Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021

Γιατί πρέπει οι μαθητές με οπτική αναπηρία να ζωγραφίζουν;

Το συγκεκριμένο άρθρο έχει στόχο να πείσει τον αναγνώστη ότι αξίζει η προσπάθεια και ο χρόνος για να εισάγουν ένα μαθητή με οπτική αναπηρία στην τέχνη της ζωγραφικής με τη βοήθεια ειδικά κατασκευασμένων εργαλείων.

Γιατί ζωγραφική;

H καταξίωση μιας αυτιστικής συγγραφέως

Η Κυπριοβρετανίδα αυτιστική συγγραφέας N.E.McMorran κέρδισε το ΒΡΑΒΕΙΟ ΒΙΒΛΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΟΣ για το πρώτο της βιβλίο, το παιδικό μυθιστόρημα "MOOJAG and the AUTICODE SECRET".

Η Νέμα, η οποία είναι γνωστή ως N. E. McMorran, γεννήθηκε στο Λονδίνο από Κυπρία μητέρα και Άγγλο πατέρα, τον Σεπτέμβριο του 1974, αμέσως μετά την εσπευσμένη επιστροφή των γονιών της στην Αγγλία από την Κερύνεια εξαιτίας της τουρκικής εισβολής. Μεγάλωσε στην Αγγλία σε μια «νευρο-διαφορετική» οικογένεια καλλιτεχνών και σχεδιαστών. Σπούδασε Τέχνη, και μετά Εκπαίδευση, και εργάστηκε ως ερευνήτρια και φωτογράφος στο BBC. Επίσης δίδαξε Τέχνη σε γυμνάσια. Μετακόμισε στην Κύπρο το 2002, όπου και ίδρυσε την εκδοτική εταιρεία Access Arts Publications Ltd η οποία εξέδωσε δύο περιοδικα: το τρίγλωσσο ARTERI που είχε ως αντικείμενο την τέχνη και σχέδιο και έβγαινε στα ελληνικά, τουρκικά και αγγλικά, και το Kid Culture που προωθούσε έναν οικολογικό οικογενειακό τρόπο ζωής, και την εκπαίδευση.

Πέντε Έλληνες μαθητές συμμετέχουν στην Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής στην Λιθουανία.

Αρχηγοί της ελληνικής ομάδας είναι ο καθηγητής του τμήματος Φυσικής του ΕΚΠΑ Γεώργιος Τόμπρας και ο δρ. Παναγιώτης Τσάκωνας και επιτηρητής ο καθηγητής του τμήματος Φυσικής του ΕΚΠΑ Εκτορας Νισταζάκης.

Το πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Φυσικής και η Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση ενημερώνουν ότι οι μαθητές / μαθήτριες:

Στην Ακρόπολη η Ελληνική Παραολυμπιακή Ομάδα

Τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, επισκέφθηκαν σήμερα, λίγες ημέρες πριν από την αναχώρησή τους για το Τόκιο, η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή υπό τον Πρόεδρο της Χρήστο Καλούδη και τα μέλη της Εθνικής Παραολυμπιακής Ομάδας, που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

«Με χτύπησαν τόσες φορές που δεν μπορώ να τις μετρήσω» – Κακοποίηση ανήλικων αθλητών στην Ιαπωνία

Η συμμετοχή στον αθλητισμό θα έπρεπε να προσφέρει στα παιδιά τη χαρά του παιχνιδιού και μια ευκαιρία για σωματική και ψυχική ανάπτυξη. Στην Ιαπωνία, ωστόσο, η βία και η κακοποίηση είναι πολύ συχνά μέρος της εμπειρίας του παιδιού αθλητή. Ως αποτέλεσμα, ο αθλητισμός έχει προκαλέσει πόνο, φόβο και αγωνία σε πάρα πολλά παιδιά στην Ιαπωνία.

Συμμετέχουμε για να κρατήσουμε τη φλόγα αναμμένη.

Στόχος της Φλόγας πάνω από όλα είναι αυτή η ίδια η επιβίωση παιδιών και εφήβων. Ναι, μπορούμε και πρέπει να χρηματοδοτήσουμε την ευκαιρία της ίασης σε όλα τα παιδιά.

Ναι, μπορούμε να φέρουμε στη χώρα μας όλα τα τελευταία επιτεύγματα της ιατρικής που πραγματοποιούνται παγκοσμίως για όλα τα παιδιά που νοσούν.

Μία κλήση, στο 19813, θα σας στοιχίσει 2,60 € από σταθερό και 2,48 € από κινητό.

Πηγή: Facebook

Συγγραφέας παιδικών βιβλίων σκέφτεται να εγκαταλείψει την Ουγγαρία εξαιτίας της ομοφοβικής νομοθεσίας

Συγγραφέας παιδικών βιβλίων σκέφτεται να εγκαταλείψει την Ουγγαρία λόγω της ομοφοβικής νομοθεσίας, δήλωσε ότι θα εγκαταλείψει τη χώρα μετά την εισαγωγή νόμου που απαγορεύει το ΛΟΑΤ+ περιεχόμενο στα σχολεία.

Ο νόμος που τέθηκε σε ισχύ την περασμένη εβδομάδα και ο οποίος καταδικάστηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, απαγορεύει υλικό που «προωθεί ή απεικονίζει ΛΟΑΤ+ θέματα» σε άτομα κάτω των 18 ετών.

Special Olympics Hellas: Χιλιάδες μαθητές συμμετείχαν στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί.»

Όλα ξεκίνησαν το Μάιο του 2018, όταν το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανακοίνωσε την 3ετή συνεργασία του με τα Special Olympics για την υποστήριξη του Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί.» σε 14 χώρες: Ελλάδα, Βραζιλία, Χιλή, Κίνα, Αίγυπτο, Ινδία, Ινδονησία, Κένυα, Μεξικό, Μαρόκο, Ρωσία, Σερβία, Κινεζική Ταϊπέι και Τανζανία.

Άνοιξε η πλατφόρμα για κατ΄οίκον εμβολιασμό με το μονοδοσικό εμβόλιο- Ποιους αφορά

Άνοιξε η πλατφόρμα για τους κατ' οίκον εμβολιασμούς. Στην πλατφόρμα θα μπορούν να εισέρχονται οι γιατροί ώστε να δηλώνουν τους πολίτες που έχουν δυσκολία μετάβασης στα εμβολιαστικά κέντρα ώστε να καταρτιστεί το πρόγραμμα εμβολιασμού τους.

Τα παιδιά μιας άλλης εποχής (Που δεν θέλουμε να επανέλθει)

Το 1949 η Judith ήταν μόλις 6 χρονών. Μια μέρα αρρώστησε πολύ.

Τόσο πολύ που θυμάται τους γονείς της να την ντύνουν γρήγορα και να την βάζουν στο αυτοκίνητο τρέχοντας για το νοσοκομείο. Μόλις έφτασε στο Englewood Hospital στο Bridgeport οι γιατροί την τοποθέτησαν αμέσως μέσα στον «σιδερένιο πνεύμονα». Μια μηχανή που την κρατούσε στη ζωή παρέχοντάς της οξυγόνο αφού το σώμα της ξαφνικά παρέλυσε από το λαιμό και κάτω. Χρόνια αργότερα η μητέρα της θα της έλεγε πως εκείνο το βράδυ, οι γιατροί τους είχαν προειδοποιήσει πως δεν θα άντεχε ως το πρωί. Ο φόβος των γιατρών δεν ήταν υπερβολικός. Τη χρονιά που αρρώστησε η Judith, 42.000 παιδιά στην Αμερική κόλλησαν πολιομυελίτιδα και πάνω από 3000 πέθαναν.

Θεοδωρίδου: Η παχυσαρκία συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο θανάτου από Covid- To «υποκείμενο νόσημα» εφήβων

Απαντήσεις σε συνήθη ερωτήματα για τον εμβολιασμό έδωσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

Αναφερόμενη στην επίσκεψη του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια και του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα στην Ιερά Σύνοδο, η κα Θεοδωρίδου αναφέρθηκε αφενός σε ερωτήματα που απευθύνουν οι πιστοί και έχουν σχέση με τους εμβολιασμούς, αφετέρου υπογράμμισε τους κινδύνους που ενέχει, σε σχέση με τη νόσο Covid-19, η παχυσαρκία.

Κεραμέως: Τα πανεπιστήμια επέλεξαν τον αριθμό εισακτέων, όχι το υπουργείο Παιδείας

«Τα πανεπιστημιακά ιδρύματα επέλεξαν τον αριθμό εισακτέων και όχι το υπουργείο Παιδείας», τόνισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, σε παρέμβασή της κατά τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή του νομοσχεδίου για το νέο σχολείο, απαντώντας στη κριτική βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, για το νέο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια και τις κατηγορίες τους ότι αφήνει απέξω ακόμα και αριστούχους μαθητές.

Πανελλαδικές 2021: Υποψήφιος που αρίστευσε δεν περνάει στη σχολή που θέλει

Ανοιχτή επιστολή στην υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, έστειλε αριστούχος υποψήφιος των Πανελλαδικών Εξετάσεων, ο οποίος μένει εκτός της σχολής επιλογής του λόγω της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

Ο απόφοιτος πρότυπου λυκείου της Αθήνας χαρακτηρίζει τον εαυτό του «αποτυχημένο άριστο» καθώς – παρά την εντυπωσιακή επίδοσή του – δεν περνάει στην Αρχιτεκτονική Σχολή του ΕΜΠ ή του ΑΠΘ.