Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023

8 κοινά προβλήματα στην παιδική χαρά και πώς να βοηθήσετε.

Κάποια παιδιά με προβλήματα μάθησης και προσοχής αντιμετωπίζουν δυσκολίες με τους κοινωνικούς κανόνες και τον εξοπλισμό στην παιδική χαρά. Δείτε τα πιο συνηθισμένα προβλήματα στην παιδική χαρά και πώς μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας να τα αντιμετωπίσει.

Επιβάτης Blue Horizon στο TPP: «Τον ήξερα τον Αντώνη, είχε εμφανώς νοητική αναπηρία» – «Να ερευνηθεί αν τα κίνητρα ήταν μισαναπηρικά!»

Ο Αντώνης Καρυώτης, ο οποίος βρήκε φρικτό θάνατο όταν τα μέλη του πληρώματος του Blue Horizon τον έσπρωξαν από τον καταπέλτη του πλοίου την ώρα του απόπλου, ήταν ένα παιδί διαφορετικό. Του άρεσε να ταξιδεύει. Δεν μπορούσε να καθίσει σε ένα μέρος. «Τον γνώριζα τον Αντώνη. Είμαι νοσηλευτής και ο Αντώνης φιλοξενούταν σε Στέγη για ανάπηρα άτομα στην Κρήτη. Ήταν κλειστή δομή. Δεν του άρεσε να είναι έγκλειστος. Φορούσε συνεχώς ένα μπλουζάκι που έγραφε ΚΤΕΛ ΛΑΣΙΘΙΟΥ και έμπαινε σε λεωφορεία. Πότε κατέληγε στο Ρέθυμνο, πότε στα Χανιά. Ήταν γνωστός σε ΚΤΕΛ και λιμάνια. Τον είδα στις 18:00 στο καράβι. Βγήκε από το πλοίο, πήγε να μπει τελευταία στιγμή για να φύγουμε και έγινε ό,τι έγινε. Αυτό που έγινε δεν δικαιολογείται. Ο Αντώνης είχε εμφανώς νοητική αναπηρία. Δεν μπορούσε να φροντίσει για την επιβίωσή του, έπρεπε να φροντίσουμε οι υπόλοιποι για αυτόν...», μας διηγείται ο νοσηλευτής ο οποίος είδε για τελευταία φορά τον Αντώνη χθες το απόγευμα στο λιμάνι του Πειραιά. «Υπάρχουν χαρακτηριστικά μισαναπηρικού εγκλήματος. Και πρέπει να διερευνηθούν!», λέει ο ανάπηρος ακτιβιστής Αντώνης Ρέλλας.

Γονείς: Γιατί δεν πρέπει να πιέζετε τα παιδιά να είναι «τέλεια» στο σχολείο

Η υπερβολική πίεση να είναι «τέλεια» στέλνει στα παιδιά το λάθος μήνυμα. Για παράδειγμα, ένα παιδί μπορεί να αντιγράψει για να πάρει καλούς βαθμούς, επειδή νομίζει ότι εκτιμάτε την επιτυχία πάνω από την εντιμότητα.

Τι δείχνουν οι έρευνες για τα «αγαπημένα παιδιά» των γονιών και τα αδέλφια τους;

Οι γονείς δεν το συνειδητοποιούν και αν το κάνουν σίγουρα δεν το παραδέχονται. Αυτό δείχνουν οι (μικρές) έρευνες που έχουν γίνει για τις σχέσεις μέσα στην οικογένεια και το γεγονός ότι κάποια από τα παιδιά νιώθουν λιγότερο ή περισσότερο ως τα αγαπημένα παιδιά των γονιών τους.

Επιστολή απόγνωσης από τους υπαξιωματικούς του στρατού - Τους «πνίγουν» οι δαπάνες για ειδικές θεραπείες και για ΑμεΑ

Την ανάγκη για ταχύτερες εκκαθαρίσεις των δαπανών υγείας «ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα που προέκυψε εδώ και δύο μήνες με την αναστολή προκαταβολών για δαπάνες υγείας που αφορούν φυσιοθεραπείες και ειδικές θεραπείες που αποζημιώνονται κατά πράξη» ζητεί ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών ο οποίος έχει λάβει επιστολές από μέλη του για τις δυσκολίες που βιώνουν άτομα με αναπηρία. 

Χριστίνα Παπαδοπούλου: «Να μπει η λογοτεχνία στα σχολεία. Με πάθος, με φόρα, με όρεξη, με πραγματοποιήσιμα πλάνα»

Με αφορμή τα 70 χρόνια δυναμικής παρουσίας των Εκδόσεων Παπαδόπουλος μιλήσαμε με τη γυναίκα που βρίσκεται στο τιμόνι των εκδόσεων για τα παιδικά βιβλία τα τελευταία χρόνια, τη Χριστίνα Παπαδοπούλου

Το τέλος της βαρεμάρας: Oφέλη και συνέπειες των κοινωνικών δικτύων

«Παίρνουμε τις ψηφιακές συνήθειες σαν αέρα. Δεν σκέφτεστε την ποιότητα του αέρα που αναπνέετε μέχρι να αρχίσετε να βήχετε», λέει η Λίνα Ζεμαϊτίτε-Κίρκμαν, ψυχολόγος και εμπειρογνώμονας στο Κέντρο Ψηφιακής Ηθικής. Αν και δεν αρνείται τα οφέλη των κοινωνικών δικτύων, λέει ότι συχνά δεν σκεφτόμαστε καν τις συνέπειές τους. Μία από αυτές είναι ότι η βαρεμάρα, η οποία είναι απαραίτητη για τα ανθρώπινα όντα, έχει απλώς εξαφανιστεί από τη ζωή μας.

Δ. Παπανικολάου: Το συγκλονιστικό βίντεο με τον παραολυμπιονίκη Ν.Παπαγγελή και το μάθημα ζωής

Ο πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας, Δημήτρης Παπανικολάου, δημοσίευσε τη Δευτέρα (4.9) ένα συγκλονιστικό βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ένας ποδηλάτης που έχει ένα πόδι και έστειλε το δυνατότερο μήνυμα της ημέρας. Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας εξέφρασε τον θαυμασμό του στον ποδηλάτη, ο οποίος ήταν τελικά ο παραολυμπιονίκης Νίκος Παπαγγελής, για το μάθημα ζωής που του έδωσε και το οποίο θέλησε να το μοιραστεί με τους διαδικτυακούς τους φίλους.

Οι μαθητές της ΕΚΜ βοηθούν τον παππού και τη γιαγιά να εξοικειωθούν με την τεχνολογία

Σε ένα πρωτοποριακό «Διαγενεακό Πρόγραμμα», το οποίο αποσκοπεί στη βελτίωση της επικοινωνίας και στη μείωση του χάσματος μεταξύ των γενεών, έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν φέτος, οι μαθητές της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης(ΕΚΜ).

Το Σχολείο Φυλακών Κέρκυρας εντάχθηκε στο ΕRASMUS!

Μετά από πολύμηνες και απαιτητικές προσπάθειες των εκπαιδευτικών του σχολείου, το Σχολείο Φυλακών Κέρκυρας εντάχθηκε τελικά στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εκπαιδευτικής Καινοτομίας και Κινητικότητας KA122-ADU του ΕRASMUS+, με πρόταση που φέρει τίτλο "Whispers from Panopticon" (Ψίθυροι στον Πανόπτικον).

Ο Γάλλος υπουργός Παιδείας υπέρ της στολής στα σχολεία - Τέλος η μουσουλμανική αμπάγια

Ο γάλλος υπουργός Παιδείας Γκαμπριέλ Ατάλ δήλωσε σήμερα πως τάσσεται υπέρ της δοκιμαστικής χρήσης στολής ή της επιβολής ενδυματολογικού κώδικα στα σχολεία, καθώς συνεχίζεται η συζήτηση για την απαγόρευση στα δημόσια σχολεία της αμπάγια - ενός φαρδιού ολόσωμου ενδύματος που φορούν μερικές μουσουλμάνες.