Σάββατο 16 Ιουλίου 2022

Προβολή: Step Out

 

Έναρξη λειτουργίας της online πλατφόρμας δανειστικής βιβλιοθήκης ομιλούντων βιβλίων από τον Φάρο Τυφλών της Ελλάδος

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: 
Μπορούμε τώρα να κάνουμε την εγγραφή μας στην ψηφιακή πλατφόρμα ώστε να κατεβάζουμε τα βιβλία που επιθυμούμε.
Έχουν ήδη αναρτηθεί δεκάδες τίτλοι βιβλίων οι οποίοι εμπλουτίζονται καθημερινά ξεκινώντας από τις πρόσφατες ηχογραφήσεις μας.
Για την εγγραφή, την παροχή του απαιτούμενου κωδικού αλλά και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με την βιβλιοθήκη ομιλούντων βιβλίων.
Ευχόμαστε να απολαύσετε κάθε βιβλίο από την συνεχώς εμπλουτιζόμενη βιβλιοθήκη μας.

Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου: Φιλικό και προσβάσιμο και στους πολίτες με οπτική αναπηρία

Μια πρωτοπόρα δράση που αφορά στην προσβασιμότητα, αλλά και τον τρόπο προσέγγισης των ατόμων με οπτική αναπηρία στους χώρους πολιτισμού και τα θέατρα, έλαβε χώρα στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022, στο πλαίσιο υλοποίησης της συμπερίληψης των ατόμων με οπτική αναπηρία στον πολιτισμό.

Τη δράση, η οποία εντάσσεται στο Σύμφωνο Συνεργασίας που συνυπέγραψαν πριν από έναν χρόνο το Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε. με το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ.), συντόνισε η διοικήτρια του Κ.Ε.Α.Τ., κ. Σοφία Χαμονικολάου, καθώς και η εκπαιδεύτρια κινητικότητας - προσανατολισμού και δραστηριοτήτων καθημερινής διαβίωσης, κ. Μαρία Πλαστήρα, πραγματοποιώντας μια βιωματική εκπαίδευση σχετικά με την αισθητηριακή αναπηρία. Στην εκπαίδευση συμμετείχε επίσης ο κ. Παναγιώτης Μαρκοστάμος,, Οργανωτικός Γραμματέας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών και μέλος του ΔΣ του Κ.Ε.Α.Τ.

Έλληνες εξωτερικού: Ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για τις εξετάσεις και η υποβολή μηχανογραφικού

Υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής στις εξετάσεις και μηχανογραφικού δελτίου για την εισαγωγή Ελλήνων του εξωτερικού στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έτους 2022.

Tο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεi ότι οι Έλληνες του εξωτερικού, που έχουν τις προϋποθέσεις υπαγωγής στις ειδικές κατηγορίες υποψηφίων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά (μέσω διαδικτύου) αίτηση συμμετοχής στις εξετάσεις, καθώς και μηχανογραφικό δελτίο με τις προτιμήσεις τμημάτων και σχολών που επιθυμούν να εισαχθούν, από την Tετάρτη 13 Ιουλίου 2022 μέχρι και την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022.

Καλύτερη μαθητική επιχείρηση της Ευρώπης για το 2022 η Microgreens - Magicgreens» από το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς

Καλύτερη μαθητική επιχείρηση της Ευρώπης για το 2022 αναδείχθηκε η «Microgreens - Magicgreens» από το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς, κατακτώντας το πρώτο πανευρωπαϊκό βραβείο στο Φεστιβάλ Νεανικής επιχειρηματικότητας και καινοτομίας GEN-E, που διεξήχθη στο Ταλίν της Εσθονίας. Παράλληλα, η ελληνική φοιτητική «start up» «Drug n Drop» από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο κατέκτησε το τρίτο πανευρωπαϊκό βραβείο στην κατηγορία της.

ΑΣΕΠ – ειδική αγωγή: Καθυστερήσεις στην προκήρυξη 2ΕΑ/2022

ΑΣΕΠ: Καθυστερήσεις έχουν προκαλέσει στην προκήρυξη για την ειδική αγωγή τα πολλά λάθη των υποψηφίων κατά την υποβολή των δικαιολογητικών στη διαδικτυακή πύλη ΟΠΣΥΔ. 

Κι αυτό γιατί οι φάκελοι των υποψηφίων επρόκειτο να σταλούν στο ΑΣΕΠ στις αρχές Ιουλίου, προκειμένου η Ανεξάρτητη Αρχή να εκδώσει τους πίνακες με την κατάταξη των υποψηφίων έως τις 10/8. Ωστόσο, μετά τις καθυστερήσεις το χρονικό αυτό όριο μοιάζει δύσκολο να τηρηθεί, με αποτέλεσμα τα περιθώρια για την έγκαιρη πρόσληψη των εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή να στενεύουν. 

ΟΠΕΚΑ: Πότε θα γίνει η πληρωμή των επιδομάτων Ιουλίου

Αλλάζει η ημερομηνία για την πληρωμή των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ για τον Ιούλιο. Συνήθως η καταβολή τους γίνεται την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα, δηλ. στις 30 ή 31 του μήνα. Όμως επειδή η 31η Ιουλίου πέφτει Κυριακή τα επιδόματα θα πληρωθούν νωρίτερα στους δικαιούχους και συγκεκριμένα θα μπορούν να τα δουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους από το απόγευμα της Παρασκευής, 29 Ιουλίου.

«Επιτακτική η ανάγκη πλήρους κάλυψης των Σχολικών Μονάδων στην Ειδική Αγωγή και στη Γενική Εκπαίδευση με Σχολικούς Νοσηλευτές ΠΕ25»

Η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος (Ε.Ν.Ε.)  απέστειλε αίτημα προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, τονίζοντας την επιτακτική ανάγκη πλήρους κάλυψης των Σχολικών Μονάδων στην Ειδική Αγωγή και στη Γενική Εκπαίδευση με Σχολικούς Νοσηλευτές ΠΕ25. Αναλυτικά το αίτημα:

Πράσινο φως για 3 νέα σχολεία στο Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη

Θετικές είναι εξελίξεις για τη σχολική στέγη σε Πυλαία Χορτιάτη, καθώς όπως ανακοίνωσε ο Δήμος, ανοίγουν κατασκευαστικά μέτωπα για τη δημιουργία 3 νέων σχολείων: Πρόκειται για το 3ο Δημοτικό Σχολείο Πανοράματος, το 3ο Γυμνάσιο Πυλαίας και το 3ο Λύκειο Πυλαίας.

Τα τρία νέα σχολεία, περιλήφθηκαν στο ΣΔΙΤ του ΥΠΟΜΙΔΑ ύψους 160 εκ. ευρώ για συνολικά 17 σχολεία σε 9 δήμους στην Κεντρική Μακεδονία.