Τρίτη 23 Μαΐου 2023

7 μάσκες που χρησιμοποιούμε για να κρύβουμε τις ατέλειές μας.

 Πολλοί ενήλικες με ΔΕΠΥ νιώθουν ότι ζουν σε ένα ψέμα. Δημιουργούν προσωπεία για να κρύψουν τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους για τα οποία ντρέπονται, και μετά περνούν τις μέρες τους φοβούμενοι ότι κάποιος θα αποκαλύψει ότι είναι απάτη. Υπάρχει, ωστόσο, ένας καλύτερος, πιο αυθεντικός τρόπος για να ζει κανείς.

Τοιχογραφίες τής LLoxy στο Πανεπιστήμιο Δ.Μακεδονίας

Έργα τέχνης που προωθούν την συμπερίληψη, μέσα από τη ματιά της καλλιτέχνιδος με σύνδρομο Down Λωξάδρας Λούκας, κοσμούν πλέον το κτήριο της Σχολής Επιστημών Υγείας, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στην Πτολεμαΐδα..

Πρόκειται για τρία έργα ζωγραφικής που ανατέθηκαν στην Λωξάνδρα Λούκας (LLoxy) και φιλοτεχνήθηκαν από την ίδια στο πλαίσιο project, στο οποίο συμμετείχαν οι φοιτητές του 3ου εξαμήνου, διδακτικό και διοικητικό προσωπικό του Τμήματος, καθώς και η Ολιστική Μέριμνα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Σχολεία: Αρχίζει η περίοδος των εξετάσεων για τα λύκεια

Οι προαγωγικές εξετάσεις για τους μαθητές της Α' και Β' λυκείου θα πραγματοποιηθούν από 23 Μαΐου έως 15 Ιουνίου - Τι ισχύει για τους μαθητές της Γ' λυκείου και τα γυμνάσια

Την εβδομάδα που μας πέρασε έγιναν τα τελευταία μαθήματα της χρονιάς για τους μαθητές του Λυκείου. Η  Τρίτη, 23 Μαΐου 2023 σηματοδοτεί την έναρξη της περιόδου των εξετάσεων για τους μαθητές της Α', της Β' και της Γ' λυκείου.

Γουιάνα: 19 παιδιά νεκρά από εμπρησμό σε κοιτώνα σχολείου

«Δεκαεννέα νέες» έχασαν τη ζωή τους το βράδυ της Κυριακής όταν εκδηλώθηκε πυρκαγιά, πιθανόν εξαιτίας «κακόβουλης» ενέργειας, σε κοιτώνα σχολείου θηλέων στη Μάχντια, πόλη μεταλλείων και ορυχείων της μικρής χώρας στο βορειοανατολικό τμήμα της Νότιας Αμερικής.

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την εισαγωγή σπουδαστών στο ΕΚΕΚ ΑμεΑ Θεσσαλονίκης

Ξεκινησαν οι αιτήσεις για την εισαγωγή σπουδαστών στο Εκπαιδευτικό Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Εφήβων και Νέων με Ειδικές Ανάγκες Θεσσαλονίκης (ΕΚΕΚ ΑμεΑ Θεσσαλονίκης) για το σχολικό έτος 2023-2024. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), υλοποιώντας μία στρατηγική ίσων ευκαιριών και ίσης πρόσβασης στην αγορά εργασίας για όλους, παρέχει επαγγελματική κατάρτιση σε εφήβους και νέους με αναπηρία, που αποσκοπεί στην ανάπτυξη των κοινωνικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων τους.

Διπλά ακρωτηριασμένος βετεράνος ανέβηκε στην κορυφή του Εβερεστ

Ο Χάρι Μπούντα Μάγκαρ είναι βετεράνος στρατιώτης του σώματος των Γκούρκα, των Νεπαλέζων που υπηρέτησαν στο βρετανικό στρατό. Πολέμησε στο Αφγανιστάν και έχασε και τα δύο του πόδια σε έκρηξη. Αυτό δεν τον εμπόδισε να ανέβει στην κορυφή του Εβερεστ. Και να γράψει ιστορία 

Μικροί φιλέλληνες στην άλλη άκρη του κόσμου: Μαθητές στη Βραζιλία έφτιαξαν έναν Παρθενώνα-μινιατούρα

Όταν η συγγραφέας Claudia Machado πήγε σε ένα σχολείο να παρουσιάσει τα βιβλία της «No Partenon, com Sofia» («Στον Παρθενώνα, με τη Σοφία») και «Os 12 deuses do Olimpo, com Sofia» («Οι 12 θεοί του Ολύμπου, με τη Σοφία»), την περίμενε μια μεγάλη έκπληξη.

ΕΣΑμεΑ – Ελάχιστες μέρες συμπλήρωσης του μηχανογραφικού από τους μαθητές με σοβαρές παθήσεις, ζητείται παράταση

Τη διαμαρτυρία της για το μικρό χρονικό περιθώριο που δίνεται στους μαθητές με σοβαρές παθήσεις για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου τους εκφράζει η Ε.Σ.Α.μεΑ. με επιστολή που έστειλε στο υπουργείου Παιδείας και με αφορμή την υπ΄ αρ. πρωτ.: Φ.153/54877/Α5/17.05.2023 εγκύκλιο με θέμα: «Υποβολή ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού Δελτίου για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις, σε ποσοστό 5% επιπλέον των θέσεων εισακτέων, έτους 2023».

Κατ’ Οίκον Νοσηλεία: Άμεση υλοποίηση σε τρία νοσοκομεία

Ξεκινά άμεσα η Κατ’ Οίκον Νοσηλεία για ογκολογικούς και άλλους ασθενείς, μετά τη δημοσίευση – λίγο πριν τις εκλογές – της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις για παροχή υπηρεσιών στο σπίτι των ασθενών. Τα πρώτα τρία νοσοκομεία με τα οποία ξεκινά η Κατ’ Οίκον Νοσηλεία είναι, σύμφωνα με τις πληροφορίες, το νοσοκομείο «Αγιος Σάββας», το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

«ΣΩΜΑ» Εργαστήριο: Συνεργασία Εliza και UNICEF για την προστασία παιδιών προσφύγων και μεταναστών από τη σεξουαλική κακοποίηση

Το Εργαστήριο «ΣΩΜΑ» αποτελεί ένα σύγχρονο, πρακτικό και διαδραστικό σεμινάριο, το οποίο απευθύνεται σε εφήβους και αποσκοπεί στην πρόληψη της σεξουαλικής κακοποίησης, μέσω της εξοικείωσής τους με τις έννοιες της συναίνεσης, της προστασίας και της γνώσης του σώματός τους, υπό το πρίσμα της συμπεριληπτικής σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης.