Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Έκκληση της Αρωγής Θεσσαλονίκης για τρόφιμα και είδη υγιεινής

«Ένα πακέτο μακαρόνια, ένα χαρτί υγείας, ένα γάλα, ένα παντελόνι που δε φοράς πια ..μπορεί να μην κοστίζει πολλά σε σένα αλλά μπορεί να σημαίνει πολλά για κάποιον άλλο»!!!! 

Τώρα και οι μπαμπάδες μπορούν να νιώσουν το έμβρυο!

Μια επαναστατική συσκευή που εφευρέθηκε στις ΗΠΑ επιτρέπει στους μέλλοντες μπαμπάδες να νιώσουν το παιδί που κυοφορεί η γυναίκα τους να κινείται μέσα στη δική τους κοιλιά!

Η οικονομική κρίση βλάπτει την ψυχική υγεία των παιδιών

Tα τελευταία τρία χρόνια στη Δυτική Ελλάδα σημειώνεται μεγάλη αύξηση των παιδοψυχιατρικών περιστατικών. Συγκεκριμένα 1.420 παιδιά ζήτησαν βοήθεια το 2010, 1.970 το 2011, ενώ το 2012 τα περιστατικά ανήλθαν στα 2.000.

Μαθήματα σκάκι για παιδιά και εφήβους από τον Jacques Gahagnon

Από 1 έως 6 Ιουλίου 2013, παιδιά και νέοι (ηλικίας 8-18 ετών) έχουν τη δυνατότητα να μυηθούν στο σκάκι ή να τελειοποιήσουν τις γνώσεις τους σε αυτό, μέσα από 6ήμερο σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί στο Ι.ΤΗ.Π. υπό τη διεύθυνση του Γάλλου σκακιστή και εκπαιδευτή σκακιού Jacques Gahagnon και με την υποστήριξη του Τήνιου μαθητή του Ματθαίου Άιχερ.

Η εκπαίδευση των ανηλίκων σχετικά με το Διαδίκτυο πρέπει να ξεκινάει στο σχολείο από μικρή ηλικία

Η εκπαίδευση των ανηλίκων σε σχέση με το Διαδίκτυο πρέπει να αρχίζει από το νηπιαγωγείο και το δημοτικό, όπως σημειώνεται στα αποτελέσματα διαδικτυακού ερωτηματολογίου της Δράσης Ενημέρωσης Saferinternet.gr που πραγματοποιήθηκε την περίοδο 23/10/2012 έως 15/01/2013 με αποδέκτες εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. Μέσα από το ερωτηματολόγιο, οι εκπαιδευτικοί κλήθηκαν να δώσουν την άποψή τους αναφορικά με σημαντικά ζητήματα ορθής και ασφαλούς χρήσης του Διαδικτύου που αφορούν τους μαθητές τους. Τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικά:

Κρασί κατά την εγκυμοσύνη;

Ένα ποτηράκι κρασί την ημέρα δεν βλάπτει ούτε το έμβρυο ούτε την ανάπτυξή του, υποστηρίζει νέα αμφιλεγόμενη μελέτη ερευνητών του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ.

Σε δοκιμές που πραγματοποίησαν οι επιστήμονες σχετικά με την ικανότητα ισορροπίας 7.000 παιδιών, φάνηκε ότι εκείνα των οποίων η μητέρα ακολουθούσε ήπια κατανάλωση αλκοόλ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, είχαν τελικά καλύτερες επιδόσεις συγκριτικά με τα υπόλοιπα.

Αφησαν στην άκρη του πλάνου σχολικής φωτογραφίας 7χρονο

O επτάχρονος Μάιλς Αμπριντζ, καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, δεν πρέπει να είναι στο κάδρο της σχολικής φωτογραφίας της τάξης, καθώς φαίνεται. Ο φωτογράφος τον τοποθέτησε παράμερα. Ο μικρός χαμογελάει και τεντώνει το λαιμό του για να φανεί κι αυτός στο φακό.

Αιτήσεις εκπαιδευτικών για θέσεις πενταετούς θητείας στα πρότυπα πειραματικά σχολεία

Η Διοικούσα Επιτροπή Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων (Δ.Ε.Π.Π.Σ.) ανακοίνωσε ότι προβαίνει σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την πλήρωση θέσεων εκπαιδευτικών με πενταετή θητεία στα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία (Π.Π.Σ.)

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Στροφή στις διαχρονικά «καλές» σχολές

Μεταστροφή των προτιμήσεων των επιτυχόντων την τελευταία εξαετία παρατηρεί σε μελέτη του ο σύμβουλος σταδιοδρομίας κ. Κωνσταντίνος Κότιος.

Τα Παιδαγωγικά, που θριάμβευσαν ως το 2009, έπεσαν απότομα από το βάθρο τους από το 2010 και μετά όταν οι πύλες του Δημοσίου έκλεισαν. Παράλληλα η μείωση των πρώτων προτιμήσεων στα Παιδαγωγικά Τμήματα συνετέλεσε στην αύξηση των προτιμήσεων για τη Νομική. Συμπέρασμα; Από το 2012 και μετά αυξάνονται οι υποψήφιοι που δηλώνουν ως πρώτη προτίμηση τη Νομική. Η αύξηση ανέρχεται στο 76,9% για τη Νομική Αθηνών για το 2012 συγκριτικά με το 2009 ενώ για τη Νομική Θεσσαλονίκης για το ίδιο διάστημα αγγίζει το 143%.

Ανοιχτό για όλα τα παιδιά τo «Πάρκο Αλληλεγγύης» του Μητέρα

Το «Πάρκο Αλληλεγγύης» του Κέντρου Προστασίας του Παιδιού Αττικής «Η Μητέρα», ένας ξεχωριστός χώρος άθλησης και ψυχαγωγίας, παραδίδεται σήμερα, Τρίτη 18 Ιουνίου 2013, σε όλα τα παιδιά της ευρύτερης περιοχής του Ιλίου και των Αγίων Αναργύρων. Σήμερα, σε μια εποχή που έχουμε όσο ποτέ ανάγκη τον συνάνθρωπο η πρωτοβουλία αυτή γκρεμίζει τα «ιδρυματικά τείχη» και φέρνει κοντά τα παιδιά που φιλοξενούνται στον χώρο του «Μητέρα» και τα παιδιά των δημοτών, τα οποία θα μπορούν να παίζουν καθημερινά σε ένα όμορφο και ασφαλές περιβάλλον. 

Διευκρινίσεις ΙΚΑ για τη διαδικασία ιατρικού προελέγχου

Μετά την διαμαρτυρία και τις έντονες πιέσεις της Ε.Σ.Α.μεΑ. και των φορέων μελών της προς τη Διοίκηση του ΙΚΑ για τον απαράδεκτο από ιατρικής και επιστημονικής απόψεως εισηγητικό φάκελο παροχών του οποίου η εφαρμογή θα ήταν υποχρεωτική από 15-6-2013, η Διοίκηση του ΙΚΑ έκανε ένα βήμα πίσω εκδίδοντας την παρακάτω ανακοίνωση: