Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Η ακαταστασία βλάπτει την υγεία των παιδιών!

Νέα έρευνα υποστηρίζει ότι τα παιδιά που ζουν σε ένα σπίτι όπου επικρατείχάος, θόρυβος και έλλειψη ρουτίνας και έχουν μητέρες με ακατάστατο εργασιακό πρόγραμμα έχουν και χειρότερη υγεία από τους συνομηλίκους τους. 

Προβολή: «Όχι εγώ...»


Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού Τυφλών

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού Τυφλών θα πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα 16 έως και την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου στην αίθουσα ΑΘΗΝΑ του ξενοδοχείου ΑΡΙΩΝ στις εγκαταστάσεις του ΑΣΤΕΡΑ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ.

Νορβηγία: Aνάπηρος συνελήφθη γιατί οδηγούσε το αναπηρικό αμαξίδιό του μεθυσμένος

Στο εδώλιο κινδυνεύει να καθίσει ένας νεαρός Νορβηγός με ειδικές ανάγκες, καθώς συνελήφθη από αστυνομικούς επειδή οδηγούσε μεθυσμένος το… αναπηρικό αμαξίδιό του.

Στο Δημοτικό εξοικειώνονται πιο εύκολα με τους διαφορετικούς φίλους

Με δεδομένες τις δημογραφικές αλλαγές στην ελληνική κοινωνία και τις μετακινήσεις ομάδων μεταναστευτικού πληθυσμού ο ρατσισμός και οι διακρίσεις αποτελούν σημαντικά ζητήματα για τους συμμετέχοντες στο σχολικό πλαίσιο. Η εμπειρία της μετανάστευσης αφορά μια εμπειρία που συνδέεται με τις έννοιες των διακρίσεων, των στερεότυπων και του αποκλεισμού, ειδικά σε μια κοινωνία όπως η ελληνική η οποία είναι παραδοσιακά επιφυλακτική στο κάθετι ξένο και διαφορετικό.