Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023
Μαθητικός διαγωνισμός από το Pulitzer Center
Το Pulitzer Center διοργανώνει διεθνή μαθητικό διαγωνισμό συγγραφής με θέμα "Local Letters for Global Change". Οι μαθήτριες και οι μαθητές (K-12) καλούνται να γράψουν μία επιστολή σε έναν τοπικό εκλεγμένο εκπρόσωπο, στην οποία θα περιγράφουν/ εξηγούν το παγκόσμιο ζήτημα που επιθυμούν να δώσουν προτεραιότητα, θα δείχνουν πώς αυτό συνδέεται με την τοπική κοινότητα και θα προτείνουν λύση.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού.
Θεσσαλονίκη: Μεγάλο πρόβλημα με τη μεταφορά μαθητών στα σχολεία τους – Απεργία από τον Σύνδεσμο Τουριστικών Λεωφορείων
Στη Θεσσαλονίκη υπάρχει αυτές τις μέρες ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα με τη μεταφορά μαθητών στα σχολεία τους.
Περίπου 15.000 οικογένειες, ίσως και περισσότερες προσπαθούν να βρουν τρόπο για να μετακινηθούν τα παιδιά τους στα σχολεία.
Σχολείο και όραση: Ποια συμπτώματα καθιστούν απαραίτητη την οφθαλμολογική εξέταση στα παιδιά και πρέπει να προσέξουν οι γονείς τους κατά τη σχολική ηλικία;
Η ποιοτική και λειτουργική όραση των παιδιών είναι βασική προϋπόθεση υψηλών μαθησιακών δεξιοτήτων και σχολικών επιδόσεων. Οι μαθησιακές δυσκολίες τις περισσότερες φορές εντοπίζονται μόνο όταν το παιδί πάει στο σχολείο. Οι γονείς οφείλουν να παρατηρούν τις αντιδράσεις των παιδιών τους σε διάφορα οπτικά ερεθίσματα, αφού η πορεία τους στο σχολείο εξαρτάται κατά μεγάλο ποσοστό από την ομαλή λειτουργία και ανάπτυξη του οπτικού τους συστήματος.
Η αγαπημένη «Κόκκινη Σβούρα» στριφογυρίζει και πάλι στο Δεύτερο Πρόγραμμα
Το πρώτο κουδούνι μόλις χτύπησε. Κάθε κατεργάρης στο πάγκο του και η Κόκκινη Σβούρα στο Δεύτερο!
Η «Κόκκινη Σβούρα», με την Ιωάννα Νιαώτη, επέστρεψε στο πρόγραμμα του Δεύτερου, κάθε πρωί στις 08:00 και κερνάει για τέταρτη χρονιά, μικρά και μεγάλα παιδιά, ένα σφηνάκι πολιτισμού και μια αφορμή για κουβέντα. Φλερτάρει με πολύχρωμες προτάσεις, με λέξεις και νότες, δράσεις, θεάσεις και περιβάλλον. Κι ακόμη κάτι…
Το Nao και η Pepper: Τα ρομπότ του ΠΑΜΑΚ που ξετρελαίνουν τους μικρούς φίλους στην 87η ΔΕΘ
«Τι κίνηση έκανα μόλις;» θα ρωτήσει η Pepper, ένα ρομπότ που παίζει παντομίμα και ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους οι οποίοι μαντεύουν -όχι πάντα σωστά- τις κινήσεις της. Λίγο πιο δίπλα, οι μικροί λάτρεις του ηλιακού συστήματος θα κρατούν ένα τάμπλετ και μέσω της επαυξημένης πραγματικότητας ξεναγούνται στο Διάστημα, ενώ το ρομπότ Nao τους δίνει οδηγίες, και λίγο πιο πέρα ένα άλλο ρομπότ πλάθει ιστορίες με… τρεις ζαριές. Και όπως πάντα, στην τελευταία στάση ένα άλλο ρομπότ κάνει ψυχομετρικά τεστ για τους τολμηρούς. Μα -θα σκεφτεί κανείς- μπορούν να συνδυαστούν όλα αυτά; Και όμως, όλα χωρούν στο… οικοσύστημα του περιπτέρου 14, στην 87η ΔΕΘ.
Το σωστό κολατσιό: τι πρέπει να τρώνε τα παιδιά στο σχολείο;
Το κολατσιό, αυτό το συμπλήρωμα ανάμεσα στα κύρια γεύματα, είναι εξαιρετικής σημασίας καθώς αποτελεί μια σωστή λύση που καλύπτει το αίσθημα της πείνας και συμβάλλει στην πρόσληψη των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών που έχει ανάγκη ο παιδικός οργανισμός. Το σωστό κολατσιό πρέπει να συνδυάζει γάλα ή γιαούρτι με δημητριακά, ψωμί και φρούτα.
4 οικογένειες στα πρόθυρα… σχολικής χρονιάς
Οι λίστες με τα «απαραίτητα», τα έξοδα, η διαχείριση της καθημερινότητας, η (απέλπιδα) αναζήτηση ποιοτικού χρόνου με τα παιδιά: Ένα ρεπορτάζ για την απαιτητική σεζόν ανθρώπων σαν κι εμάς ή σαν κι εσάς.
ΟΛΜΕ: Στάσεις εργασίας στα σχολεία ακόμα δεν άνοιξαν
Μαζί με το πρώτο κουδούνι στα σχολεία, «χτύπησαν» και τα προβλήματα.
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε να πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 1.30μμ, «απαιτώντας από τον υπουργό να δεχτεί το ΔΣ και να δώσει λύσεις».
Κακοκαιρία Daniel: Κύμα συμπαράστασης προς τους Θεσσαλούς φοιτητές – Τα μέτρα στήριξης των ΑΕΙ – Κάτω από τόνους λάσπης το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Αδύνατη είναι η λειτουργία των περισσότερων τμημάτων του πανεπιστημίου Θεσσαλίας για πολλές εβδομάδες, ενώ όλα τα πανεπιστήμια της χώρας λαμβάνουν μέτρα προκειμένου να στηρίξουν τους φοιτητές τους, που προέρχονται από της πληγείσες από την κακοκαιρία Daniel περιοχές αλλά και τους κατοίκους. Τα πανεπιστημιακά ιδρύματα θα προσφέρουν κάθε δυνατή διευκόλυνση προς τους φοιτητές που κατάγονται από τις πληγείσες περιοχές. Η συνδρομή αφορά τη διευκόλυνσή τους είτε κατά την τρέχουσα περίοδο των εξετάσεων, είτε την ικανοποίηση άλλων αναγκών τους, όπως είναι η στέγαση ή η σίτιση. Στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας οι ζημιές είναι τεράστιες και όπως ανακοίνωσε ο πρύτανης θα χρειαστεί καιρός (πολλές εβδομάδες) για να επανέλθει το ίδρυμα σε κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)