Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές από το Ινστιτούτο MASDAR ακαδημαϊκού έτους 2012-13

Το Ίδρυμα MASDAR Ινστιτούτο Επιστημών και Τεχνολογίας MASDAR Institute of Science and Technology, στο Αμπού Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, προσφέρει δέκα (10) μεταπτυχιακές υποτροφίες, σε Έλληνες αριστούχους φοιτητές, που επιθυμούν ν’ ακολουθήσουν προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013, στους ακόλουθους τομείς:

1η Συνάντηση για τη Μετάφραση

Oι μεταφραστικές εταιρείες Commit, Litterae και Orco και τo Κέντρο Εκπαίδευσης Μεταφραστών meta|φραση ανακοινώνουν την από κοινού ανάληψη πρωτοβουλίας για την προώθηση της Μετάφρασης στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή 25 Μαΐου 2012 (18:30 - 22:00), στη Στοά Βιβλίου (Αίθουσα Λόγου και Τέχνης), την 1η Συνάντηση για τη Μετάφραση με τίτλο "Από την ΕΕ στην πιστοποίηση: Πτυχές του επαγγέλματος του μεταφραστή".

STAND-UP MATHS

Ο Matt Parker επιστρέφει στην Ελλάδα, για να συνδυάσει για μία ακόμα φορά τα δύο μεγάλα του πάθη, τα μαθηματικά και την κωμωδία, σε μια ξεκαρδιστική παράσταση/παρουσίαση με θέμα τα μαθηματικά, που διοργανώνουμε σε συνεργασία με το HUB Science!

Μαθήτρια - φαινόμενο από τη Βέροια πρώτη σε διαγωνισμό αρχαίων

1ο ΒΡΑΒΕΙΟ σε Διεθνή Διαγωνισμό Αρχαίων για μαθήτρια του 3ου ΓΕΛ Βέροιας Ελληνικών (Ισοκράτης) του Viterbo της Ιταλίας Certamen Viterbiense della Tuscia 2012 απέσπασε η Έλένα Πατρίκα. «Ο Ισοκράτης και ο πολιτισμός, μας ήρθαν από την Ελλάδα και τώρα ξαναγυρίζουν σ’ αυτήν». Όταν ακούσαμε τα λόγια αυτά από την Επιτροπή Βράβευσης, πριν από την ανακοίνωση του 1ου Βραβείου, καταλάβαμε ότι αναφερόταν στην ελληνική αποστολή.

Υποτροφίες του ιδρύματος Ευγενίδου για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013

Το Ίδρυμα Ευγενίδου ανακοίνωσε την προκήρυξη για το Ακαδημαϊκό Έτος 2012-2013 εννέα (9) υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές, πέντε (5) στο εξωτερικό και τέσσερις (4) στο εσωτερικό για διπλωματούχους του Ε.Μ.Π. Θα χορηγηθούν μια (1) υποτροφία ανά Σχολή.

Πανελλαδικές: Μια μέρα νωρίτερα οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων

Μια ημέρα νωρίτερα θα αρχίσουν οι πανελλαδικές εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα (ξένες γλώσσες- μουσική), λόγω των εκλογών της 17ης Ιουνίου.

Σύμφωνα με το τροποποιημένο πρόγραμμα που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, οι Επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν τη Δευτέρα 11-6-2012 και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 20-6-2012, ενώ οι Εξετάσεις των Ειδικών Μαθημάτων αρχίζουν την Παρασκευή 15-6-2012 και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 24-6-2012.

Treasure Hunter : Ένα παιχνίδι για την διδασκαλία της δομής ακολουθίας σε παιδιά Δημοτικού

Ο στόχος του παιχνιδιού TreasureHunter είναι να οδηγηθεί ένας πειρατής, με χρήση απλών εντολών, στο θησαυρό. Σε κάθε πίστα πρέπει να σύρετε τις εντολές, από τον πίνακα που βρίσκεται πάνω δεξιά, στην κύρια περιοχή εντολών (Main Command) που βρίσκεται στο κάτω μέρος της οθόνης.

PhET (Physics Education Technology)….AppLets για φυσική Δημοτικού – Γυμνασίου – Λυκείου!

Το PhET περιλαμβάνει διαδραστικές προσομοιώσεις φυσικών φαινομένων. Διατίθενται κυρίως Java applets που αφορούν φαινόμενα μηχανικής, κυματικής, ηλεκτρισμού αλλά και μαθηματικών, χημείας και βιολογίας.

Νέες εγγραφές στο Παιδικό Κέντρο του Α.Π.Θ. για το σχολικό έτος 2012-2013

Οι Αιτήσεις Νέων Εγγραφών στο Παιδικό Κέντρο Α.Π.Θ. για παιδιά 2,5 ετών έως και νήπια, για την σχολική χρονιά 2012-2013 θα γίνουν δεκτές από 1/6/2012 έως 8/6/2012 στην γραμματεία του Π.Κ. τις ώρες 9:00- 13:00.

Εκδήλωση: «Αναστάτωση στην πολιτεία των γραμμάτων»

Το ΖΑΝΝΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ και οι εκδόσεις ΔΟΚΙΜΑΚΗ σας προσκαλούν την Κυριακή 27 Μαΐου 2012 και ώρα 19:00 στον «Ευκάλυπτο» (Γεωπονικό Πάρκο) για την παρουσίαση του παραμυθιού «Αναστάτωση στην πολιτεία των γραμμάτων» της συγγραφέως και νηπιαγωγού του Εκπαιδευτηρίου Ελένης Λευκαδίτη

Πρόσωπο: Λίμπι Κοσμάλα

Ο... έρωτας της Λίμπι Κοσμάλα με τον αθλητισμό γεννήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 60. Αν και ήρθε στον κόσμο με δισχιδής ράχη (αναπτυξιακή ανωμαλία κατά τη γέννηση που προκαλείται από ελλειπή κλείσιμο του εμβρυϊκού νευρικού σωλήνα με αποτέλεσμα μερικοί σπόνδυνοι που υπερκαλύπτουν τον νωτιαίο μυελό να μην έχουν σχηματιστεί πλήρως) έτσι ώστε να πρέπει να κάνει χρήση αναπηρικού αμαξιδίου αποφάσισε να το... ρίξει στον αθλητισμό.

Φυσικά .. Μαγικά στον πύργο της παιδαγωγικής σχολής

Εκτοξεύστε πυραύλους χρησιμοποιώντας νερό. Μετρήστε πόσο γρήγορα ταξιδεύει το φως ψήνοντας λίγο κασέρι (ή αν προτιμάτε, κεφαλογραβιέρα, όχι ανθότυρο)! Κινηθείτε γρήγορα χορεύοντας πάνω σε ένα πατίνι. Δημιουργείστε εντυπωσιακά χρώματα με τη βοήθεια υλικών που θα βρείτε στην κουζίνα σας.

Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης "Ζωγραφική μαζί με τους γονείς"

κύκλος 6 εικαστικά εργαστηρίων
για γονείς με παιδιά 2,5-4 ετών!
Ιούνιος-Ιούλιος 2012
κάθε κύκλος και νέα θέματα!

Άποψη: Τζίνα Δαβιλά "Δύσκολη η Έκθεση;"

Ε, όχι και δύσκολο το χθεσινό θέμα της Νεοελληνικής Γλώσσας στις εξετάσεις της Γ' Λυκείου! Για Τέχνη μιλούσε, όχι για τα αστέρια του γκανιάν στον ιππόδρομο. Έλληνες είμαστε, να πάρει η ευχή, είναι δυνατό να μην γνωρίζουμε την αξία της Τέχνης, όταν ο Παρθενώνας, τα αρχαία στάδια και ωδεία, τα κείμενα του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη διαμόρφωσαν την σκέψη όλης της ανθρωπότητας; Δύσκολο το θέμα που έχει να κάνει με την ανάγκη του καθενός μας;

25η Μαΐου Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά

21 έως 28 Μαΐου 2012 : Εβδομάδα Ενημέρωσης και Κινητοποίησης των πολιτών σχετικά με το φαινόμενο της εξαφάνισης παιδιών.

Καλοκαιρινή γιορτή για παιδιά στον Πολυχώρο Μεταίχμιο

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους στην πιο συναρπαστική ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ το Σάββατο, 26 Μαΐου 2012, στις 12 το μεσημέρι, στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα).

Διαγωνισμός δημιουργίας Comic Strip

Ο Διεθνής Οργανισμός Μεταναστεύσεως (ΔΟΜ) Γραφείο Ελλάδος, στο πλαίσιο δράσεων ενημερωτικής εκστρατείας του Προγράμματος Εθελούσιων Επιστροφών που υλοποιείται με χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφής κατά 75% και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κατά 25%, ανακοίνωσε ότι διοργανώνει Διαγωνισμό δημιουργίας Comic Strip με θέμα: «Εθελοντικός επαναπατρισμός και επανένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στη χώρα καταγωγής τους».

Ημερίδα: «Εκπαίδευση Ατόμων με Αναπηρίες στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση»

Hμερίδα με θέμα: «Εκπαίδευση Ατόμων με Αναπηρίες στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση»

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012
Αίθουσα Συνεδρίων Πανεπιστημίου Μακεδονίας (1ος όροφος)

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ - Συναυλία Αλληλεγύης για παιδιά με αναπηρία

Οι φίλοι μας από τους Συλλόγους Γονέων του 1ου και του 5ου Ειδικών Δημοτικών & Νηπιαγωγείων Θεσσαλονίκης, διοργανώνουν ολοήμερη εκδήλωση αλληλεγγύης με τίτλο "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ" στις 27 Μαΐου 2012, στο BLOCK 33, 26ης Οκτώβριου 33 στο λιμάνι.

Το «Παζάρι των Χρωμάτων» από το VSA Hellas

Από την Παρασκευή 25/5 μέχρι και την Κυριακή 27/5 θα πραγματοποιείται, στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100) το «Παζάρι των Χρωμάτων» του VSA Hellas (Very Special Arts). Το παράρτημα της Διεθνούς Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης στη χώρα μας ιδρύθηκε πριν από 20 χρόνια, με σκοπό την υπεράσπιση, στην πράξη, του δικαιώματος των ατόμων με αναπηρία να εκφράζονται καλλιτεχνικά και να δημιουργούν. Μέσα από δράσεις και πρωτοβουλίες, το VSA Hellas επιχειρεί επίσης να προβάλλει το καλλιτεχνικό έργο των ατόμων με αναπηρία.

Το μυστικό της έμπνευσης

Ψάχνετε απεγνωσμένα να βρείτε τη λύση σε κάποιο πρόβλημα, αλλά μάταια. Και ξαφνικά, εκεί που εγκαταλείπετε την προσπάθεια και στρέφετε τη σκέψη σας κάπου αλλού, η απάντηση σάς έρχεται ως δια μαγείας.

Δωρεάν οφθαλμολογικές εξετάσεις στη Θεσσαλονίκη

Δωρεάν οφθαλμολογικές εξετάσεις σε άπορους και ανασφάλιστους κατοίκους (παιδιά και ενήλικες) προσφέρει ο δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με εθελοντή οφθαλμίατρο.

Προβολή: Φώτης Κόκκος (ΕΝΓ) 2



Σεμινάριο ΜΑΚΑΤΟΝ

To Παράρτημα Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων σε συνεργασία με το Makaton Ελλάς, διοργανώνουν στη Θεσσαλονίκη το βασικό διήμερο σεμινάριο Μakaton .