Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Ανακαλύπτοντας το μαθητή / τη μαθήτρια

Διδάσκεις βιολογία και χημεία με τον πιο συγκροτημένο τρόπο που εσύ θεωρείς και νομίζεις ότι ξέρεις πολύ καλά «που κινούνται» οι μαθητές / μαθήτριες, επεκτείνεις λίγο – πολύ αυτή την εκτίμηση και στα άλλα μαθήματα και (στη συνέχεια της σκέψης σου) και στο «Όλον» – στην προσωπικότητα του μαθητή / της μαθήτριας και συμπεραίνεις ότι έχεις αρτιώσει την παιδαγωγική σου εικόνα για τη λειτουργία της σχολικής αίθουσας. Αλλά…

Περιοδικά και sites γονέων: Επιστημονική ενημέρωση, στοχευμένη προβολή

Περιοδικά και sites γονέων αναλαμβάνουν τον ρόλο του συμβούλου για τους νέους γονείς, προσφέροντάς τους –σε συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες– πολύτιμες πληροφορίες και λύσεις προκειμένου να αντεπεξέλθουν στον νέο τους ρόλο.

Πάσχα & Άνοιξη στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα διοργανώνει εικαστικά και θεατρικά εργαστήρια με αφορμή τις 3 εκθέσεις του «Αν τα δέντρα μιλούσαν…», «Στο εργαστήριο με τον Γκίκα», «Το δικαίωμα του παιδιού στην έκφραση. Θέλω να…».Με τη βοήθεια των υπευθύνων, εξειδικευμένων σε θέματα τέχνης, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία μέσα από διαδικασίες που συνδυάζουν γνώση, δράση και εμπειρία να πειραματιστούν με διάφορα υλικά και τεχνικές να εκφραστούν, να διασκεδάσουν και με τη φαντασία τους να αναπτύξουν συγκεκριμένα θέματα.

Η πανεπιστημιακή εκπαίδευση βοηθάει την... υγεία

Άνθρωποι που έχουν πανεπιστημιακή εκπαίδευση έχουν στατιστικά μικρότερη πιθανότητα να έχουν κακή υγεία ή να πεθάνουν πρόωρα, σύμφωνα με την ετήσια έρευνα που διενεργείται στις Ηνωμένες Πολιτείες από το Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν.

Πρόσκληση συμμετοχής στις μαθητικές πολιτιστικές δημιουργίες 2012 του δήμου Περιστερίου

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του δήμου Περιστερίου απευθύνει προς τους Διευθυντές Σχολικών Μονάδων, τους Εκπαιδευτικούς, τους Συλλόγους Γονέων και Πολιτιστικούς Συλλόγους και Φορείς πρόσκληση για συμμετοχή στις «Μαθητικές Πολιτιστικές Δημιουργίες 2012», οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στο πιο σύγχρονο ανοικτό χώρο του λεκανοπεδίου, που διαμορφώθηκε κατά την πρόσφατη ανάπλαση του Άλσους της πόλης.

Ξεναγήσεις στη Θεσσαλονίκη

Την Κυριακή 8 Απριλίου 2012, στις 11:00, αρχίζει το πρόγραμμα των ξεναγήσεων στους αρχιτεκτονικούς θησαυρούς της Ανατολικής Θεσσαλονίκης με πρωτοβουλία της 5ης Δημοτικής Κοινότητας.

Το χαμόγελο του παιδιού: Πρόληψη ατυχημάτων από βεγγαλικά το Πάσχα

Το Πάσχα πλησιάζει και για μία ακόμα χρονιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει τα παιδιά, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς για τις εξαιρετικά επικίνδυνες επιπτώσεις που έχει η χρήση κροτίδων και βεγγαλικών από τα παιδιά.