Παρασκευή 15 Απριλίου 2022

Κατασκευή: (εύκολη) Κάρτα για το Πάσχα

 

Πανελλαδικές: Για πρώτη φορά συντελεστές μαθημάτων από τα ίδια τα ΑΕΙ - Παραδείγματα

Οι συντελεστές βαρύτητας ανά πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα καθορίστηκαν, για πρώτη φορά φέτος, με απόφαση της Συγκλήτου του οικείου ΑΕΙ για κάθε Σχολή, Τμήμα ή Εισαγωγική Κατεύθυνση Τμήματος και ανακοινώθηκαν με την Φ.253.1/148469/Α5/18-11-2021 (Β΄5399) υπουργική απόφαση που εκδόθηκε βάσει του Ν.4777/2021.

Συνεπώς, τα ίδια τα ΑΕΙ πλέον συνδιαμορφώνουν την ακαδημαϊκή φυσιογνωμία κάθε Σχολής ή Τμήματος, καθορίζοντας τον συντελεστή βαρύτητας κάθε πανελλαδικώς εξεταζόμενου μαθήματος για εισαγωγή σε αυτά.

Χωρίς σελφ τεστ, αλλά με μάσκα, μετά το Πάσχα οι μαθητές στα σχολεία

Χωρίς σελφ τεστ, αλλά με μάσκες θα επιστρέψουν μετά τις διακοπές του Πάσχα στα σχολεία οι μαθητές, όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ 1.

Αναμένονται ανακοινώσεις για τα μέτρα προφύλαξης που θα ισχύσουν στις τάξεις, όπου παιδιά θα έχουν νοσήσει, επισήμανε.

Podcast: Θα σου πω στο διάλειμμα "Τα κεράκια"


Τα κεράκια
Ο Αμίρ αποκαλύπτει στη Γιασεμή την καταγωγή του. Της μιλάει για την οικογένειά του κι εκείνη του χαρίζει τα κεράκια της τούρτας της για να ευχηθεί ό,τι θέλει και όσες φορές θέλει.

Πρόγραμμα: “Σχολείο χωρίς Στερεότυπα – Όλες δυνατές, όλοι ίσοι”

Το έργο “Σχολείο χωρίς Στερεότυπα – Όλες δυνατές, όλοι ίσοι” είναι ένα πρόγραμμα επιμόρφωσης και δικτύωσης εκπαιδευτικών, από την Α/Βάθμια και Β/Βάθμια εκπαίδευση, και καθηγητών/τριων και συμβούλων ΣΕΠ που θέλουν να γνωρίσουν νέους τρόπους να φέρουν την έμφυλη ισότητα πιο κοντά στις τάξεις τους και στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Έκθεση ζωγραφικής καλλιτεχνών από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο στον κοινωνικό συνεταιρισμό "2η ευκαιρία"

Έργα δημιουργών από τα καλλιτεχνικά εργαστήρια του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης θα φιλοξενούνται σε έκθεση που θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή 15 Απριλίου στο κατάστημα «2η ευκαιρία-για τους ανθρώπους και τα αντικείμενα», στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

«Αποκαλύφθηκαν» τα πρόσωπα δραστών και θυμάτων του σχολικού bullying

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα πρόληψης σχολικού εκφοβισμού του λεγόμενου bullying, που υλοποιήθηκε το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου στα πέντε τμήματα της Α΄ Λυκείου του 1ου Γενικού Λυκείου Νεάπολης.

Έγγραφο: Μεγαλύτερες "ταχύτητες" ίντερνετ στα σχολεία

Προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο Σύξευξις ΙΙ, το οποίο ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη και το οποίο έχει ως στόχο να αναβαθμίσει ψηφιακά τις ταχύτητες πρόσβασης των σχολικών μονάδων της χώρας στο διαδίκτυο, τον τηλεφωνικό εξοπλισμό τους, καθώς και τις υποδομές καλωδίωσης, όπου αυτό κριθεί απαραίτητο, το υπουργείο Παιδείας ζητά εγγράφως από τα σχολεία τον ορισμό ενός υπευθύνου ανά σχολική μονάδα, ώστε να παρέχει πρόσβαση στα συνεργεία του ανάδοχου του έργου Σύζευξις ΙΙ για την επιτόπια αυτοψία/υλοποίηση.

Τέιλορ Σουίφτ και Disney στα λατινικά για να γίνουν ελκυστικά στους μαθητές

Ο Λεύκιος Καικίλιος ήταν ένας ρωμαίος τραπεζίτης που έζησε στην Πομπηία μαζί με την οικογένειά του, τον πρώτο αιώνα μ.Χ. Η ζωή του δεν είχε κάτι ιδιαίτερο και δεν έμεινε στην Ιστορία, όμως οι μαθητές των βρετανικών σχολείων τον ξέρουν καλά. 

Τουλάχιστον όσοι μαθαίνουν λατινικά, καθώς οι καθηγητές χρησιμοποιούν την ιστορία του τραπεζίτη και της οικογένειάς του για να διδάξουν μια γλώσσα που δεν χρησιμοποιείται πια –στην πλήρη μορφή της, βέβαια, καθώς στην καθημερινότητά μας, ακόμα και στην Ελλάδα, χρησιμοποιούμε πολλές λατινικές εκφράσεις (alter ego, carpe diem, de facto κ.λπ.), ενώ πολλές γλώσσες είναι λατινογενείς.