Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024

Τρία πράγματα που πρέπει να προσέχετε κατά την επιλογή των υλικών της τάξης

Στις τάξεις προσχολικής ηλικίας, τα παιδιά θέλουν φυσικά να παίζουν, να γράφουν και να ερευνούν. Οι μαθησιακές τους εμπειρίες υποστηρίζονται με υλικά όπως βιβλία, ντοσιέ, χαρτιά, μπογιές, καλλιτεχνικά καβαλέτα, μαγειρικά σκεύη, μπλοκ, μαριονέτες—υλικά της τάξης που υποστηρίζουν την εξερεύνηση και τη μάθησή τους.

Εμπόδια στη συμμετοχή των ατόμων με νοητική αναπηρία στις ευρωεκλογές

Τα άτομα με νοητική αναπηρία εμποδίζονται νομικά όσον αφορά την ψήφο σε επτά χώρες της ΕΕ, γεγονός που δημιουργεί de facto έλλειψη πρόσβασης στην ψηφοφορία για τις ευρωπαϊκές εκλογές του Ιουνίου, δήλωσε ο διευθυντής της ομάδας εκστρατείας Inclusion Europe σε συνέντευξή του στο Euractiv.

Πιο εύκολα αναπηρική σύνταξη με διευκόλυνση… εργασίας: Οι προϋποθέσεις και πότε περικόπτεται η εθνική σύνταξη

Σύνταξη αναπηρίας ακόμη και με ποσοστό 50% μπορούν πλέον να λαμβάνουν οι ασφαλισμένοι. Και, ταυτόχρονα, να απασχολούνται χωρίς μάλιστα το νέο πέναλτι του -10% επί των αμοιβών.

Πιερρακάκης στην ΕΡΤ: Ναυαρχίδα μας τα δημόσια πανεπιστήμια – Να μείνουν στην Ελλάδα οι 40.000 που σπουδάζουν στο εξωτερικό

«”Ναυαρχίδα” είναι το δημόσιο πανεπιστήμιο. Αυξάνουμε τη χρηματοδότησή του μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, απόγραφειοκρατικοποιούμε το δημόσιο πανεπιστήμιο, το διεθνοποιούμε, και ταυτόχρονα λύνουμε και το θέμα του κρατικού μονοπωλίου μαζί», επισήμανε ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Στο Κέντρο» και τον Γιώργο Κουβαρά, αναφορικά με τη δρομολογούμενη μεταρρύθμιση στην ανώτατη παιδεία και τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Σχολεία: Εθνικό Απολυτήριο στο Λύκειο φέρνει «μίνι πανελλαδικές σε κάθε τάξη» - Τι καταγγέλλουν εκπαιδευτικοί

Σφοδρότατη επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπολύουν οι καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και την κατηγορούν ότι θέλει να καθιερώσει το Εθνικό Απολυτήριο, για τους μαθητές του λυκείου, βάζοντας ένα ακόμη εμπόδιο, μαζί με την ΕΒΕ, στην εισαγωγή προς τα δημόσια πανεπιστήμια, προς όφελος των ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Παιδοκτονία στη Βέροια: Η σκοτεινή πλευρά της μητρότητας

Με αφορμή την τραγική υπόθεση παιδοκτονίας στη Βέροια η ψυχολόγος - ψυχοθεραπεύτρια Λίζα Βάβογλη αναλύει το φαινόμενο της επιλόχειας κατάθλιψης, μιας «σκοτεινής» πλευράς της μητρότητας, παραθέτοντας τα συμπτώματα που την μαρτυρούν και τον τρόπο που μπορεί να την ξεπεράσει η γυναίκα

Λάρισα: Μαθήματα προετοιμασίας για τον διαγωνισμό «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ»

Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Λάρισας της Ε.Μ.Ε. ανακοινώνει ότι για τους επιτυχόντες μαθητές στον διαγωνισμό «Θαλής» των τάξεων Β΄, Γ΄ Γυμνασίου και Α΄,Β’,Γ’ Λυκείου θα πραγματοποιηθούν ειδικά μαθήματα προετοιμασίας στο 4ο ΓΕΛ Λάρισας, το Σάββατο 13-1-2024 στις 15:00-18:00.

Νέοι γονείς γίνονται ειδικοί στο μασάζ για το δικό τους μωρό - Άρχισαν τα δωρεάν σεμινάρια στον δήμο Νεάπολης-Συκεών

Nέοι γονείς με τα βρέφη τους αγκαλιά και τη χαρά για τη νέα ζωή που ήρθε να συμπληρώσει την οικογένεια εμφανή στο βλέμμα τους, συμμετείχαν με ενθουσιασμό στο πρώτο σεμινάριο βρεφικού μασάζ που πραγματοποιήθηκε στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Νεάπολης.

Επιστήμονες ανέπτυξαν εφαρμογή που εκπαιδεύει τον εγκέφαλο να αντιμετωπίζει τις εμβοές

Μια διεθνής ερευνητική ομάδα ανέπτυξε μια εφαρμογή για smartphone που μειώνει τον εξουθενωτικό αντίκτυπο των εμβοών μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες. Η εφαρμογή MindEar παρέχει γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία (ΓΣΘ) μέσω chatbot τεχνητής νοημοσύνης σε συνδυασμό με ηχοθεραπεία που επιτρέπει στον εγκέφαλο να μάθει να συντονίζεται καλύτερα με την κατάσταση.

Aria Mia Loberti: Η τυφλή ηθοποιός που ανέβασε για πρώτη φορά στο κόκκινο χαλί έναν σκύλο οδηγό

Μια από τις φωτογραφίες που ξεχωρίζουν από τις Χρυσές Σφαίρες 2024 είναι αυτή της τυφλής πρωταγωνίστριας της τηλεοπτικής σειράς του Netflix «Το Φως που δεν Βλέπουμε», Aria Mia Loberti, για δύο σημαντικούς λόγους. Γιατί ανέβασε για πρώτη φορά στο κόκκινο χαλί τον σκύλο οδηγό της και επειδή με τη μαύρη τουαλέτα που επέλεξε να φορέσει, με το σέξι cut-out στο πλάι, επιβεβαίωσε (για πόσο καιρό άραγε θα επισημαίνουμε ό,τι θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητο) ότι μια τυφλή γυναίκα είναι, κυρίως, μια γυναίκα που μπορεί να αγκαλιάσει τον αισθησιασμό της. Όπως όλες μας.