Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Δωδεκάχρονα αστέρια σε διεθνή διαγωνισμό

Τέσσερα εκτάκια πήραν μέρος σε διεθνή διαγωνισμό με την εργασία τους «Ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο» και τώρα μπορεί να κερδίσουν ένα ταξίδι στη Silicon Valley. Δες τι έκαναν και μη ζηλεύεις.

(Εδώ το blog τους: http://tixea.weebly.com/)

Εκπαίδευση: Ιδανικός δάσκαλος, η σωστή μέθοδος

Σύμφωνα με νέα μελέτη του νομπελίστα Φυσικού Καρλ Βίμαν η μέθοδος διδασκαλίας είναι σημαντικότερη από το ποιος διδάσκει. Ο δρ. Βίμαν διαπίστωσε ότι Καναδοί φοιτητές έμαθαν πολλά περισσότερα από βοηθούς καθηγητών που αξιοποίησαν διαδραστικές μεθόδους, παρά από βετεράνο καθηγητή που παρέδωσε κλασσικό μάθημα.

10η Καλοκαιρινή Θεατρική Κατασκήνωση

«Χιλιάδες χρόνους περπατάμε. Λέμε τον ουρανό «ουρανό» και τη θάλασσα «θάλασσα». Θ’ αλλάξουν όλα μια μέρα κι εμείς μαζί τους θ΄ αλλάξουμε … προς το βαθύτερο νόημα ενός ταπεινού Παραδείσου, που είναι ο αληθινός μας εαυτός, το δίκιο μας, η ελευθερία μας, ο δεύτερος και πραγματικός ηθικός μας ήλιος.» Οδυσσέας Ελύτης, Ο Μικρός Ναυτίλος

Προβολή: Διαδραστικός πίνακας στην Ειδική Αγωγή


Παρουσίαση του Αλέξανδρου Τσικολατα με θέμα "Διαδραστικός πίνακας στην Ειδική Αγωγή" στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο: "Ένταξη των ΤΠΕ στην Εκπαιδευτική Διαδικασία" (29.04.11 - Πάτρα). Την παρουσίαση του Συνεδρίου μπορείτε να την βρείτε εδώ και τα πρακτικά μπορείτε να τα βρείτε εδώ.

Προβολή: "Όλοι ίδιοι, όλοι διαφορετικοί"


Το βίντεο "Όλοι ίδιοι, όλοι διαφορετικοί" υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της δράσης «ΒΙΝΤΕΟ-ΜΟΥΣΕΙΑ 2011: αποτυπώνοντας ίχνη της προσωπικής μας κουλτούρας».

Θεσσαλονίκη: " Παγωμένα" τα τροφεία σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

Στα περσινά επίπεδα διαμορφώνονται τα τροφεία στους δημοτικούς παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς του νομού Θεσσαλονίκης, καθώς η οικονομική κρίση και η αδυναμία πολλών γονέων να αντεπεξέλθουν έβαλε «φρένο» σε οποιοδήποτε σχέδιο αναπροσαρμογής των τιμών.

Α.Σ. Κωφών Β. Ελλάδας: Bowling

Το Σάββατο 28 Μαΐου και ώρα 10.00’ θα διεξαχθούν για δεύτερη φορά παιχνίδια μπόουλινγκ στο Bowling Stadium στο εμπορικό κέντρο “Μακεδονία”. Όπως και την προηγούμενη φορά, το παιχνίδι θα κοστίζει 2€.  Όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή, να επικοινωνήσουν με την υπεύθυνη, κ. Αργυρού Αθηνά, στο κιν. 6942989587.

Βραδιές Νέων Καλλιτεχνών - Βραβείο Τερψιχόρη (2011)

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης και η Εσαεί εν ροή σας προσκαλούν "Στις Βραδιές Νέων Καλλιτεχνών και στην Απονομή του Βραβείου Τερψιχόρη (2011)"

Σεμινάριο: Ε.Ε.Π.Α.Α. Παράρτημα Θεσσαλονίκης

Το Παράρτημα Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αυτιστικών σε συνεργασία με την Εταιρία Ψυχικής Υγείας Παιδιού & Εφήβου Αιτωλοακαρνανίας διοργανώνουν σεμινάριο στη Θεσσαλονίκη για εκπαίδευση στην χρήση του Εργαλείου Διεπιστημονικής Ομάδας για την Αξιολόγηση του επιπέδου Λειτουργικότητας Παιδιού στα Φάσμα του Αυτισμού-ΕΔΑΛΦΑ. Περισσότερες πληροφορίες.