Κυριακή 28 Ιουλίου 2019

Ημιμαραθώνιος Κρήτης 2019 / Ο φίλος μου το κινητό



6 Οκτωβρίου 2019 #savethedate
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Ημιμαραθωνίου Κρήτης

Σημαιοφόρος: Από τον «τυχερό» και πάλι στον «άριστο». Όμως η Παιδαγωγική;

Πριν από δυο χρόνια περίπου, το Υπουργείο Παιδείας με σχετική διάταξη στο ΠΔ 79/2017 αποφάσισε όπως ο σημαιοφόρος στα Δημοτικά Σχολεία αναδεικνύεται πλέον με κλήρωση μεταξύ όλων των μαθητών, αντί του μαθητή που αρίστευε στα μαθήματα. 

Κάποιοι συνάνθρωποί μας έκαναν πριν λίγες μέρες το πρώτο μπάνιο της ζωής του

Μια από τις πιο ευχάριστες μέρες του καλοκαιριού πέρασαν οι περιθαλπόμενοι του Ασύλου Ανιάτων την περασμένη Τετάρτη.

Φιλοξενούμενοι στο Ίδρυμα με τη συνοδεία εθελοντών, φυσικοθεραπευτών και εργαζομένων πραγματοποίησαν εκδρομή σε παραλία προσβάσιμη για ΑΜΕΑ και πέρασαν ένα απόγευμα στη θάλασσα.

Το προγραμμα θαλάσσιων μπάνιων πραγματοποιείται κάθε χρόνο από την ώρα που το Άσυλο συγκέντρωσε το απαιτούμενο ποσό από δωρεές για να αγοράσει ένα ειδικά διαμορφωμένο βανάκι για τη μεταφορά των περιθαλπόμενων στη θάλασσα κατά τους θερινούς μήνες.

Μαρία Δημακοπούλου: Η 28χρονη που έδωσε λύση σε άλυτο πρόβλημα της Intel

Όταν το πάθος σου και η ειδικότητά σου είναι οι αλγόριθµοι Artificial Intelligence, όταν µπορείς να βρεις τη λύση σε άλυτο πρόβληµα των Intel επεξεργαστών, τότε µπορείς να συνεργαστείς µε την Google, τη Microsoft, τη Salesforce αλλά και τη Netflix. Αυτή είναι η περίπτωση της Μαρίας. Το 2009 εισήλθε πρώτη στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ. Από το 2012 έως το 2015, παράλληλα µε τις σπουδές της, εργαζόταν στην Google στο Παρίσι και στη Νέα Υόρκη στα τµήµατα Operations Research και Ad Exchange αντίστοιχα. Το 2013 βραβεύθηκε για τη λύση της σε άλυτο πρόβληµα των Ιntel επεξεργαστών, η οποία βελτίωσε χιλιάδες υπολογιστές. Το 2014 τελείωσε τις σπουδές της µε απόλυτο 10, πρώτη φορά στην ιστορία του ΕΜΠ. Το 2015 ανέπτυξε αλγορίθµους που αύξησαν σηµαντικά τα εισοδήµατα του Ad Exchange της Google. Την ίδια χρονιά έγινε δεκτή για διδακτορικές σπουδές στο Stanford στον τοµέα Reinforcement Learning, µε πλήρη υποτροφία από το πανεπιστήµιο. Ολοκλήρωσε το διδακτορικό της το 2018 σε 3,5 χρόνια, σπάνιο για τα αµερικανικά δεδοµένα.

Ηράκλειο: Ξεκινά πιλοτικό πρόγραμμα «Η σεισμολογία στο σχολείο»

Υπεγράφη η σύμβαση για την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Η σεισμολογία στο σχολείο: πιλοτική εφαρμογή σε σχολικές μονάδες του δήμου Ηρακλείου». Την σύμβαση υπέγραψε ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γιώργος Βλαχάκης με τον εκπρόσωπο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, καθηγητή Εμμανουήλ Πλειώνη. Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 24.000 ευρώ και χρονοδιάγραμμα τους 15 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Ειδικότητες για το Χειμερινό Εξάμηνο 2019-2020 του ΔΙΕΚ Ειδικής Αγωγής Αγίας Παρασκευής για άτομα με προβλήματα ακοής.

Την Πέμπτη 1 Αυγούστου θα ολοκληρωθούν οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ

Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ενημερωτικό σημείωμα που εξέδωσε σήμερα ο Αιρετός στο ΚΥΣΔΕ Νεκτάριος Κορδής, οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη 1η Αυγούστου. Θα ανακοινωθούν παράλληλα και οι αποσπάσεις σε Μουσικά, Καλλιτεχνικά και Ειδική Αγωγή. Την ίδια μέρα θα ανακοινωθούν και οι αποσπάσεις των κοινών ειδικοτήτων στα εναπομείναντα κενά της Πρωτοβάθμιας.

Κατέκτησε την Ευρώπη η Μιχαέλα

Η Μιχαέλα Λάκη έκανε ακόμη μια σπουδαία εμφάνιση την Κυριακή και νικώντας την Τουρκάλα Ερσάν, κατέκτησε τον τίτλο στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ14 στο Μοστ της Τσεχίας…

Έκτη σερί νίκη και… τίτλος για την Ελληνίδα τενίστρια.

Η Μιχαέλα Λάκη ολοκλήρωσε με τον ιδανικό τρόπο την πορεία της στο Πανευρωπαϊκό της Τσεχίας αυτή την εβδομάδα, κατακτώντας τον πιο σημαντικό τίτλο της μέχρι τώρα καριέρας της. Μέχρι τον επόμενο.

IBSA Judo European Championships 2019: Δεύτερη θέση για την Μασούρου με την μικτή Ευρώπης

Το μετάλλιο για το ελληνικό τζούντο μπορεί να χάθηκε στην λεπτομέρεια στα ατομικά, δεν συνέβη το ίδιο ωστόσο και στα ομαδικά. Η Εμμανουέλα Μασούρου, ως μέλος της μικτής Ευρώπης, κατέκτησε την 2η θέση στο ομαδικό μικτό του IBSA Judo European Championships 2019 που έριξε αυλαία σήμερα στην Γένοβα της Ιταλίας.

Σάρωσε” στη Σερβία η Παναγιωτίδου!

Εξαιρετική εβδομάδα στο τουρνουά Novi Sad της Σερβίας είχε η νεαρή Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου!

Η 12χρονη τενίστρια κατέκτησε τον δεύτερο τίτλο της στην κατηγορία Europe U12 και μετά την Πτολεμαϊδα, προσέθεσε και το Novi Sad στην ολοένα και αυξανόμενη τροπαιοθήκη της!