Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

Τα πρώτα θρανία

"Οι μαθητές με δυσκολίες κάθονται πάντα στα πρώτα θρανία".Ένας από τους κανόνες επιβίωσης που υιοθετούν πολλοί εκπαιδευτικοί στην προσπάθειά τους, αφενός να υποστηρίξουν όσο το δυνατόν καλύτερα τους συγκεκριμένουν μαθητές κατά την εκπαιδευτική διαδικασία και αφετέρου να εξασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία της τάξης. Ωστόσο, στην σχολική πραγματικότητα, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. 

Απίστευτο: Εγγράφουν στα σχολεία ακόμη και παιδιά που δεν έκαναν εμβόλια

Αν και η εμβολιαστική κάλυψη των παιδιών στην Ελλάδα είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο, το υπουργείο Υγείας δεν δείχνει να τάσσεται υπέρ της βελτίωσης των ποσοστών αυτών, αλλά το αντίθετο. Αν και προκειμένου να εγγραφούν στα σχολεία τα παιδιά οφείλουν να έχουν κάνει όλα τα προβλεπόμενα εμβόλια, υπάρχει «παραθυράκι» για εγγραφή και ανεμβολίαστων παιδιών, αρκεί οι γονείς να προσκομίσουν βεβαίωση ιδιώτη παιδιάτρου ότι υπάρχει ζήτημα «πιθανών παρενεργειών» ή ότι το παιδί δεν έχει εμβολιαστεί για άλλο λόγο που εμπίπτει σε «προσωπικά δεδομένα».

«Χάλκινος» ο Τριανταφύλλου

Στο πόντιουμ των νικητών, για δεύτερο σερί Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ξιφασκίας με αμαξίδιο, βρέθηκε απόψε ο Πάνος Τριανταφύλλου. Ο «ασημένιος» Παραολυμπιονίκης του Ρίο, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στη σπάθη κατηγορίας Β` στη διοργάνωση που φιλοξενείται για 3η ημέρα στο Τέρνι της Ιταλίας, δημιουργώντας έτσι σερί ευρωπαϊκών μεταλλίων, αφού δύο χρόνια πριν, στην Ρώμη, ήταν 2ος στο ίδιο όπλο.

Unicef: 104 εκατομμύρια παιδιά εκτός σχολείου στις χώρες σε κρίση

Ένα στα τρία παιδιά και έφηβοι μεταξύ 5 και 17 ετών ζουν σε χώρες όπου γίνονταισυρράξεις ή που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές.

104 εκατομμύρια παιδιά βρίσκονται εκτός σχολείου εξαιτίας των παραπάνω λόγων, σύμφωνα με μια νέα έρευνα της Unicef. Πρόκειται για το ένα τρίτο των ανηλίκων που δεν πηγαίνουν στο σχολείο, συνολικά σε όλον τον κόσμο.

Νέο καμπανάκι από ΓΧΣ για τη Μόρια: Απομακρύνετε τα παιδιά

Δραματική είναι η κατάσταση που επικρατεί στη Μόρια, διεθνείς οργανισμούς, μη κυβερνητικές οργανώσεις αλλά και διεθνή μέσα ενημέρωσης αναδεικνύουν καθημερινά, με αποκαλύψεις-ντροπή, τα τεράστια προβλήματα επιβίωσης των σχεδόν 9.000 εγκλωβισμένων σε αυτό το κέντρο υποδοχής στη Μυτιλήνη.

Ο δρομέας μπορεί να έχει αμαξίδιο

Σπουδαίο πράγμα να κάνουμε αυτό που θέλουμε. Μπορούμε όμως να κάνουμε πάντα αυτό που θέλουμε; Αν έχεις τρέξει δίπλα σε άτομο με κινητικά προβλήματα, θα ξέρεις πως όλα τα μπορεί ο άνθρωπος. Σου γράφω εδώ και καιρό για τραυματισμούς και πώς να τους ξεπεράσεις. Σήμερα θα σου πω για αξεπέραστα προβλήματα που όμως βρήκαν διέξοδο στο τρέξιμο. Τα τελευταία χρόνια, ευτυχώς πια, βλέπουμε ΑμεΑ στην εκκίνηση του Μαραθωνίου. Ατομα είτε σε αμαξίδια που τα κινούν άλλοι δρομείς ή ειδικά αγωνιστικά αμαξίδια ή αθλητές που τρέχουν μόνοι τους, αλλά με κινητικά προβλήματα.

6ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ενταξιακής Κουλτούρας ΚΩΦΟΙ ΚΑΙ ΑΚΟΥΟΝΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ



Πόσο δύσκολο είναι να ‘σαι γονιός ή εκπαιδευτικός;

Πλέον η διαπαιδαγώγηση των νέων αλλά και ο τρόπος που προσλαμβάνουν τη γνώση έχει πάψει να ελέγχεται αποκλειστικά από τους σημαντικούς ενήλικες «άλλους» και ο χρόνος κι ο χώρος που αυτά «πραγματοποιούνται» σε καμιά περίπτωση δεν ελέγχεται απόλυτα 

Από λιμό κινδυνεύουν χιλιάδες παιδιά στην Υεμένη

Η μη κυβερνητική οργάνωση «Σώστε τα παιδιά» προειδοποιεί πως τα συνεχιζόμενα προβλήματα ανεφοδιασμού στο λιμάνι Χοντέιντα στην Ερυθρά Θάλασσα, οι τεράστιες ελλείψεις σε τρόφιμα και καύσιμα και η συνεπακόλουθη αύξηση των τιμών έχει οδηγήσει στα όριά της την κοινωνία.

Πέθανε σε ηλικία 20 ετών ο «μαχητής» Κωνσταντίνος Κριτζάς που είχε συγκινήσει το Πανελλήνιο

Το τελευταίο αντίο είπαν σήμερα συγγενείς και φίλοι στον Κωνσταντίνο Κριτζά που πέθανε σε ηλικία 20 ετών αφήνοντας πίσω του ένα σπουδαίο παράδειγμα δύναμης και θέλησης. 

Ο νεαρός, με καταγωγή από την Κρήτη, κατάφερε να συγκινήσει τη γενέτειρά του αλλά και το Πανελλήνιο. 

ΙΕΠ: Διεθνές Συνέδριο για τη διδασκαλία Ευρωπαϊκών Νοηματικών Γλωσσών

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.), στο πλαίσιο των Στρατηγικών Συμπράξεων στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+, υλοποιεί το έργο «Teaching European Signed Languages as a First Language» με τίτλο: “SIGN FIRST” (Διδασκαλία Ευρωπαϊκών Νοηματικών Γλωσσών ως πρώτη γλώσσα). Εθνική Μονάδα Συντονισμού του προγράμματος Erasmus+ το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (I.K.Y.).