Τετάρτη 17 Μαΐου 2023

Διαταραχή Δυσφορίας Φύλου κατά την παιδική και εφηβική ηλικία


Η Δυσφορία Φύλου αποτελεί μια σύνθετη και σπάνια κατάσταση στην οποία παρατηρείται ασυμφωνία ανάμεσα στο ανατομικό φύλο του ατόμου και στο φύλο στο οποίο αισθάνεται ότι ανήκει, γεγονός που έχει σαν αποτέλεσμα την έντονη δυσφορία του ατόμου.

Στην κορυφή του κόσμου στο σκάκι μαθητές λυκείου από τη Θεσσαλονίκη

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου της παγκόσμιας κατάταξης στο σκάκι και συγκεκριμένα στο ομαδικό διαδικτυακό σχολικό πρωτάθλημα σκάκι, ανέβηκαν μαθητές και μαθήτριες λυκείου της Θεσσαλονίκης. Κατάφεραν να κερδίσουν 87 σχολεία από 41 χώρες με παράδοση στο σκάκι, όπως η Ινδία, η Μαλαισία, η Κίνα και η Αμερική και να κατακτήσουν την πρώτη θέση στον κόσμο!

Στον ρόλο του γονιού χωρίς «πρόβα»

«Εχω πάρει και εγώ μια φορά τον δρόμο για τη δουλειά, αντί να στρίψω προς τον βρεφονηπιακό σταθμό. Το κατάλαβα στο επόμενο φανάρι και γύρισα, αλλά, ναι, για λίγα λεπτά αφαιρέθηκα, “ξέχασα” ότι έχω το παιδί στο πίσω κάθισμα. Η ρουτίνα που είχα πριν από το παιδί είχε υπερισχύσει. Είναι τρομακτικό να το σκέφτομαι».

Δήμος Θεσσαλονίκης: Ράμπες και ειδικοί χώροι στα εκλογικά κέντρα για άτομα με κινητικά προβλήματα

Μέτρα για τη διευκόλυνση της πρόσβασης στα εκλογικά τμήματα των ψηφοφόρων που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα λαμβάνει ο δήμος Θεσσαλονίκης ενόψει της εκλογικής διαδικασίας της Κυριακής.

Στην Άννα Παπασταύρου για «Το παιδί και οι Άνεμοι της Αρμενίας» το βραβείο μετάφρασης παιδικής λογοτεχνίας

Απονεμήθηκαν την Παρασκευή 12 Μαΐου 2023 το απόγευμα στο αμφιθέατρο «Theo Angelopoulos» του Γαλλικού Ινστιτούτου από την Εταιρεία Ελλήνων Μεταφραστών Λογοτεχνίας, με την σύμπραξη και την συνεργασία του Ιδρύματος Κώστας & Άρτεμις Κυριαζή, τα ετήσια βραβεία μετάφρασης, ευποιίας και καλλιτεχνικού έργου.

iRoDi festival: Ανοικτή Πρόσκληση Συμμετοχής Καλλιτεχνικών Ομάδων

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και η Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Φεστιβάλ «ΗΑντανάκλαση της Αναπηρίας στην Τέχνη – Reflection of disability in art», με ακρωνύμιο iRoDi, προσκαλεί τις ενδιαφερόμενες καλλιτεχνικές ομάδες να υποβάλουν προτάσεις για τη συμμετοχή τους είτε δια ζώσης είτε διαδικτυακά στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ πουθα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από 3 έως 10 Δεκεμβρίου 2023.

Ενα παλιό μονοτάξιο σχολείο έγινε αρχαιολογικό μουσείο, με συγκλονιστικά εκθέματα

Εγκαινιάστηκε από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη το Αρχαιολογικό Μουσείο Κύθνου, ένα όραμα για τους κατοίκους του νησιού που περίμεναν να πραγματοποιηθεί τριάντα ολόκληρα χρόνια.

Το Μουσείο στεγάζεται στο παλαιό, μονοτάξιο, Δημοτικό Σχολείο της Χώρας της Κύθνου, σε κτήρια που κατασκευάστηκαν σύμφωνα με το πρώτο κρατικό πρόγραμμα κατασκευής σχολείων (Βασιλικό Διάταγμα του 1894), σε σχέδια του νομομηχανικού Δημήτρη Καλλία, τα οποία παραχωρήθηκαν από τον Δήμο Κύθνου στο ΥΠΠΟΑ.

Καλαμάτα: Η Δ.Κ.Β. παρουσιάζει το βιβλίο “Ο κύκλος της χαράς! – Μια ιστορία για την κυκλική οικονομία”

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας παρουσιάζει το βιβλίο «Ο κύκλος της χαράς! – Μια ιστορία για την κυκλική οικονομία».

Το βιβλίο, το οποίο εκδόθηκε με αποκλειστικά έξοδα της βιβλιοθήκης, έγραψε και εικονογράφησε η διακεκριμένη δημιουργός παιδικών βιβλίων Λήδα Βαρβαρούση. Σκοπός της έκδοσης αυτής, η οποία διανέμεται δωρεάν από τη βιβλιοθήκη, είναι να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά, τους μελλοντικούς πολίτες, σε ζητήματα κυκλικής οικονομίας με παιγνιώδη τρόπο και με την καθοδήγηση του επιστημονικά υπεύθυνου της έκδοσης Νάσου Μάκιου, Φυσικού και MSc Βιοοικονομίας, Κυκλικής Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Η Αιμολήπτρια: μια παράσταση για ένα δυστοπικό μέλλον που ίσως είναι ήδη εδώ

Η Αιμολήπτρια ξεκινά από μία φαινομενικά αθώα σκηνή, για να εξελιχθεί σταδιακά σε ένα θρίλερ με διαρκείς και απρόσμενες ανατροπές, ενώ ταυτόχρονα κρατάει την επαφή με την πραγματικότητα, δημιουργώντας μας την ανησυχητική σκέψη πως πράγματι όλα αυτά θα μπορούσαν να συμβούν ακόμη και στο άμεσο μέλλον. Δύο άνθρωποι συναντιούνται σε ένα νοσοκομείο. Είναι νέοι, φλερτάρουν, τι πιο φυσιολογικό. Σε λίγο όμως στην κουβέντα τους θα παρεισφρήσουν ακατανόητοι αριθμοί. Γιατί, όπως σταδιακά συνειδητοποιεί ο θεατής, βρισκόμαστε σε μία πραγματικότητα όπου οι άνθρωποι βαθμολογούνται από το 1 ως το 10 ανάλογα με τις πιθανότητές τους να αρρωστήσουν σύμφωνα με τα γονίδιά τους.

Απόλυτα επιτυχημένη η δράση «Be Bowling Active» για κωφούς και βαρήκοους μαθητές

Με απόλυτη επιτυχία και με τη συμμετοχή 75 μαθητών Γυμνασίου-Λυκείου των Ειδικών Σχολείων Κωφών και Βαρηκόων Αττικής πραγματοποιήθηκε το Πρόγραμμα «Be Bowling Active», εγκαινιάζοντας τη συνεργασία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλημάτων Ακριβείας με την Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών.