Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πιάνου για παιδιά

"Πριν ακόμα ένα παιδί ξεκινήσει την σπουδή του σε κάποιο μουσικό όργανο, αυτή την σχέση που θα το συντροφεύει σε όλη του τη ζωή, θα ήταν επιθυμητό ήδη μέσα του η μουσική να έχει αποκτήσει λόγο. Οι ήχοι να είναι ήδη καλοδεχούμενοι στα αυτιά του και η καρδιά του να έχει την επιθυμία με λαχτάρα για μάθηση. Και η λαχτάρα γι αυτή την διαδρομή με την μουσική, να έχει την χαρά και την προσοχή από το παιδί, σαν να πρόκειται για ένα από τα παιχνίδια του που το εκπλήσσει ευχάριστα κάθε στιγμή. 

Πώς θα φανεί στο χειροκρότημα;

Μια ομάδα αστέγων αποφασίζει να πάρει την κατάσταση στα χέρια της, εφόσον η κυβέρνηση δεν τους δίνει στέγη. Έτσι, πηγαίνουν στο A' Nεκροταφείο, κλέβουν τα φέρετρα και κάνουν μια καθιστική διαμαρτυρία στην πλατεία Κλαυθμώνος. Αν σας ακούγεται γνώριμο, τότε πιθανότατα έχετε διαβάσει τη συλλογή διηγημάτων του Γιάννη Ζευγώλη με τίτλο «Αστεγοσκόπιο». Εγώ την αγνοούσα μέχρι που μου την ανέφερε ο Βασίλης Βηλαράς. Ο Βασίλης είναι ηθοποιός και σκηνοθέτης. Από το 2010 συνεργάζεται με το Θέατρο Κωφών Ελλάδος και αυτή η μικρή ιστορία αποτελεί το θέμα της επόμενης παράστασης που σκηνοθετεί ο ίδιος κι αναμένεται να κάνει πρεμιέρα το φθινόπωρο του 2015.

Οι γονείς πρέπει να μιλούν στα μωρά τους

Ορισμένοι γονείς πέφτουν στην εξής παγίδα. Επειδή πιστεύουν πως τα μωρά δεν καταλαβαίνουν τα πάντα κι επειδή δεν μπορούν να κάνουν μια κανονική κουβέντα με το μωρό τους δεν τους μιλούν και τόσο. Αυτό είναι λάθος. Έρευνα Αμερικανών επιστημόνων δείχνει πως όταν οι γονείς μιλούν κανονικά στο μωρό αυτό βοηθά στην εκμάθηση της ομιλίας.

ΑΠΘ: Εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα που βοηθά γονείς με παιδιά υπερκινητικά και διάσπασης προσοχής

Καινοτόμα εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από γονείς ως εργαλείο για την παρακολούθηση συμπεριφορών υπερκινητικών παιδιών, δημιουργήθηκε από το Εργαστήριο της Ιατρικής Φυσικής του ΑΠΘ. 

Καλοκαιρινή φύλαξη παιδιών με δημιουργική απασχόληση στο Δήμο Θέρμης 2015

Σας ενημερώνουμε ότι από 16/6/2015, πρόκειται να λειτουργήσει Καλοκαιρινή Φύλαξη παιδιών με δημιουργική απασχόληση, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Τριλόφου, 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίας, Δημοτικό Σχολείο Βασιλικών, Δημοτικό Σχολείο N.Ρυσίου και στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Θέρμης. 

Αιτήσεις για ολοήμερα σχολεία

Προθεσμία έως τις 19 Ιουνίου για να καταθέσουν τις αιτήσεις τους έχουν οι γονείς, οι οποίοι επιθυμούν τα παιδιά τους να φοιτήσουν σε ολοήμερα νηπιαγωγεία και δημοτικά την επόμενη σχολική χρονιά. Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας για τη λειτουργία των ολοήμερων δημοτικών, οι γονείς θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής: Η φοίτηση των μαθητών του ολοήμερου προγράμματος είναι υποχρεωτική. Για τη λειτουργία της πρωινής προαιρετικής ζώνης (07:00-08:00), απαιτούνται τουλάχιστον πέντε μαθητές. Τα τμήματα συγκροτούνται σύμφωνα με τη δηλωθείσα ώρα αποχώρησης των μαθητών που αναγράφεται στη σχετική υπεύθυνη δήλωση των γονέων. Ενδιάμεση αποχώρηση των μαθητών μπορεί να γίνεται μετά το τέλος κάθε διδακτικής ώρας (14.00, 14.40, 15.30), εφόσον έχει κατατεθεί σχετική δήλωση των γονέων.
Πηγή: Ημερησία