Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Τουβλάκια τύπου Lego βοηθούν τυφλά παιδιά να μάθουν να διαβάζουν


Το project Braille Bricks (Τουβλάκια Μπράιγ), το οποία συν- ίδρυσε το Ίδρυμα για τυφλούς Dorina Nowill, βοηθά τυφλά παιδιά να μάθουν να διαβάζουν μέσα από το παιχνίδι. Κάθε τουβλάκι μπορεί να χρησιμοποιηθεί εξίσου σαν ένα παιχνίδι από τυφλά αλλά και από παιδιά που βλέπουν, αν και προς όφελος των τυφλών παιδιών, πάνω σε κάθε τουβλάκι αναγράφεται ένα γράμμα Μπράιγ. Μέχρι στιγμής, η οργάνωση με βάση το Σάο Πάολο έχει κατασκευασεί αρκετά τούβλα μόνο για 300 μαθητές, αλλά ελπίζουν να φτιαχτούν περισσότερα χάρη στην άδεια των Creative Commons.


«Θα είμαι πάντα δίπλα σου»: Ένα συγκινητικό βίντεο για την αδερφική αγάπη

Ένας πιτσιρίκος κρατάει σφιχτά μια κοριτσίστικη κούκλα και περιμένει μόνος σε κάποια στάση λεωφορείου. Τα αγόρια αντίστοιχης ηλικίας που τον κοροϊδεύουν δεν φαίνεται να τον ενοχλούν σημαντικά.

Μαθητές - καλλιεργητές σε σχολεία της Λάρισας

Της Λένας Κισσάβου

Όλο και περισσότεροι μαθητές στα σχολεία του νομού Λάρισας, εκπαιδεύονται σε αγροτικές εργασίες, που αφορούν στη φροντίδα της γης, για την απόκτηση των καρπών της.

Όλο και περισσότεροι γυρνώντας στο σπίτι τους μετά το σχολείο, κρατούν στα χέρια τους μαρούλια, σπανάκια, πιπεριές... και διάφορα λαχανικά, τα οποία με περηφάνια τοποθετούν στο τραπέζι της κουζίνας και απολαμβάνουν τους κόπους τους, από μια πλούσια παραγωγή, που είχαν στον σχολικό λαχανόκηπο, τον οποίο οι ίδιοι περιποιήθηκαν.

Unicef: 75 εκατ. παιδιά κινδυνεύουν να μείνουν αμόρφωτα λόγω πολέμου

Περίπου 75 εκατομμύρια παιδιά που ζουν στις εμπόλεμες περιοχές έχουν ανάγκη από εκπαιδευτική στήριξη σύμφωνα με έρευνα της Unicef.

Ένα στα τέσσερα παιδιά- σε σύνολο 462 εκατομμύρια παιδιά -είναι ηλικίας 3 έως 18 ετών και ζουν σε χώρες οι οποίες πλήττονται από την ανθρωπιστική κρίση, σύμφωνα με την ίδια έρευνα. 

Τα σημάδια που φανερώνουν ότι είστε πολύ αυστηροί με τα παιδιά σας

Αν το 4χρονο παιδάκι σας γίνεται αυθάδης στο τραπέζι, τι κάνετε; Του δίνετε τον χρόνο του να ηρεμήσει ή του απαγορεύετε να παίξει με ένα αγαπημένο παιχνίδι; Και τι γίνεται με το 6χρονο παιδί σας που πηγαίνει στην πρώτη δημοτικού και αρνείται να κάνει τα μαθήματά του;

Έλληνες μαθητές βραβεύτηκαν αναζητώντας τον... Καρλομάγνο

«Αναζητώντας τον Καρλομάγνο», οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Πυργετού, της Λάρισας, κατάφεραν με το ομώνυμο παιχνίδι για ταμπλέτες που δημιούργησαν, να αποσπάσουν τη δεύτερη θέση στον Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία 2016.

Άσθμα, μία διαδομένη ασθένεια που χρειάζεται πολύ καλή συμμόρφωση των ασθενών στις θεραπείες

Tο άσθμα είναι μία από τις σοβαρότερες και συχνότερες χρόνιες παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος παγκοσμίως. Οφείλεται σε φλεγμονή των αεραγωγών, η οποία προκαλεί παροδική στένωση των βρόγχων, με κύρια χαρακτηριστικά συμπτώματα τη δύσπνοια, το βήχα, τη συρίττουσα αναπνοή και το συσφιγκτικό αίσθημα στο θώρακα ή ακόμα και πόνο κατά την αναπνοή, προκαλώντας παράλληλα αίσθημα φόβου και αγωνίας. Διακρίνεται κυρίως σε:

Το Ψηφιοποιημένο Αρχείο του Εθνικού Θεάτρου με παιδικές παραστάσεις και αρχαίο ελληνικό θέατρο

Το Ψηφιοποιημένο Αρχείο του Εθνικού Θεάτρου περιλαμβάνει τις συλλογές του ΕΘ, από το 1932 έως το 2005, με σπάνιο και µερικές φορές µοναδικό υλικό. 
Πιο συγκεκριμένα, περιλαμβάνονται προγράµµατα των παραστάσεων, αποκόµµατα εφηµερίδων, φωτογραφικό υλικό, ηχητικά ντοκουµέντα (από το 1955 και μετά), βιντεοσκοπήσεις (από το 1994 και μετά) και μουσικές παρτιτούρες. Μπορείτε να βρείτε και να παρακολουθήσετε σπάνιες παιδικές παραστάσεις όπως ενδεικτικά "Ο έρωτας των τριών πορτακαλιών" και Ομήρου Οδύσσεια (το παραμύθι των παραμυθιών) της Κάρμεν Ρουγγέρη αλλά και πολλές παραστάσεις με αρχαίες τραγωδίες και κωμωδίες