Σάββατο 19 Μαΐου 2018

Κατασκευή: Ψαράκι από νήμα



Γιατί ηλεκτρονική η εγγραφή των μαθητών του Λυκείου;

Ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής - δήλωσης προτίμησης θα πρέπει να κάνουν όλοι οι γονείς των μαθητών που θα φοιτήσουν την επόμενη χρονιά σε Γενικό Λύκειο ή ΕΠΑ.Λ. μέχρι τις 31 Μαΐου. Το σύστημα δοκιμάστηκε πέρυσι πιλοτικά στα ΕΠΑ.Λ. και κρίθηκε πετυχημένο, με αποτέλεσμα την επέκτασή του και στο Γενικό Λύκειο. Υποθέτουμε ότι σταδιακά θα εφαρμοστεί σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Εκπαιδευτικοί: Αντικειμενικό αλλά όχι δίκαιο το σύστημα των πανελλαδικών

Αντικειμενικό αλλά όχι δίκαιο θεωρούν στην πλειονότητά τους οι εκπαιδευτικοί στην Ελλάδα το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων, ενώ εκφράζουν επιφυλάξεις για το αν θα ωφελήσουν τελικά την ανώτατη εκπαίδευση της χώρας οι συγχωνεύσεις Πανεπιστημίων και ΤΕΙ που βρίσκονται σε εξέλιξη σε αρκετές περιοχές. 

Καμπάνια ευαισθητοποίησης για την αναπηρία στα σχολεία

Τα παιδιά είναι το μέλλον και το μέλλον εξαρτάται από εμάς…

Με αυτή τη σκέψη η Πρόεδρος του Παγχιακού Συλλόγου Α.μεΑ. μαζί με μέλη του Δικτύου Εθελοντών του Συλλόγου, συνέχισαν και τη φετινή σχολική χρονιά τη καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στα σχολεία για τη διαφορετικότητα, καθώς και την κυκλοφοριακή αγωγή σε συνεργασία με την Τροχαία Χίου.

Διημερίδα: «Όλα τα παιδιά διαφορετικά και όλα ίσα στο σχολείο», στη Θεσσαλονίκη

Όλα τα παιδιά διαφορετικά και όλα ίσα στο σχολείο» είναι ο τίτλος της διημερίδας που διοργανώνουν τα Τμήματα Νομικής και Φιλοσοφίας & Παιδαγωγικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26 Μαΐου 2018, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης.

1ο Εργαστηριακό Κέντρο Καβάλας: Μαθήματα επιχειρηματικότητας και εθελοντισμού στην Εσθονία

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμη Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ από το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Καβάλας, με τίτλο: «Μοντέλα επιχειρηματικότητας και εθελοντισμός». Η τελευταία διεθνική συνάντηση έλαβε χώρα στις πόλεις Puka και Tartu της Εσθονίας, από 9 έως 12 Μαΐου 2018, με συμμετοχή εκπαιδευτικών από όλες τις χώρες της σύμπραξης,Εσθονία, Τουρκία, Ιταλία και Σλοβενία.

Έτσι θα υπολογίζεται ο γενικός μέσος όρος βαθμολογίας στην Γ λυκείου

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής τροπολογία που καθορίζει το πώς θα υπολογίζεται ο Γενικός Μέσος Όρος Βαθμολογίας των μαθητών της Γ λυκείου.

Συγκεκριμένα, εκτός από τα γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα, που από φέτος θα είναι τέσσερα (Νέα Ελληνικά, Μαθηματικά, Ιστορία, Βιολογία), θα υπολογίζονται και τα μη γραπτώς εξεταζόμενα, με εξαίρεση το μάθημα της Φυσικής Αγωγής.

Σε… ρόλο επιχειρηματία και μάνατζερ νέοι ηλικίας 14-18 ετών

Η επιλογή καριέρας, η ανάπτυξη επιχειρηματικού μοντέλου, ο τρόπος διοίκησης και λειτουργίας μιας επιχείρησης, η στρατηγική και η καινοτομία θα είναι ορισμένα από τα αντικείμενα με τα οποία θα εξοικειωθούν νέοι και νέες 14-18 ετών που θα παρακολουθήσουν το 3ο Θερινό Σχολείο Επιχειρηματικότητας «ThesSummerSchool», από τις 25 έως τις 30 Ιουνίου 2018 στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Σκέψεις για τη σεξουαλικότητα στις κρυφές σελίδες του ημερολογίου της Άννας Φρανκ

Ολλανδοί ερευνητές αποκάλυψαν για πρώτη φορά ότι δύο σελίδες του ημερολογίου της Άννας Φρανκ, που καλύπτονταν επίτηδες με χαρτί, περιείχαν σκανδαλιστικά αστεία και σκέψεις για τη σεξουαλικότητα.

«Η Άννα Φρανκ γράφει για τη σεξουαλικότητα με αφοπλιστικό τρόπο. Όπως κάθε έφηβη διερωτάται για το θέμα αυτό», εξηγεί ο Ρόναλντ Λέοπολντ, διευθυντής του Σπιτιού της ‘Αννας Φρανκ.

Δήμος Αθηναίων: Δωρεάν η εγγραφή σε βρεφονηπιακούς σταθμούς για οικογένειες με εισόδημα έως 20.000

Δωρεάν για τις οικογένειες με ετήσιο εισόδημα έως 20.000 ευρώ θα είναι για την σχολική περίοδο 2018 - 19 η συμμετοχή των παιδιών τους στους 72 βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου Αθηναίων.

Έως σήμερα απαλλάσσονταν από έξοδα τροφείων τα παιδιά οικογενειών με ετήσιο εισόδημα έως 15.000 ευρώ. Με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, σύμφωνα με την οποία το όριο απαλλαγής αυξάνεται στις 20.000 ευρώ, περίπου 2.300 παιδιά, από τα περίπου 5.000 συνολικά, θα φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Αθηναίων χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τα νοικοκυριά. Έως τώρα απαλλάσσονταν περίπου 1.800 παιδιά.

Αυτή η ομάδα νέων καλλιτεχνών με και χωρίς αναπηρία από την Θεσσαλονίκη, είναι συγκινητικά υπέροχη!

Μας κάλεσαν στην πρόβα της παράστασης «Ερωτευμένα Άλογα» ένα Κυριακάτικο απόγευμα του Μαΐου. Η Δ.Ε.Θ Helexpo τους παραχωρεί το χώρο για τις πρόβες τους, έτσι το ραντεβού μας είχε δοθεί στο περίπτερο 8. Μπήκαμε στο περίεργο ασανσέρ και μόλις φτάσαμε στον όροφο, αντικρίσαμε έναν τεράστιο χώρο, ολίγον τι εγκαταλελειμμένο. Στο βάθος ακουγόταν φωνές. Ήταν η ομάδα «Εν δυνάμει» που ήδη μας περίμενε.

Σε έξαρση η ιλαρά και στην Ελλάδα εξαιτίας ελλιπών εμβολιασμών

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιδημία ιλαράς που έχει εκδηλωθεί σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, όπου έχουν καταγραφεί περισσότερα από 20.000 περιστατικά και 57 θάνατοι.

Στην Ελλάδα σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), έχουν καταγραφεί 2916 κρούσματα ιλαράς, με μεγαλύτερη συχνότητα στη Νότια Ελλάδα, ενώ το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί αύξηση των κρουσμάτων ιλαράς και στη Βόρεια Ελλάδα.