μακαρόνια κι άλλες ιστορίες Χημείας

Την περίοδο μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Charles Swaat υπηρετούσε στο Τόκιο. Η ζωή του δεν ήταν εύκολη: επί σχεδόν μία 20ετία εισαγόταν στο νοσοκομείο σε κατάσταση βαριάς μέθης, χωρίς να έχει πιει σταγόνα αλκοολούχου ποτού. Το συκώτι του είχε καταστραφεί, μέχρι που το 1964 έμαθε για έναν Ιάπωνα ο οποίος είχε παλιότερα τα ίδια συμπτώματα με εκείνον και είχε καταφέρει να θεραπευτεί.