Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

10 απλά tips για να μεγαλώσετε έξυπνα παιδιά

Κάθε μαμά που σέβεται τον εαυτό της, έχει μία σκέψη στο μυαλό της: Να εξασφαλίσει στα παιδιά της το καλύτερο δυνατό για την ανάπτυξή τους! 

Υπάρχουν χιλιάδες πληροφορίες που μας κατακλύζουν καθημερινά, και καθεμία από εμάς αναζητά με σθένος την καλύτερη συμβουλή προκειμένου να αντεπεξέλθει στις ουσιαστικές ανάγκες των παιδιών της για υγεία, ευτυχία και επιτυχία. Όλοι, ωστόσο, καταλήγουν σε ένα κοινό συμπέρασμα: τη σωστή διατροφή. Όπως κατέδειξε πρόσφατη έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ στη Μ. Βρετανία, οι διατροφικές συνήθειες της παιδικής ηλικίας, από τα 3 μόλις χρόνια, συμβάλλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη του εγκεφάλου και κατ’ επέκταση της συμπεριφοράς και του IQ στη μετέπειτα ζωή μας.

Εισαγωγή μαθητών στις ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ

Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ανακοίνωσε, ότι κατά το σχολικό έτος 2013-14 θα εισαχθούν στις Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας του ΟΑΕΔ 6.900 μαθητές και μαθήτριες, προκειμένου να εκπαιδευτούν σε 32 ειδικότητες, με ζήτηση στην Αγορά Εργασίας.

Με εξετάσεις η εισαγωγή των μαθητών στα πρότυπα πειραματικά σχολεία

Με εξετάσεις θα γίνεται πλέον οριστικά και αμετάκλητα η εισαγωγή των μαθητών στα πρότυπα πειραματικά σχολεία.

Aνασκόπηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Στίβου 2013

Παρακάτω θα βρείτε την ανασκόπηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Στίβου 2013, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 7 και 8 Ιουνίου 2013 στο Κεντρικό Γήπεδο του Ο.Α.Κ.Α καθώς και δηλώσεις των πρωταγωνιστών των αγώνων.

ΕΟΠΥΥ: ποιοι δικαιούνται δωρεάν φιλοξενία σε κατασκηνώσεις. Όλα τα δικαιολογητικά

Το καλοκαίρι έχει σχεδόν φθάσει και ο ΕΟΠΥΥ προσφέρει σε παιδιά αλλά και σε άλλες κατηγορίες ασφαλισμένων δωρεάν φιλοξενία σε κατασκηνώσεις, προγράμματα που θα υλοποιηθούν από τους Δήμους. Δείτε ποιοι δικαιούνται των παροχών, πότε λήγουν οι ημερομηνίες εγγραφής αλλά και όλα τα δικαιολογητικά

Άρθρο: DSM-5 και διαταραχές αυτιστικού φάσματος

Διαβάστε και μεταφορτώστε το άρθρο "DSM-5 and autism spectrum disorders (ASDs): an opportunity for identifying ASD subtypes" των Rebecca Grzadzinski1, Marisela Huerta και Catherine Lord

Οι εκδηλώσεις του Ιουνίου στο Μοντεσσοριανό Πολυχώρο


Έως τις 14 Αυγούστου υποβάλλονται προτάσεις για τις Υποτροφίες Marie Curie

Ερευνητές που ενδιαφέρονται να συνεχίσουν την επιστημονική τους σταδιοδρομία εντός ή εκτός Ευρώπης, ή ακόμα και να επιστρέψουν στην Ευρώπη μετά από παραμονή σε Τρίτες Χώρες, καλούνται να υποβάλλουν, έως τις 14 Αυγούστου 2013, τις προτάσεις τους για τις μεμονωμένες υποτροφίες του προγράμματος ΑΝΘΡΩΠΟΙ-Δράσεις Marie Curie (7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο για την Έρευνα της ΕΕ). Το δημοφιλές πρόγραμμα για την επιστημονική σταδιοδρομία στην έρευνα προωθεί την κινητικότητα των ερευνητών εντός Ευρώπης, τη μεταφορά τεχνογνωσίας από Τρίτες Χώρες και την προσέλκυση ή τον επαναπατρισμό των καλύτερων ερευνητών από Τρίτες Χώρες στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα, οι ανοικτές προκηρύξεις αφορούν:

Μουσικό έργο με θέμα τη Γυναίκα από τη Θεατρική Ομάδα Φάρου Τυφλών και τους "Ήχους απ' το Λιμάνι"

Η Θεατρική Ομάδα του «Φάρου Τυφλών της Ελλάδος» και το μουσικό σχήμα «Ήχοι από το Λιμάνι» θα παρουσιάσουν ένα πρωτότυπο μουσικό έργο με θέμα τη Γυναίκα, με νούμερα παλιών επιθεωρήσεων και τραγούδια από τον Ελληνικό κινηματογράφο και το μουσικό θέατρο. Στην εκδήλωση συμμετέχει η mezzo soprano Μαρία Γεωργακαράκου ερμηνεύοντας τραγούδια της παλιάς Αθήνας.