Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Υποτροφίες ελληνικής κυβέρνησης σε αλλοδαπούς υπηκόους για το ακαδημαϊκό έτος 2012- 2013

Το υπουργείο παιδείας ανακοίνωσε την προκήρυξη υποτροφιών σε αλλοδαπούς υπηκόους που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν προπτυχιακές ή μεταπτυχιακές σπουδές σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας ή ερευνητική εργασία σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα ή σε Ερευνητικά Κέντρα της χώρας μας το ακαδημαϊκό έτος 2012- 2013, καθώς και θερινό σεμινάριο Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού για το καλοκαίρι του έτους 2012, ως εξής:

Πρόσβαση μαθητών σε υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης μέσω διαδικτύου Featured

Για την προστασία των μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από την έκθεσή τους σε σοβαρούς διαδικτυακούς κινδύνους, η πρόσβαση μέσω των λογαριασμών του ΠΣΔ των σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε κοινωνικά δίκτυα, όπως άλλωστε συμβαίνει στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, δεν θα παρέχεται ανεξέλεγκτα, αναφέρει εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας η οποία στάλθηκε σήμερα στα Δημοτικά Σχολεία κι επισημαίνεται: «Διευθυντές σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας μπορούν να ζητούν εγγράφως με αίτημά τους προς το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ) προσδιορισμένη χρονικά πρόσβαση σε κάποιο κοινωνικό δίκτυο, στο πλαίσιο συμμετοχής τους σε συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, τεκμηριώνοντας την αναγκαιότητα αυτή».

Αιτήσεις υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις σε επιτροπές νοσοκομείων 2012

Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, με ανακοίνωση του καλεί τους υποψήφιους που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις και θέλουν να εισαχθούν σε Σχολές ή Τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε ορισμένο αριθμό θέσεων, καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων, για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 35 του Ν.3794/2009 (ΦΕΚ 156/Α/4-9-2009), να απευθυνθούν σε μία από τις ειδικές επταμελείς Επιτροπές, που έχουν συσταθεί, με απόφαση του ΚΕΣΥ, στα δημόσια ή Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία που αναφέρονται παρακάτω, προκειμένου να αποκτήσουν το Πιστοποιητικό διαπίστωσης της πάθησής τους.

Μήλο ή αχλάδι;

Βρέφη ήδη από την ηλικία των 6 μηνών μπορούν, σύμφωνα με επιστήμονες, να απαντήσουν στο παραπάνω ερώτημα, παρά το γεγονός ότι δεν είναι ακόμα σε θέση να περπατήσουν και να μιλήσουν.

Πρόβληματα συγκέντρωσης προκαλεί στα παιδιά η τηλεόραση και ο ηλεκτρονικός υπολογιστής

Τα παιδιά που παρακολουθούν τηλεόραση ή παίζουν βιντεοπαιχνίδια στον υπολογιστή για περισσότερες από δύο ώρες τη μέρα, είναι πιθανό να παρουσιάσουν δυσκολίες συγκέντρωσης, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Pediatrics.

Κέντρο Οικογενειακής Ασφάλειας από τη Google

Σε μια εποχή που σε ποσοστό 80% τα παιδιά στην Ελλάδα έχουν την δυνατότητα να περιηγηθούν στον συναρπαστικό, αλλά αχαρτογράφητο κόσμο του Διαδικτύου, η Google αναλαμβάνει μια πρωτοβουλία για όλη την οικογένεια δημιουργώντας το Κέντρο Οικογενειακής Ασφάλειας.

Προβολή: Προσβασιμότητα - Ádám Kósa


Ο Ádám Kósa, ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στην ομιλία του για την προσβασιμότητα, ζήτησε από τους διερμηνείς νοηματικής γλώσσας να διακόψουν την παροχή  διερμηνείας, θέλοντας οι συνάδελφοί του να βιώσουν την έλλειψη προσβασιμότητας στα λεγόμενά του.

Φιγούρες: Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων

Μια γρήγορη και οικονομική λύση για να εμπλουτίσετε την ανάγνωση ενός βιβλίου είναι να δραματοποιήσετε την ιστορία, χρησιμοποιώντας τη φαντασία σας κούκλες, δαχτυλόκουκλες, ακόμη και χάρτινες φιγούρες στηριγμένες σε καλαμάκια (ή ξυλάκια). Για το  βιβλίο "Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων" μπορείτε να βρείτε εκτυπώσιμες φιγούρες εδώ.

Τσικνοπέμπτη

Η Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου (Κρεατινής) ονομάζεται Τσικνοπέμπτη ή Τσικνοπέφτη, επειδή την ημέρα αυτή όλα τα σπίτια ψήνουν κρέας ή λειώνουν το λίπος από τα χοιρινά και ο μυρωδάτος καπνός (τσίκνα) είναι διάχυτος παντού. Από αυτή την τσίκνα, λοιπόν, έχει πάρει και το όνομά της η Πέμπτη και λέγεται Τσικνοπέμπτη.

Βιωματικό σεμινάριο θεατρικού παιχνιδιού

Βιωματικό σεμινάριο θεατρικού παιχνιδιού - 16 ωρών
9 - 16 - 23 - 30/3/2012 & ώρες 17.00-19.00
Δείτε αναλυτικές πληροφορίες εδώ

Οι μύθοι του Αισώπου ζωντανεύουν στη σκηνή του θεάτρου «Αλκμήνη»

Τους μύθους του Αισώπου, σε μετάφραση Κώστα Βραχνού (από τις εκδόσεις «Κόκκινο») ζωντανεύουν – στη σκηνή του θεάτρου «Αλκμήνη – Άκης Δαβής» - η Σταυρούλα Παυλίκου, η Μαρία Τερζάκη και ο Δημήτρης Κουφογιώργος, την Κυριακή, 19/2, στις 14:00.

Ιστολόγιο: Greek for Kids

Η πρώτη ιστοσελίδα που θέλω να σας συστήσω είναι η Greek for Kids! Απευθύνεται κυρίως σε παιδιά προσχολικής ηλικίας. Όπως λέει και στη σελίδα “είναι μία απόπειρα να βοηθησουμε τα παιδιά δύο χρόνων και πάνω (όσο πιο νωρίς τόσο καλύτερα!) να μάθουν Ελληνικά μέσα από το παιχνίδι και άλλες δραστηριότητες”.

To MIT ξεκινά δωρεάν online πιστοποιημένα μαθήματα

Συγχωρέστε μας το σχόλιο, αλλά αυτή είναι η πραγματική επανάσταση στην εκπαίδευση. Το γνωστό MIT (Massachusetts Institute of Technology), ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου, ανακοίνωσε το πρώτο δωρεάν κύκλο μαθημάτωντου που μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει και να πιστοποιηθεί γι αυτό online.