Τρίτη 28 Μαΐου 2024

Τα οφέλη των υποτίτλων για τα παιδιά με υπερλεξία.

Η έρευνα δείχνει ότι η ενεργοποίηση του closed captioning και των υποτίτλων μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της κατανόησης για όλους τους μαθητές και, πολύ περισσότερο για τα υπερλεξικά παιδιά, των οποίων η αγάπη για τον γραπτό λόγο είναι καλά τεκμηριωμένη.

Το Βατερλώ της παπαγαλίας στην «ελληνική PISA»

Είναι τόσο δύσκολο ένας 15χρονος να μετρήσει πόση πίτσα, μοιρασμένη αρχικά σε οκτώ κομμάτια, θα πάρουν οι εννέα φίλοι του, με τους οποίους θα δει τον τελικό της Ευρωλίγκας; Ή να απαντήσει σωστά πότε θα συναντηθούν ο Μίμης και ο Αλέξανδρος, όταν ο πρώτος ανεβαίνει σε ένα καταφύγιο του Ολύμπου και ο δεύτερος το κατεβαίνει; Πρόκειται για δύο θέματα που «έπεσαν» χθες στις διαγνωστικές εξετάσεις των Ελλήνων μαθητών δημοτικού και γυμνασίου στα Μαθηματικά και στη Γλώσσα.

Πανελλαδικές 2024: Τι πρέπει να έχουν μαζί τους υποχρεωτικά οι υποψήφιοι

Ξεκινούν στις 31 Μαϊου οι Πανελλαδικές Εξετάσεις, με τους υποψηφίους να διεκδικούν μία θέση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος.

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 08:30, μέχρι τις 11:30 για το μάθημα με ώρα εξέτασης 12:00 και μέχρι τις 11:00 για το μάθημα με ώρα εξέτασης 11:30.

Γονείς: Μιλάμε λιγότερο, ακούμε περισσότερο

Έτσι θα εξασφαλίσουμε μια ουσιαστική επικοινωνία με το παιδί μας.

Δεν χρειάζεται τα πάντα να είναι ένα μάθημα ζωής για τα παιδιά… Δεν έχετε την περιέργεια να ακούσετε τι έχουν εκείνα να σας πουν;

Άποψη: Λίνα Ιντζεγιάννη - «Όταν κάνεις παιδιά, θα καταλάβεις»

«ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ, ας μη μας έκανες. Δεν σου φταίω». Αυτό μου είπε η 7χρονη κόρη μου σε έναν εφηβικό τσακωμό που χτύπησε το σπίτι μου με μεγαλύτερη φόρα και πολύ πιο πρόωρα απ’ ό,τι περίμενα. Η απάντησή της ήρθε σε ένα δικό μου «σταμάτα να φωνάζεις, δεν μπορώ να σε ακούω» και η όλη φάση τελείωσε με το εντελώς αντιπαιδαγωγικό –που θα έκανε μοντεσοριανούς φαν και συστημικούς ψυχολόγους να ζητήσουν την αυτόφωρη δίωξή μου– «έτσι γούσταρα και σας έκανα, δεν θα σου δώσω λογαριασμό». Μετά ακολούθησαν ήχοι από πόρτες που έκλεισαν με θόρυβο κι εγώ έμεινα να αναρωτιέμαι από πού ήρθε αυτό και πώς μπορεί κάποια παιδιά –ή μήπως όλα πλέον;– να γεννιούνται σε προχωρημένη εφηβεία.

Εξεταστικά κέντρα υποψηφίων με αναπηρία ειδικά μαθήματα 2024

Εξεταστικά κέντρα υποψηφίων με αναπηρία ειδικά μαθήματα 2024 ανακοινώθηκαν με το υπ’ αριθμ. Φ.251/ 55074 /Α5/24 – 5 – 2024 έγγραφο του ΥΠΑΙΘΑ έχοντας ως θέμα:

Εξέταση ατόμων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στα Ειδικά Μαθήματα 2024.

Σχολεία: Έρχεται πρόγραμμα για 20.000 θέσεις σε σταθμούς για παιδιά βρεφικής και προσχολικής ηλικίας

Η ενίσχυση των βρεφονηπιακών σταθμών της χώρας για παιδιά βρεφικής και προσχολικής ηλικίας με 20.000 επιπλέον θέσεις, συζητήθηκε στην πρόσφατη συνάντηση της υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και Δήμαρχο Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρο Κυρίζογλου.

Γυμνάσιο: Τι ισχύει για την προαγωγή και απόλυση των μαθητών και το πρόγραμμα των εξετάσεων

Σήμερα, Τρίτη 28 Μαϊου είναι η τελευταία ημέρα μαθημάτων για τους μαθητές/τριες των Γυμνασίων, ενώ την Τετάρτη, 29 Μαΐου ο Σύλλογος Διδασκόντων/ουσών θα αποφασίσει για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης.

Διαδικτυακή συνάντηση: "Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024"

Βία ανηλίκων: Ανήλικοι κλείνουν ραντεβού για να παίξουν ξύλο έξω από σχολεία

Ξυλοδαρμοί, μαχαιρώματα, απειλές και εκβιασμοί. Μαθητές μετατρέπονται σε αδίστακτους κακοποιούς που «κλείνουν» ραντεβού για ξύλο έξω από σχολεία, κάνουν ληστείες, τραβούν μαχαίρια και σουγιάδες.

Ζαχαράκη: Σύντομα θα είναι έτοιμη η Εθνική Πύλη Παροχών Αναπηρίας

Σε εκδήλωση με θέμα «Αναπηρία και ευρωπαϊκή προοπτική» την οποία διοργάνωσε η Γραμματεία Ατόμων με Αναπηρία, στο κεντρικό εκλογικό περίπτερο της ΝΔ στην πλατεία Συντάγματος μίλησε το απόγευμα της Κυριακής, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη .